Lapissa yhdistyy viisi metsänhoitoyhdistystä

Valtakunnallinen

Mhy Metsä-Lappi aloittaa toiminnan 1.1.2024

Lapissa viiden metsänhoitoyhdistyksen valtuustot ovat tehneet päätöksen yhdistymisestä. Fuusiossa ovat mukana Itä-Lapin, Kittilän, Sallan, Sodankylän ja Rovaniemen metsänhoitoyhdistykset. Tavoitteena on tarjota jäseninä oleville metsänomistajille nykyistä kattavammat palvelut kilpailukykyisesti, lisätä edunvalvonnan vaikuttavuutta ja vastata kiristyvään kilpailuun metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä palveluissa. Kaikki nykyiset toimipisteet säilyvät henkilöstöineen.


”Tämän päivän fuusiopäätös on merkittävä askel lappilaisten metsänomistajien ja jäsentemme yhteisen vaikuttamisen puolesta. Haluamme tällä päätöksellä varmistaa, että lappilainen metsänomistaja saa tarvitsemansa palvelut läheltä ja ammattitaidolla”, toteaa fuusioneuvotteluita johtanut Hannu Välikangas Kemijärveltä.

Uusi yhdistys aloittaa toimintansa 1.1.2024 ja sen nimeksi tulee Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi. Muodostuvalla yhdistyksellä on noin 7 000 metsänomistajaa jäsenenä ja heitä palvelee 25 toimihenkilöä.

Fuusion jälkeen Lapin alueella toimii kaksi metsänhoitoyhdistystä. Länsi- ja Ylä-Lapin alueella toimiva Mhy Lappi on muodostunut vuoden 2021 alussa niin ikään viiden metsänhoitoyhdistyksen fuusiona.

Lisätiedot:
Annakaisa Heikkonen
kenttäpäällikkö, MTK Metsänomistajat
neuvotteluryhmän sihteeri
puh. 050 431 4498

Hannu Välikangas
puheenjohtaja, Mhy Itä-Lappi
neuvotteluryhmän puheenjohtaja
puh. 040 514 8766

Ajankohtaista

 1. Vuoden 2023 Metsämarssi sai ihmiset liikkeelle – ”Metsä vetää edelleen puoleensa”

  Vuoden 2023 Metsämarssi sai ihmiset liikkeelle – ”Metsä vetää edelleen puoleensa”

  Valtakunnallinen

  Metsämarssia vietettiin ympäri Suomea viikolla 37. Viikon aikana tuotiin esille erityisesti metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tapahtumaa vietettiin kattavasti sähköisissä kanavissa ja paikallistapahtumissa.

  Lue lisää
 2. MetsäRokkaa 2024

  Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa 2024

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo järjestää Metsä Rokkaa -tapahtuman kuuden vuoden tauon jälkeen lauantaina 6.7.2024 Juva Campingilla. Aiemmat tapahtumat on järjestetty vuosina 2008, 2012, 2015 ja 2018.

 3. Metsänhoitotöitä on tehty viime vuotta reippaammin – kemera-tukia ehtii hakea vielä syyskuun ajan

  Metsänhoitotöitä on tehty viime vuotta reippaammin – kemera-tukia ehtii hakea vielä syyskuun ajan

  Valtakunnallinen

  Kemera-tukijärjestelmä päättyy vuoden vaihteessa, jonka jälkeen siirrytään uuteen metsätalouden kannustejärjestelmään, metkaan. Kemera-tukea metsänhoitotöihin on tänä vuonna saanut noin 14 000 metsänomistajaa.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset