Puukaupan kilpailuttaminen

Parhaan markkinahinnan puustasi saat kilpailuttamalla myytävän puuerän. 

Puukauppa kannattaa aina kilpailuttaa:

1. Metsänhoitoyhdistykset keräävät kaadettujen puiden mittaustiedot kaikista meidän kauttamme tehdyistä puukaupoista. Puiden katkonnassa eri puutavaralajeiksi, tukiksi ja kuiduksi, on eroja eri puunostajien kesken. Aineiston perusteella pystymme vertaamaan kohdettasi muihin hakkuisiin ja laskemaan, mikä puunostaja sopisi parhaiten sinulle. 

2. Saat rungon tukkiosuudesta yli kolminkertaisen hinnan verrattuna kuituosuuteen. Paras lopputulos riippuu  yksikköhintojen lisäksi rungon tukkiosuuden hyödyntämisestä.

3. Päätösvalta on sinulla. Me esitämme vertailulaskennan valossa parasta ostajaa, sinä teet lopullisen valinnan.

4. Kilpailuttaminen sisältyy Puukaupan toimeksianto -palveluumme >>

Puunkatkonnan vaikutus puukauppatiliin

Pystykaupan yhteydessä sovitaan myytävien puiden eli leimikon yksikköhinnat sekä puutavaralajien mitta- ja laatuvaatimukset. Ostajien tarpeet esimerkiksi sahatukkien pituuksien suhteen ovat erilaisia ja tämä vaikuttaa metsänomistajan lopulliseen puukauppatiliin. Jos tukkipuun mitat täyttävää puuta päätyy kuitupuukasaan, pienentää se kokonaistuloja. Katkonnan merkitys korostuu harvennushakkuissa ja pienien runkojen kohdalla, jossa huonosti katkottu tyvitukki voi aiheuttaa sen, että koko loppuosa päätyy kuitupuukasaan. 

Metsänhoitoyhdistys kerää jatkuvasti tietoa siitä, kuinka eri ostajat katkovat puuta hakkuissa tukiksi ja kuiduksi.  Erot katkonnassa vaikuttavat omistajan saamaan myyntituloon. Ero voi olla yli 1000 eur / ha. 

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme