Jaa ett, mitä sil jäsenmaksul saa?

Pekka Häkli 25.10.2017

Sattuipa eräänä päivänä, että Yhtiö A:n ostoesimies oli yhteydessä metsänomistajaan esittäen hänelle hakkuuehdotustaan. Maastossa kuljettiin ja kaikista asioista puhuttiin. Puunhinnoista, jälkihoitotyökustannuksista, bonuksista kerrottiin. Tarjouskin annettiin.

Omistaja kiitteli ehdotuksista, mutta sanoi ottavansa yhteyttä omaan metsäasiantuntijaansa

Tämä soitto avasi, jos ei nyt ihan Pandoran lipasta, niin ainakin tarkkaan varjellut ostoesimiesten kukkaron nyörit.

Mhy:n metsäasiantuntija teki työtään. Perinteinen puunmyyntisuunnitelma, ehdotus jälkihoitotöistä ja leimikosta ostotarjouspyynnöt Kuutioon. Kului annettu aika ja tarjouksia tuli neljä. Yhtiö A:kin antoi tarjouksensa Kuutioon. Se oli matkan varrella kohentunut. Yhtiö B antoi tarjouksensa, samoin Firmat C ja D. Parhaan tarjouksen teki Firma C.

Tarjouskierroksen päätyttyä ja tulosten selvittyä Yhtiö A oli vielä yhteydessä omistajaan. Haluttiin kohottaa tarjousta. Mhy:n metsäasiantuntija halusi valtakirjansa suomin oikeuksin antaa mahdollisuuden muillekin. Aikaa annettiin viikonlopun yli.

Alkutilanteesta oltiin noustu askel askeleelta

Maanantaina kaksi tarjousta oli kohentunut entisestään. Alkutilanteesta oltiin noustu askel askeleelta. Käytetään ensimmäisestä, suoraan metsänomistajalle annetusta tarjouksesta suhdelukua 100. Se korottui ensimmäisen, varsinaisen tarjouskierroksen jälkeen arvoon 104. ”Huutokauppakierroksen” jälkeen arvo ja lopullinen myyntihinta oli 108 .

No-niin. Jutun otsikkoon palatakseni. Kaikilla meillä on intressimme ja omat laulut laulettavanamme. Vanha sanontahan menee, että sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Metsänomistajalle kiitos, että hän omaa etuaan ajaessaan tiivistää omalta osaltaan koko metsänomistajakunnan asemaa. Tämän nimenomaisen puukaupan jälkeen korkein Mhy Satakunnan alueella maksettu ja tietokantaan päivitetty kuusitukin a-hinta nousi 61,70 eurosta 62,50 euroon!

Pidä jäsenyytesi kunnossa. Mieti vaihtoehtoja. Käytä oljenkortesi. Voit kysyä yleisöltä tai kilauttaa kaverille. Tällä kertaa tuo soitto kaverille toi reilut 7000 euroa lisää!

Metsäpomo, joka pitää alkuperäisistä asioista: alkuperäiskansoista, -tuotteista ja –varaosista.