Lounametsän jäsenedut

 MHY Lounametsän jäsenmaksut 2022

Jäsenmaksun perusteet 

Maksuperusteet muuttuivat sääntöuudistuksessa siten, että jäsenmaksu muodostuu erillisestä metsänhoitoyhdistyksen määrittämästä jäsenmaksusta, joka on porrastettu pinta-alan mukaan ja MTK:n valtakunnallisesta edunvalvontamaksusta.  Jäsenlasku on maksettava kokonaisuudessaan, jotta jäsenyys on voimassa.

Edunvalvontamaksu Etelä-Suomen alueella on yhteensä 20 €. Se koostuu kaikille jäsenille (ml. henkilöjäsenet) yhtä suuresta perusmaksusta (13 €) ja sen lisäksi elinkeinotoiminnan perusteella määrätystä osasta. Maatalousperusteinen osa määräytyy peltoalan ja kotieläinten lukumäärän mukaan. Metsänomistajien maksu, joka peritään kaikilta metsänomistajilta, on Etelä-Suomessa 7 €. 

Jäsenmaksu-uudistuksen ytimenä on se, että samanlainen tila osallistuu yhteisen edunvalvonnan kustannuksiin samoilla perusteilla yhdistyksestä tai alueesta riippumatta. Tällä taataan perusjäsenten oikeudenmukainen kohtelu ja otetaan huomioon myös tapahtunut rakennekehitys. Iso muutos on myös se, että jos olet/olette jäsenenä useammassa yhdistyksessä, esimerkiksi sekä MTK-yhdistyksessä että MHY:ssä kuten useimmat maatilat, molempien yhdistysten jäsenmaksut ovat tällä samalla laskulla. Edunvalvontamaksu maksetaan kuitenkin vain yhden kerran edellyttäen, että jäsenyyteen liittyvä Y-tunnus on sama molemmissa yhdistyksissä.  

Hehtaarit            MTK:n edunvalvontamaksu | MHY Lounametsän jäsenmaksu                       

0─20 ha               20 € |  37 €        yht. 57 €                                         

20─49,99 ha        20 € |  66 €       yht. 86 €                                          

50-99,99 ha         20 €  | 92 €       yht.112 €                                        

Yli 100 ha            20 €  | 144 €      yht. 164 € 

Kannatusjäsenen maksu 37 € (kannatusjäsenellä ei voi olla omistuksessaan metsää)                                       

Huom! Aviopuolisoiden erikseen omistamien tilojen kohdalla edunvalvontamaksu veloitetaan vain kerran, mikäli molempien tilat ovat saman y-tunnuksen alla. Jäsenlasku on mahdollista saada sähköpostilla, e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus myös vähentää laskutusvirheitä. Toivommekin kaikkien jäsentemme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

MHY LOUNAMETSÄN JÄSENEDUT

1. METSÄT ON PEFC-SERTIFIOITU

= osoittaa dokumentoitua laatua ja metsien hyvän hoidon, varmistaa pääsyn ympäristötietoisille markkinoille (monet puunostajat ostavat vain sertifioitua puuta). Ryhmäsertifiointi säästää sertifikaatin hakemisen ja ylläpitämisen kustannuksia.

2. EDUNVALVONTA

 • Olemme jäsentemme edunvalvojia arkipäivän asioissa: esim. kun taimikko kaipaisi raivausta tai metsä lannoitusta, metsäasiantuntijan tehtäviin kuuluu aktiivisesti tästä tiedottaa.
 • Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat ainoa taho, joka puolueellisesti pitää metsänomistajan puolia. Vaikutamme eri tavoin metsäpolitiikan muotoutumiseen niin kansallisesti kuin Euroopan tai maailmanlaajuisesti.
 • Puukaupan osalta kilpailutamme metsänomistajalle parhaan hinnan. Meillä on paikkakunnan paras tieto erilaisten hakkuukohteiden hintatasosta, ja ostajien tukin katkonnasta ja laatuvaatimuksista. Näillä saadaan lisäeuroja metsänomistajille.

