Lapissa yhdistyy viisi metsänhoitoyhdistystä

Valtakunnallinen

Mhy Metsä-Lappi aloittaa toiminnan 1.1.2024

Lapissa viiden metsänhoitoyhdistyksen valtuustot ovat tehneet päätöksen yhdistymisestä. Fuusiossa ovat mukana Itä-Lapin, Kittilän, Sallan, Sodankylän ja Rovaniemen metsänhoitoyhdistykset. Tavoitteena on tarjota jäseninä oleville metsänomistajille nykyistä kattavammat palvelut kilpailukykyisesti, lisätä edunvalvonnan vaikuttavuutta ja vastata kiristyvään kilpailuun metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä palveluissa. Kaikki nykyiset toimipisteet säilyvät henkilöstöineen.


”Tämän päivän fuusiopäätös on merkittävä askel lappilaisten metsänomistajien ja jäsentemme yhteisen vaikuttamisen puolesta. Haluamme tällä päätöksellä varmistaa, että lappilainen metsänomistaja saa tarvitsemansa palvelut läheltä ja ammattitaidolla”, toteaa fuusioneuvotteluita johtanut Hannu Välikangas Kemijärveltä.

Uusi yhdistys aloittaa toimintansa 1.1.2024 ja sen nimeksi tulee Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi. Muodostuvalla yhdistyksellä on noin 7 000 metsänomistajaa jäsenenä ja heitä palvelee 25 toimihenkilöä.

Fuusion jälkeen Lapin alueella toimii kaksi metsänhoitoyhdistystä. Länsi- ja Ylä-Lapin alueella toimiva Mhy Lappi on muodostunut vuoden 2021 alussa niin ikään viiden metsänhoitoyhdistyksen fuusiona.

Lisätiedot:
Annakaisa Heikkonen
kenttäpäällikkö, MTK Metsänomistajat
neuvotteluryhmän sihteeri
puh. 050 431 4498

Hannu Välikangas
puheenjohtaja, Mhy Itä-Lappi
neuvotteluryhmän puheenjohtaja
puh. 040 514 8766

Ajankohtaista

 1. MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot - Metsien ilmastohyödyt saavutetaan aktiivisella hoidolla ja käytöllä

  MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot - Metsien ilmastohyödyt saavutetaan aktiivisella hoidolla ja käytöllä

  Valtakunnallinen

  MTK peräänkuuluttaa Suomeen fiksua ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. On tunnistettava ilmaston kannalta keskeisin tavoite, fossiilisten raaka-aineidenkäytöstä on päästävä eroon – nopeasti.

  Lue lisää
 2. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä olet mukana PEFC-metsäsertifioinnissa.

  Uusi PEFC-standardi vahvistaa metsien ekologista kestävyyttä

  Valtakunnallinen

  Metsäsertifiointijärjestelmä PEFC:n kansallinen metsien hoidon ja käytön standardi on saanut kansainvälisen hyväksynnän. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä saat automaattisesti mahdollisuuden PEFC-sertifiointiin.

 3. Hiilensidonta vaatii panostusta metsien kasvuun ja metsänhoidon laatuun

  Hiilensidonta vaatii panostusta metsien kasvuun ja metsänhoidon laatuun

  Valtakunnallinen

  Luonnonvarakeskus julkisti keskiviikkona selvityksensä metsien hiilinielun pienenemisestä. MTK painottaa, että metsien hiilinielu voidaan turvata vain panostamalla metsien hyvään kasvuun ja metsänhoidon laatuun.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset