Vuosien viisaus käytössäsi OmaMetsässä

Harri Välimäki 29.3.2021

Metsänhoitoyhdistykset lanseerasivat maaliskuun puolivälissä jo pitkään kaivatun uuden metsänomistajien digitaalisen palvelukanavan. Uuden OmaMetsä -palvelun myötä ikioma metsäsi ja ikioma metsäasiantuntijasi ovat nyt aivan yhtä lähellä kuin on lähin mobiililaite tai tietokone.

OmaMetsä on monta asiaa samaan aikaan

Se on paikka, jossa on kootusti kaikki metsiisi liittyvä tieto helposti ja yhdellä kertaa. Sieltä löytyy tiedot puumääristä, kasvupaikoista, suositelluista hakkuista ja hoitotöistä ja vieläpä niin, että noita tarpeellisia palveluja on helppo ”tilata” omasta metsänhoitoyhdistyksestä. On metsäsi puuston arvoa sekä erilaisia karttoja ja ilmakuvia.

OmaMetsä on myös helppo ja nopea yhteydenottoväylä omalle metsäasiantuntijalle – vähän niin kuin chat. Ehkä hieman hitaampi, mutta vastaaja on aina ikioma metsäasiantuntijasi. Ei siis kuka tahansa metsäasiantuntija jostain toiselta puolen maata taikka mekaaninen chat -botti. Niitäkin on jo nähty! Ja toisin kuin muiden palveluntarjoajien digikanavissa, palvelussa on aina nähtävillä metsäsi sijainnin mukainen ajantasainen tieto puun hinnoista sekä paljon muuta mielenkiintoista ja ajankohtaista metsäistä asiaa. Ja mikä parasta, toiminnot ja sisältö kehittyvät jatkuvasti. Uusia toiminnallisuuksia tulee vuoden mittaan vielä paljon tarjolle.

Metsäsi tiedot selkeässä paketissa

OmaMetsään on koostettu metsänhoitoyhdistyksen ja oman metsäasiantuntijasi vuosien mittaan metsistäsi karttunut tieto ja osaaminen. Selkeässä paketissa, helposti luettavissa ja ymmärrettävissä. Eikä syytä huoleen, jos vaikka et olisikaan käyttänyt metsänhoitoyhdistyksen palveluja. Tällöin palvelussa on käytettävissä Metsäkeskuksen Metsään.fi -palvelusta saatava metsävaratieto selkeästi esitettynä.

Voit helposti yhdessä metsäasiantuntijan suunnitella tulevia hakkuita ja hoitotoimia

Jotta saisit palvelusta täyden hyödyn, kannattaa kuitenkin varmistaa, että metsäsuunnitelmasi on ajan tasalla. Metsäsuunnitelma kannattaa uusia vähintään kymmenen vuoden välein. Metsänhoitoyhdistyksen tekemän uuden metsäsuunnitelman tiedot siirtyvät suoraan OmaMetsään ja näin varmistat tavoitteidesi mukaisen metsänhoidon ja parhaan mahdollisen tuoton metsäomaisuudellesi. Pystyt helposti yhdessä metsäasiantuntijan kanssa suunnittelemaan tulevia hakkuita ja hoitotoimia, kun molemmat näkevät samat kartta- ja metsätiedot samaan aikaan omalta ruudultaan. Metsänomistaja OmaMetsässä ja metsäasiantuntija metsänhoitoyhdistysten metsäjärjestelmässä. Tämmöinen etäilyhän on ihan suositeltuakin näin korona-aikana.

Mutta onhan näitä metsäisiä digipalveluja… Onhan niitä ja maailma digitalisoituu melkoisella vauhdilla. Halusimme OmaMetsän myötä tarjota metsänomistajille markkinoiden parhaan, helpoimman ja toimivimman metsädigipalvelun, mutta pitää samaan aikaan kiinni myös perinteisestä hyvästä henkilökohtaisesta palvelusta. Metsänhoitoyhdistyksillä on maan laajin metsänomistajien palveluverkosto ja oma metsäasiantuntija, joka vastaa juuri sinun metsästäsi, on aina lähellä ja sinua varten. Nyt vielä entistäkin lähempänä – OmaMetsässä!

”Aina olen metsissä kulkenut tutkien, tietoa keräten, hoitaen ja huolella arvioiden. Sinun rinnallasi – nyt myös verkossa. Oman metsän tieto ja tuki.”

Lue lisää OmaMetsästä: mhy.fi/omametsä

Ota OmaMetsä käyttöön: Omametsä.fi

Olen Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan johtaja. Metsäasiat ja metsänhoito ovat vahvasti mukana arjessa työasioiden tiimoilta, mutta myös vapaa-ajalla omissa metsissä.