3. TYÖKALUT

Metsäselain

 • Metsäselain on mobiilimetsäsuunnitelma, jonka voit ladata älypuhelimeesi.  Metsäselaimen käyttöönottoa varten tarvitset ajantasaisen metsäsuunnitelman, jonka kuviotiedot ovat metsänhoitoyhdistyksellä. Jos sinulla ei ole tuoretta metsäsuunnitelmaa, saat palvelun käyttöösi tilaamalla uuden metsäsuunnitelman tai päivityksen vanhaan metsäsuunnitelmaan.
 • Metsäselaimesta näet aina tarkimmat ja tuoreimmat kartat, tilarajat ja omat kuviorajat sekä maanmittauslaitoksen ilmakuvat. Voit käyttää Metsäselainta myös ilman nettiyhteyttä. Muita ominaisuuksia ovat teemakartat hakkuista ja hoitotöistä, kuviotiedot, hakkuutuloarviot ja oman sijainnin näyttö kartalla.
 • Sisältää koko Suomen ajantasaiset maastokartat ja ilmakuvat.

4. OMAMETSÄ-PALVELUKANAVA

        OmaMetsästä löydät:

 • Metsätilan tiedot, puustotiedot, arvion puuston arvosta, peruskartan, metsätilan ilmakuvan, puun hintatiedot, ajankohtaisia blogeja.
 • Voit ottaa yhteyttä metsäasiantuntijaan ja pyytää tarjousta palvleuista tai käynnistää puukaupan. Yleensä tutustua MHY:n palveluihin.
 • Tulevaisuudessa löydät sieltä: sopimukset, mittaustodistukset, myyntitositteet, hiilitasetiedot kuviokohtaisesti ja verotukseen liittyvät asiat.
 • Jatkossa voit allekirjoittaa sopimuksia sähköisesti tai valtuuttaa toisen hoitamaan metsäasioita. Voit myös merkitä tärkeitä paikkoja kartalle.

Uusi käyttäjä luo tunnuksen ja rekisteröityy osoitteessa www.omametsa.fi

5. PALVELUT

 • Kaikki metsänhoito- ja puukauppapalvelut jäsenhintaan.

6. NEUVONTAA JA APUA METSÄASIOISSA

 • Saat oman metsäasiantuntijan, joka auttaa kaikissa metsäasioissa. Meillä on alueen laajin paikallisten metsäasiantuntijoiden verkosto.
 • Lisäksi järjestämme koulutusta ja metsänomistajan tilaisuuksia.

7. LEHDET

 • JÄSENLEHDET 2 krt/v sekä uutiskirjeet
 • MAASEUDUN TULEVAISUUS

Maaseudun Tulevaisuuden ilmaiset Metsänomistaja-numerot 4 krt vuodessa. Lisäksi uudesta Maaseudun Tulevaisuuden kestotilauksesta 1. jakson jäsenetuhintaan vain 59 € / 3kk (norm. 76,50 €). ). Tarjous koskee vain uusia kotimaan tilauksia. Painettu lehti ilmestyy 3 kertaa viikossa. Tilaukseen sisältyy näköislehtien ja arkiston rajaton lukuoikeus sekä laaja SääPlus -palvelu. Maaseudun Tulevaisuus on metsäverotuksessa vähennyskelpoinen. Tilaussivu: www.mt.fi/jasenetu

 • METSÄLEHTI

Metsäkustannus tarjoaa Metsälehden määräaikaisen 12kk tilauksen jäsenhintaan 85,00 € (norm. 155 €) metsänhoitoyhdistysten jäsenille. Tilaus pitää sisällään Metsälehden ja Metsälehti Makasiinin, 23 numeroa vuodessa, sekä tilauskautena ilmestyvän Metsäverokirjan (arvo 29,00 €). Metsälehden tilaus on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa. Tilaussivu www.edutjasenelle.fi/mhy

 • AARRE-LEHTI

Aarteen kestotilauksen 1. jakson 6 lehteä vain 59 € (norm. 173,80 €). Tarjous koskee vain uusia kotimaan tilauksia. Kestotilaus sisältää painetun lehden lisäksi myös Aarteen verkkopalvelun rajattoman käytön ja uutisarkiston. Tilaukseen kuuluu myös aiempien näköislehtien lukuoikeus. Aarre lehti on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa. Tilaussivu www.aarrelehti.fi/jasenetu

8. VALTAVA MÄÄRÄ JÄSENETUJA

 • LähiTapiola: 10 % alennus metsä- ja kotivakuutuksesta (edellyttää kokonaisasiakkuutta = Kotivakuutusta). Metsävakuutuksesta 15 % alennus, jos asiakkaalla on vähintään 10.000 e sijoitus säästöhenkivakuutuksessa.

Valtakunnalliset jäsenedut https://www.mtkhankinnat.fi/

 

Liity nyt jäseneksi tästä linkistä!