Anna äänesi puhua!

19.11.2020

Mhy Uusimaan valtuustovaalien äänestysprosentti on tällä hetkellä 28 %. Viime vaaleissa vuonna 2016 kokonaisäänestysprosentti oli 35,1 %. Tällä hetkellä valtakunnallisesti äänestysprosentti on 31 %. Nyt on hyvä ottaa loppukiri ja äänestää tietoturvallisesti sähköisesti tai perinteisesti kirjepostilla!

Valtuustovaalien äänestysaikaa on 25.11. asti ja vaalitulokset julkistetaan valtakunnallisesti joulukuun alussa, kun kaikki äänet on saatu laskettua. Vaikuta oman yhdistyksesi suuntaan äänestämällä!

Nyt voit äänestää ensimmäistä kertaa myös sähköisesti. Palvelu on helppo käyttää. Kaikille äänioikeutetuille on postitettu vaalimateriaali ja ohjeet äänestämiseen. Äänestyspalveluun kirjaudutaan metsänhoitoyhdistyksen jäsennumerolla ja salasanalla, joka löytyy postitse tulleesta vaalikirjeestä.

Metsänomistajiemme kotiin lähetetyssä vaalilehdessä esitellään meidän ehdokkaamme sekä kerrotaan myös muista ajankohtaisista asioista. Voit myös tutustua vaalilehteemme tästä.

Ehdokkaisiin pääset tutustumaan vaalisivuillamme www.mhy.fi/vaalit/valtuustovaalien-ehdokkaat/uusimaa.

Vaalimateriaali on lähetetty kaikille täysi-ikäisille metsänhoitoyhdistyksemme jäsenille, jotka ovat omistaneet metsätilan viimeistään 1.1.2020. Yhteisomistuksessa olevilla tiloilla, kuten yhtymillä, on käytössään yksi yhteinen ääni. Materiaali lähetetään henkilölle, jonka tiedot on ilmoitettu mhy:n asiakasrekisteriin.

Varsinkin postiäänestystä käyttävien kannattaa huomiota suhteellisen hidas postin kulku ja palauttaa äänestyslipuke heti, kun vaalimateriaali on saapunut ja ehdokas on selvillä. Näin varmistat, että äänesi ehtii mukaan vaaliin.