Matkalla metsään

Petra Heikkilä 05.7.2021

Istuin viikonloppuna ongella. Kolmas viikonloppu peräkkäin, kalasta ei ollut tietoakaan. Mutta oli kiva istua hiljaa ja rauhassa. Miettiä omia juttuja tämän sekavan maailmantilanteen keskellä. Siinä omissa ajatuksissani katselin rantametsiä ja aloin pohtimaan. Kuten mainoksessa sanotaan, mikä on se mikä meillä suomalaisilla aina on läsnä? Metsä. Kaunista mäntymetsää, tiheää kuusikkoa, kosteaa lepikköä, pajukkoa, koivikkoa…. Kaikki erilaisia mutta omalla tavalla mielenkiintoisia.  

Metsä muutti mukanani maalta kaupunkiin 

Itsellä metsä on ollut aina läsnä. Maalla asuessa oltiin täysin metsän keskellä. Siellä leikittiin, marjastettiin, sienestettiin eikä se ollut mitenkään ihmeellistä. Se oli luonteva osa elämää. Nyt aikusena kun on tullut muutettua lähemmäs kaupunkia, metsä on silti mukana. Lenkkeily metsän siimeksessä antaa paljon enemmän kuin asfaltilla autojen ajellessa ohi.  

Tällaista metsäporukkaa olen aina kaivannut 

Mediassa metsä on uudessa nosteessa. Tai missä uudessa? Se vaan on aina ollut siinä. Nyt sen arvoa on alettu tunnistaa. Sama on käynyt myös itsellä. Itsestään selvät asiat huomataan vasta sitten kun ne alkavat katoamaan. Onneksi tämä ei ole omalla kohdalla näin. Viime vuonna sain isän perintönä pienen osuuden metsää. Sen jälkeen olen yrittänyt imeä kaiken tiedon mitä vaan olen käsiini saanut. Webinaareja, artikkeleja, puhelinsoittoja, facebook-ryhmiä…. Verratessani ihmisiin metsäaiheisessa facebook-ryhmässä muihin ryhmiin huomasin, että käyttäytymisessä on suuri ero. Keskustelu on ystävällistä, tyhmiä kysymyksiä ei ole ja apua saa, kun vaan kysyy. Tuntui, että tällaista metsäporukkaa olen aina kaivannut.  

Metsä rauhoittaa – Näin valtavasta voimavarasta on pidettävä huolta! 

Metsä rauhoittaa, maadoittaa, antaa tilaa hengittää ja vähentää stressiä. Näin valtavasta voimavarasta on pidettävä huolta! Ja tästä on selvitettävä lisää! 

 

Lue lisää metsänomistamisesta ja metsänhoidosta sivuiltamme. Metsänhoitoyhdistykset eri puolilla Suomea järjestävä tapahtumia ja koulutuksia, näet kaikki tapahtumat tapahtumakalenteristamme!

Metsästä lumoutunut Kymenlaaksolainen jolle metsä on rauhoittumisen paikka.