Metsäasiantuntija Juho Laurila palkittiin Suomen Metsäsäätiön huomionosoituksella Metsäpäivillä

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö jakoi vuosittaiset huomionosoitukset Metsäpäivillä. Metsänhoitoyhdistyksestä palkittu Juho Laurila näkee Metsäsäätiön tehtävän hyvänä – Metsäsäätiö toimii suomalaisen puun puolestapuhujana ja tukee metsäelinkeinoa.

Metsäsäätiön huomionosoitusten saajat ovat osoittaneet suurta aktiivisuutta Metsäsäätiölle lahjoitettavien menekinedistämismaksujen keräämisessä.

Suomen Metsäsäätiön huomionosoituksen Metsänhoitoyhdistyksestä sai vuonna 2022 Juho Laurila Kymenlaaksosta. Metsänhoitoyhdistyksessä kuusi vuotta metsäasiantuntijana toiminut Juho näkee Metsäsäätiön tehtävän hyvänä. ”Metsä ja metsäala ovat minulle tärkeitä, ja minusta on hienoa, että Metsäsäätiö toimii suomalaisen puun puolestapuhujana ja tukee metsäelinkeinoa. Metsäsäätiön toiminta sataa metsänomistajien laariin,” Juho sanoo ja jatkaa ”Suomalainen puu on mitä mainion raaka-aine.”

Metsänhoitoyhdistyksen paikallisena kasvona Juho on tullut vuosien varrella tutuksi toimialueensa metsänomistajille. Metsänomistajien kanssa keskustellaan etupäässä metsäasioista, mutta sivussa vaihdetaan kuulumiset, rupatellaan niitä näitä ja ihmetellään yhdessä maailman menoa ja ilmiöitä. ”Metsä on välillä tulenarka aihepiiri”, Juho sanoo ja välittää vielä tervehdyksen alueensa metsänomistajille: ”Haluan kiittää asiakkaitani luottamuksesta sekä lukuisista mieleenpainuvista ja ilahduttavista tapaamisista.”

Huomionosoitusten saajat palkittiin Metsäpäivien päälavalla 27.10. Palkintona jaettiin taiteilija Vappu Johanssonin metsäaiheisia grafiikkateoksia. Huomionosoituksia jaettiin eri puolilla Suomea toimiville metsäalan ammattilaisille.  

”Lämpimät onnittelut huomionosoitusten saajille. Tällainen palkinto jaetaan harvoille ja valituille. Koko alan kannalta on tärkeää, että Metsäsäätiön esitteleminen kuuluu puukaupan muistilistaan”, onnittelee Metsäsäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Marko Mäki-Hakola.

”Keskusteluissa huomionosoitusten saajien kanssa korostui Metsäsäätiön monipuolinen työ lasten ja nuorten parissa sekä päättäjäviestintä niin kansallisesti kuin EU-tasolla. On motivoivaa kuulla, että Metsäsäätiön asia koetaan tärkeäksi ja alan yhteiseksi”, kiittelee toimitusjohtaja Martta Fredrikson.

Vuosittain metsänomistajien ja puuta ostavien yhtiöiden Metsäsäätiölle lahjoittamilla varoilla mahdollistetaan monta pientä ja isoa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta tukevaa projektia. Suomen Metsäsäätiö myönsi viime vuonna apurahoja yhteensä 1,6 miljoonaa euroa metsäelinkeinoa edistäville hankkeille.

Ajankohtaista

 1. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Valtakunnallinen

  OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

  Lue lisää
 2. Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Valtakunnallinen

  Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 23. toukokuuta Espoossa. Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat tarjonneet jo 10 vuoden ajan kesätöitä hyvin pärjänneille visailijoille.

 3. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Valtakunnallinen

  Rantasalmen kunnan metsään istutettiin parituhatta koivun tainta viime viikonloppuna Apulannan fanien talkoovoimin. Apulannan ja istuttajien toiveena on monimuotoinen metsä, joka tarjoaa virkistystä puun tuotannon ohella.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset