Metsäveroilmoituksen teko takkuaa?

16.12.2020

Autamme mielellämme veroilmoitusten täytössä tai teemme ne kokonaan puolestasi toimittamiesi tositteiden ja tietojen perusteella. Jos metsäverotuksen kiemurat yhtään mietityttävät, kannattaa ehdottomasti varata aika veroilmoituksen täyttämiseen.

Muista varata aika veropalveluun ajoissa. Verovuotta 2020 koskevat metsäveroilmoitukset tulee jättää verottajalle viimeistään vuoden 2021 helmikuun loppuun mennessä. 

Veroasiantuntijamme auttavat:
Lauri Lappalainen 0400 207 850
Jukka-Pekka Vapaniemi 0400 103 304

Puunmyyntitulot ovat pääomatuloa

Metsätalouden myyntitulot ovat pääomatuloa ja veroa maksetaan pääomatulon veroprosentin mukaisesti. Pääomatulojen veroprosentti on 30 % ja 30 000 euroa ylittävistä pääomatuloista veroa maksetaan 34 % (v. 2019 ja 2020).

Säilytä muistiinpanot 6 vuotta

Metsätalouden tuloista ja menoista on pidettävä muistiinpanoja, jotka tulee säilyttää kuusi vuotta verovuoden päättymisestä. Muistiinpanoja ja tositteita ei lähetetä veroilmoitusten yhteydessä verottajalle. Veroviranomaiset voivat kuitenkin pyytää muistiinpanoja liitteineen tarkastettavaksi seuraavan kuuden vuoden ajan.

Metsäveroilmoitus kannattaa tehdä, vaikka tuloja ei olisikaan

Menot kannattaa kirjata aina ylös, vaikkei tuloja kalenterivuonna olisikaan. Metsätaloudessa ei ole mitään verotettavaa, mikäli metsätalouden tuloja ei ole kertynyt verovuonna. Takaisin saatavaa voi kuitenkin olla. Vähennyksinä kannattaa ilmoittaa kaikki metsätalouden menot, esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu. Verottaja huomioi vähennykset ja täten ne pienentävät muiden pääomatulojen ja ansiotulojen veroa.