Jäsenmaksu kannattaa tilata sähköisenä - paperilaskuun lisätään laskutuslisä
Valtakunnallinen
Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat siirtyneet jäsenmaksulaskutuksessaan käyttämään ensisijaisena laskutustapanaan sähköisiä laskutuskanavia. Jatkossa postitse lähetettävästä laskusta tullaan perimään mm. paino- ja jakelukuluja kattava viiden euron laskutuslisä.
Vältät laskutuslisän tilaamalla laskun sähköisesti joko e-laskuna verkkopankkiin tai suoraan sähköpostiisi. Myös verkkolaskutusosoitteen käyttäminen on mahdollista, mikäli jäsenellä sellainen on.
Metsänhoitoyhdistysten jäsenenä sinun kannattaa ottaa käyttöön sähköinen laskutus hyvissä ajoin, niin vältyt laskutuslisältä. Sähköiseen jäsenlaskuun siirtyminen vähentää myös näppäilyvirheitä ja laskujen myöhempiä korjaustarpeita.
Viimeistään muutos sähköiseen laskutukseen on syytä tehdä tammikuun 2024 loppuun mennessä.
Toimi näin
E-lasku: mikäli haluat laskun jatkossa e-laskuna, tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi.
Sähköposti- tai verkkolasku: mikäli haluat laskun jatkossa sähköpostilla tai verkkolaskuna, tee laskutuskanavan muutos Oiva jäsenportaalissa.
Näin kirjaudut Oiva jäsenportaaliin
Käyttäjätunnuksesi Oiva-jäsenportaaliin jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi. Mikäli sähköpostiosoitteesi ei ole vielä jäsenrekisterissä, ole yhteydessä oman metsänhoitoyhdistyksesi jäsenyyttä hoitavaan henkilöön tai lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen nettijasenet@mtk.fi. Kerrothan viestissäsi myös oman metsänhoitoyhdistyksesi ja lähiosoitteesi.
Ajankohtaista
Metsävähennyksen korotusta odotetaan voimaan vuoden 2026 alussa
Valtakunnallinen
Hallituksen esitys metsävähennyksen korotuksesta 75:een prosenttiin annettiin eduskunnalle toukokuun alussa, ja se on parhaillaan valiokuntakäsittelyssä. MTK pitää esitettyä lainmuutosta tärkeänä panostuksena pitkäjänteiseen perhemetsätalouteen.
Koneen Säätiöltä merkittävä rahoitus MTK:lle
Valtakunnallinen
Koneen Säätiön Metsän puolella -aloite myöntää yhteensä 2,2 miljoonaa euroa kolmelle hankkeelle, jotka edistävät luonnonarvomarkkinan käynnistymistä Suomessa. MTK:lle säätiö myöntää 500 000 euroa. Rahoituksella kehitetään metsänomistajalähtöisiä luontoarvomarkkinapalveluita. Yhteensä Metsän puolella -aloite myöntää 2,2 miljoonaa euroa kolmelle suomalaiselle hankkeelle. MTK:n lisäksi yksi hankkeista on metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen.