Metsäasiantuntija Juho Laurila palkittiin Suomen Metsäsäätiön huomionosoituksella Metsäpäivillä

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö jakoi vuosittaiset huomionosoitukset Metsäpäivillä. Metsänhoitoyhdistyksestä palkittu Juho Laurila näkee Metsäsäätiön tehtävän hyvänä – Metsäsäätiö toimii suomalaisen puun puolestapuhujana ja tukee metsäelinkeinoa.

Metsäsäätiön huomionosoitusten saajat ovat osoittaneet suurta aktiivisuutta Metsäsäätiölle lahjoitettavien menekinedistämismaksujen keräämisessä.

Suomen Metsäsäätiön huomionosoituksen Metsänhoitoyhdistyksestä sai vuonna 2022 Juho Laurila Kymenlaaksosta. Metsänhoitoyhdistyksessä kuusi vuotta metsäasiantuntijana toiminut Juho näkee Metsäsäätiön tehtävän hyvänä. ”Metsä ja metsäala ovat minulle tärkeitä, ja minusta on hienoa, että Metsäsäätiö toimii suomalaisen puun puolestapuhujana ja tukee metsäelinkeinoa. Metsäsäätiön toiminta sataa metsänomistajien laariin,” Juho sanoo ja jatkaa ”Suomalainen puu on mitä mainion raaka-aine.”

Metsänhoitoyhdistyksen paikallisena kasvona Juho on tullut vuosien varrella tutuksi toimialueensa metsänomistajille. Metsänomistajien kanssa keskustellaan etupäässä metsäasioista, mutta sivussa vaihdetaan kuulumiset, rupatellaan niitä näitä ja ihmetellään yhdessä maailman menoa ja ilmiöitä. ”Metsä on välillä tulenarka aihepiiri”, Juho sanoo ja välittää vielä tervehdyksen alueensa metsänomistajille: ”Haluan kiittää asiakkaitani luottamuksesta sekä lukuisista mieleenpainuvista ja ilahduttavista tapaamisista.”

Huomionosoitusten saajat palkittiin Metsäpäivien päälavalla 27.10. Palkintona jaettiin taiteilija Vappu Johanssonin metsäaiheisia grafiikkateoksia. Huomionosoituksia jaettiin eri puolilla Suomea toimiville metsäalan ammattilaisille.  

”Lämpimät onnittelut huomionosoitusten saajille. Tällainen palkinto jaetaan harvoille ja valituille. Koko alan kannalta on tärkeää, että Metsäsäätiön esitteleminen kuuluu puukaupan muistilistaan”, onnittelee Metsäsäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Marko Mäki-Hakola.

”Keskusteluissa huomionosoitusten saajien kanssa korostui Metsäsäätiön monipuolinen työ lasten ja nuorten parissa sekä päättäjäviestintä niin kansallisesti kuin EU-tasolla. On motivoivaa kuulla, että Metsäsäätiön asia koetaan tärkeäksi ja alan yhteiseksi”, kiittelee toimitusjohtaja Martta Fredrikson.

Vuosittain metsänomistajien ja puuta ostavien yhtiöiden Metsäsäätiölle lahjoittamilla varoilla mahdollistetaan monta pientä ja isoa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta tukevaa projektia. Suomen Metsäsäätiö myönsi viime vuonna apurahoja yhteensä 1,6 miljoonaa euroa metsäelinkeinoa edistäville hankkeille.

Ajankohtaista

 1. Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

  Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

  Valtakunnallinen

  Suomen Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille valtakunnallisilla Mhy-päivillä Jyväskylässä.

  Lue lisää
 2. Ennallistaminen

  Ennallistamista koskevat kamppailut käynnistymässä EU:n toimielimissä

  Valtakunnallinen

  Ehdotettu asetus ei nykymuodossaan hyväksyttävissä, MTK toteaa. MTK pitää ennallistamista ja muuta luonnon tilan parantamista tarpeellisena, mutta komission ehdottama asetus on kuitenkin monella tavalla ongelmallinen.

 3. Juha Marttila jatkaa MTK:n puheenjohtajana

  Juha Marttila jatkaa MTK:n puheenjohtajana

  Valtakunnallinen

  Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n valtuuskunta valitsi Juha Marttilan jatkamaan MTK:n puheenjohtajana seuraavan kolmivuotiskauden 2023-2025.

2022 © Metsänhoitoyhdistykset