Valtakunnallisessa Metsämarssissa juhlitaan hyvän metsänhoidon merkitystä suomalaisille

Valtakunnallinen

Metsämarssi metsänhoitoyhdistys

Metsämarssia vietetään ympäri Suomea viikolla 37 (11.9.-17.9.). Viikon aikana tuodaan esille erityisesti metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tempaukseen ovat tervetulleita kaikki metsistä kiinnostuneet suomalaiset.

Ensimmäinen metsämarssi järjestettiin vuonna 1950, jolloin tapahtuman tavoitteena oli yksityismetsien puuntuotannon lisääminen. Yli 70 vuotta myöhemmin suomalaismetsiin onkin sitoutunut lähes kaksi kertaa enemmän puuta. Lisäyksen määrä on huimat miljardi mottia.

Metsämarssi-viikolla järjestetään useita alueellisia tapahtumia, joiden järjestäjinä toimivat paikalliset Metsänhoitoyhdistykset. Lista viikon tapahtumista.

Sosiaalisen median kanavissa Metsämarssi-aiheista sisältöä löytyy MTK:n, Metsänomistajien ja Metsämarssi -kanavissa. Lisäksi metsänomistajat voivat jakaa viikon aikana sisältöä omista metsistään tunnuksella #metsämarssi2023.

Suomessa tehdään vuosittain yli 100 000 puukauppaa, ja niiden vaikutus on koko tuotantoketjulle merkittävä. Ilmastohyötyjen lisäksi metsänomistajat panostavat jatkuvasti enemmän myös luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen.

”Metsänomistajien vapaus päättää oman metsänsä hoidosta ja käyttötarkoituksesta on tärkeää myös tulevaisuudessa. Taloudellisen turvan lisäksi metsät tarjoavat luontoarvoja, joiden olemassaolon metsänomistajat haluavat huomioida.  Tule kanssamme juhlistamaan metsänhoidon ja monipuolisen metsien käytön merkitystä vuoden 2023 Metsämarssin merkeissä”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kannustaa.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan viikon tapahtumia. Jos kaipaat lisätietoja Metsämarssista tai alueellisista tapahtumista, voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä MTK:n asiantuntijoihin.

Metsämarssin järjestäjinä toimivat MTK, Metsänhoitoyhdistykset ja SLC. 

Ajankohtaista

  1. Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin

    Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin

    Valtakunnallinen

    Metsänomistajien kiinnostus puukauppaan on kasvussa, selviää syksyn Metsätutka-kyselystä. Vaikka puukauppaa on tehty viime aikoina ahkerasti, on metsänomistajilla vielä myyntiaikeita. Lähes 40 prosenttia metsänomistajista aikoo myydä puuta ensi vuonna. Puun hyvän kysynnän ja hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on noussut vastauksissa aivan uudella tasolla.

    Lue lisää
  2. Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle

    Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle

    Valtakunnallinen

    StoraEnson hakkuulla tapahtunut, raakuille tuhoisa lainrikkomus on tuomittava. Hämmentävää tapauksessa on se, että kyseisen harvinaisen tapauksen johdosta julkisuuden alttarilla on pyritty tuomitsemaan koko metsäsektori. Metsätaloudessa ympäristöarvojen huomioiminen on osa jokaista tehtävää toimenpidettä. Pelkästään puukauppoja tehdään kuitenkin vuosittain yli 100 000 ja valitettavasti kaikkia vahinkoja tai tarkoituksellisia rikkomuksia ei voida estää.

  3. MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta       

    MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta

    Valtakunnallinen

    MTK:n metsäjohtokunnan mielestä metsäyhtiöiden sitoumukset esimerkiksi nykyistä leveämpiin suojavyöhykkeisiin ovat oikeansuuntaisia, mutta niiden kustannukset eivät saa jäädä vain metsänomistajien kontolle. ”Luontoarvot on syytä ottaa osaksi puukauppaa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset