Kuulumisia laduilta

Perttu Hyvärinen 25.1.2021

Värikäs Salpausselän viikonloppu on takana. Tuli siinä tehtyä kaveriporukalla jonkunlaista historiaa ja katsojille tuotimme jännittävää viihdettä koko lähetyksen ajan. Toki mukana oli myös todella rumaa lajiin ja muuallekin kuulumatonta tapahtumaa, mistä parranpärinää riittää pitkäksi aikaa. Urheilijana se harmittaa, sillä kakkossija viestissä on meille urheilijoille ja valmentajille ja huoltoporukalle todella hieno ja iso asia. Noh, kai se helpommin onnistuu toisenkin kerran kun nyt on vauhtiin päästy.

Korona. Siitä ei jaksaisi enää varmasti kukaan puhua. Se on edelleen valtava uhka meille ja talven tärkeimpien kisojen järjestämiselle. Tällä hetkellä se, mikä oli meidän normaali hygienia ennen aikaisempia arvokilpailuja, on nyt käytössä kaikilla ihmisillä ympäri maailman. Me olemme joutuneet nyt suunnittelemaan kaiken vielä tarkemmaksi.

Jätämme kaiken välttämättömän kanssakäymisen minimiin niin siviilissä kuin myös joukkueemme sisällä. Haemme ruoat kertakäyttöhanskat kädessä ja syömme yksin omissa pöydissä tai huoneissa. Perheenjäsenet ovat olleet jo kauan etätöissä ja kotimaan matkustaminen tapahtuu vain yksin omalla autolla. Jätämme viimeiset MaailmanCup -kilpailut Tsekissä väliin ennen Oberstdorfin MM-kilpailuja tartuntariskin vuoksi. Myös Pyhäjärven SM-kisoissa majoitumme kauas muista kilpailijoista, sillä pelkkä karanteeniin joutuminen sieltä sulkee MM-kilpailuihin pääsyn.

Suunnitelmanani on nyt kiertää ensi viikonlopun Falunin MaailmanCup 29.-30.1 ja Pyhäjärven SM-kilpailut 12.-14.2. Niistä tulee kovia kilpailuja, joita minä nyt todella tarvitsen. Kilpailemattomuus alkukaudesta on näkynyt vielä ladulla. Hapenottokyky paranee kilpailujen kautta, koska ne ovat kovimpia mahdollisia harjoituksia. Viikolla hiihdellään todella hiljaisella vauhdilla ja siihen päivittäin lyhyitä juoksulenkkejä, että saadaan kroppa pysymään virkeänä. Tällä reseptillä on aiemminkin päästy kuntoon niin miksi ei nytkin.

Näillä eväillä edetään kohti talven tärkeimpiä koitoksia!

Lue aiemmat Pertun blogit >>             

Metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n yhteistyöurheilija, joka on sekä metsänomistaja, metsätieteiden opiskelija että Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen jäsen.