Vuoden 2023 Metsämarssi sai ihmiset liikkeelle – ”Metsä vetää edelleen puoleensa”

Valtakunnallinen

Metsämarssia vietettiin ympäri Suomea viikolla 37. Viikon aikana tuotiin esille erityisesti metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tapahtumaa vietettiin kattavasti sähköisissä kanavissa ja paikallistapahtumissa.

Ensimmäinen metsämarssi järjestettiin vuonna 1950, jolloin tapahtuman tavoitteena oli yksityismetsien puuntuotannon lisääminen. Yli 70 vuotta myöhemmin Metsämarssissa esille nousi erityisesti metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Somekampanjan lisäksi järjestettiin runsaasti alueellisia tapahtumia, joihin osallistui runsaasti metsänomistajia ja metsänhoidosta kiinnostuneita.

”Vuoden 2023 Metsämarssiin pystyi osallistumaan ajan hengen mukaisesti etänä tai paikan päällä. Ilahduttavaa oli kuitenkin huomata, että metsä vetää edelleen puoleensa ja paikallisiin tapahtumiin osallistui runsaasti ihmisiä. Tästä iso kiitos metsänhoitoyhdistyksille, joiden merkitys onnistuneelle metsänhoidolle on kiistaton”, MTK:n Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola kiittelee.

Metsämarssin sisältöihin pääset tutustumaan jatkossakin osoitteessa metsamarssi.fi. Tapahtuman sisällöt pyrkivät tuomaan viikon aikana kattavasti esille, miten monipuolinen rooli metsillä on suomalaisille.

”Ei ole kahta samanlaista metsänomistajaa. Pääasia metsänomistamisessa on kuitenkin se, että jokainen tiedostaisi oman metsäaarteensa merkityksen ja osaisi vaalia sitä oman näkemyksensä mukaan parhaalla mahdollisella tavalla”, Tiirola korostaa.

Lue myös:

Ajankohtaista

  1. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Valtakunnallinen

    Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

    Lue lisää
  2. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    Valtakunnallinen

    EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

  3. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Valtakunnallinen

    OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset