Vuoden 2023 Metsämarssi sai ihmiset liikkeelle – ”Metsä vetää edelleen puoleensa”

Valtakunnallinen

Metsämarssia vietettiin ympäri Suomea viikolla 37. Viikon aikana tuotiin esille erityisesti metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tapahtumaa vietettiin kattavasti sähköisissä kanavissa ja paikallistapahtumissa.

Ensimmäinen metsämarssi järjestettiin vuonna 1950, jolloin tapahtuman tavoitteena oli yksityismetsien puuntuotannon lisääminen. Yli 70 vuotta myöhemmin Metsämarssissa esille nousi erityisesti metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Somekampanjan lisäksi järjestettiin runsaasti alueellisia tapahtumia, joihin osallistui runsaasti metsänomistajia ja metsänhoidosta kiinnostuneita.

”Vuoden 2023 Metsämarssiin pystyi osallistumaan ajan hengen mukaisesti etänä tai paikan päällä. Ilahduttavaa oli kuitenkin huomata, että metsä vetää edelleen puoleensa ja paikallisiin tapahtumiin osallistui runsaasti ihmisiä. Tästä iso kiitos metsänhoitoyhdistyksille, joiden merkitys onnistuneelle metsänhoidolle on kiistaton”, MTK:n Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola kiittelee.

Metsämarssin sisältöihin pääset tutustumaan jatkossakin osoitteessa metsamarssi.fi. Tapahtuman sisällöt pyrkivät tuomaan viikon aikana kattavasti esille, miten monipuolinen rooli metsillä on suomalaisille.

”Ei ole kahta samanlaista metsänomistajaa. Pääasia metsänomistamisessa on kuitenkin se, että jokainen tiedostaisi oman metsäaarteensa merkityksen ja osaisi vaalia sitä oman näkemyksensä mukaan parhaalla mahdollisella tavalla”, Tiirola korostaa.

Lue myös:

Ajankohtaista

 1. MetsäRokkaa 2024

  Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa 2024

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo järjestää Metsä Rokkaa -tapahtuman kuuden vuoden tauon jälkeen lauantaina 6.7.2024 Juva Campingilla. Aiemmat tapahtumat on järjestetty vuosina 2008, 2012, 2015 ja 2018.

  Lue lisää
 2. Metsänhoitotöitä on tehty viime vuotta reippaammin – kemera-tukia ehtii hakea vielä syyskuun ajan

  Metsänhoitotöitä on tehty viime vuotta reippaammin – kemera-tukia ehtii hakea vielä syyskuun ajan

  Valtakunnallinen

  Kemera-tukijärjestelmä päättyy vuoden vaihteessa, jonka jälkeen siirrytään uuteen metsätalouden kannustejärjestelmään, metkaan. Kemera-tukea metsänhoitotöihin on tänä vuonna saanut noin 14 000 metsänomistajaa.

 3. Suomen Metsäsäätiö nostaa vastuullishankkeet uudeksi painopistealueekseen

  Suomen Metsäsäätiö nostaa vastuullishankkeet uudeksi painopistealueekseen

  Valtakunnallinen

  Suomen Metsäsäätiö on omalta osaltaan edistämässä luonnon monimuotoisuutta ja ilmastotyötä nostaessaan vastuullisuushankkeet mukaan uudistuneen strategiansa painopistealueeksi vuosille 2023-2027.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset