Vuoden 2023 Metsämarssi sai ihmiset liikkeelle – ”Metsä vetää edelleen puoleensa”

Valtakunnallinen

Metsämarssia vietettiin ympäri Suomea viikolla 37. Viikon aikana tuotiin esille erityisesti metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tapahtumaa vietettiin kattavasti sähköisissä kanavissa ja paikallistapahtumissa.

Ensimmäinen metsämarssi järjestettiin vuonna 1950, jolloin tapahtuman tavoitteena oli yksityismetsien puuntuotannon lisääminen. Yli 70 vuotta myöhemmin Metsämarssissa esille nousi erityisesti metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Somekampanjan lisäksi järjestettiin runsaasti alueellisia tapahtumia, joihin osallistui runsaasti metsänomistajia ja metsänhoidosta kiinnostuneita.

”Vuoden 2023 Metsämarssiin pystyi osallistumaan ajan hengen mukaisesti etänä tai paikan päällä. Ilahduttavaa oli kuitenkin huomata, että metsä vetää edelleen puoleensa ja paikallisiin tapahtumiin osallistui runsaasti ihmisiä. Tästä iso kiitos metsänhoitoyhdistyksille, joiden merkitys onnistuneelle metsänhoidolle on kiistaton”, MTK:n Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola kiittelee.

Metsämarssin sisältöihin pääset tutustumaan jatkossakin osoitteessa metsamarssi.fi. Tapahtuman sisällöt pyrkivät tuomaan viikon aikana kattavasti esille, miten monipuolinen rooli metsillä on suomalaisille.

”Ei ole kahta samanlaista metsänomistajaa. Pääasia metsänomistamisessa on kuitenkin se, että jokainen tiedostaisi oman metsäaarteensa merkityksen ja osaisi vaalia sitä oman näkemyksensä mukaan parhaalla mahdollisella tavalla”, Tiirola korostaa.

Lue myös:

Ajankohtaista

 1. Virkeshandelsöversikt juni 2023

  Yksityismetsissä mahdollisuus monipuolisiin hyötyihin

  Valtakunnallinen

  Tapion julkaisema raportti metsäbiotalouden arvoketjuista tuo esille metsätalouden merkitystä Suomen taloudelle. Pohjoiset metsänhoitoyhdistykset arvioivat, että yksityismetsät tarjoavat mahdollisuuksia luoda hyvinvointia nykyistä monipuolisemmin. Tämä edellyttää metsänomistajan päätösvallan kunnioittamista, uusien markkinoiden kehittämistä sekä kannustusta hyvään metsän- ja luonnonhoitoon.

  Lue lisää
 2. Ensimmäinen "Viestintää tukeva työnantaja" -palkinto Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle

  Ensimmäinen "Viestintää tukeva työnantaja" -palkinto Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle

  Valtakunnallinen

  Metsämiesten Säätiö lanseerasi maaliskuussa uuden Viestintää tukeva työnantaja -palkinnon metsäalalle. Palkinnon avulla Säätiö haluaa nostaa esille metsäalan työnantajia ja heidän käytäntöjään, jotka rohkaisevat ja tukevat työntekijöitä henkilökohtaiseen viestintään eli metsäalan positiiviseen esiintuontiin esim. kouluissa, sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja radiossa. Esityksiä palkinnon saajaksi Säätiö ottaa vastaan kotisivullaan olevalla lomakkeella anonyyminä tai ehdottajan nimen kanssa.

 3. Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla

  Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla

  Valtakunnallinen

  Metsänomistajien tyytyväisyys ja aktiivisuus puukauppaan on kasvussa, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Vaikka viime vuosina on tehty puukauppaa ahkerasti, on kolmanneksella metsänomistajista puunmyyntiaikomuksia myös kuluvalle ja ensi vuodelle. Puun hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on myös noussut voimakkaasti.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset