Lounametsän jäsenedut

 MHY Lounametsän jäsenmaksut 2022

Jäsenmaksun perusteet 

Maksuperusteet muuttuivat sääntöuudistuksessa siten, että jäsenmaksu muodostuu erillisestä metsänhoitoyhdistyksen määrittämästä jäsenmaksusta, joka on porrastettu pinta-alan mukaan ja MTK:n valtakunnallisesta edunvalvontamaksusta.  Jäsenlasku on maksettava kokonaisuudessaan, jotta jäsenyys on voimassa.

Edunvalvontamaksu Etelä-Suomen alueella on yhteensä 20 €. Se koostuu kaikille jäsenille (ml. henkilöjäsenet) yhtä suuresta perusmaksusta (13 €) ja sen lisäksi elinkeinotoiminnan perusteella määrätystä osasta. Maatalousperusteinen osa määräytyy peltoalan ja kotieläinten lukumäärän mukaan. Metsänomistajien maksu, joka peritään kaikilta metsänomistajilta, on Etelä-Suomessa 7 €. 

Jäsenmaksu-uudistuksen ytimenä on se, että samanlainen tila osallistuu yhteisen edunvalvonnan kustannuksiin samoilla perusteilla yhdistyksestä tai alueesta riippumatta. Tällä taataan perusjäsenten oikeudenmukainen kohtelu ja otetaan huomioon myös tapahtunut rakennekehitys. Iso muutos on myös se, että jos olet/olette jäsenenä useammassa yhdistyksessä, esimerkiksi sekä MTK-yhdistyksessä että MHY:ssä kuten useimmat maatilat, molempien yhdistysten jäsenmaksut ovat tällä samalla laskulla. Edunvalvontamaksu maksetaan kuitenkin vain yhden kerran edellyttäen, että jäsenyyteen liittyvä Y-tunnus on sama molemmissa yhdistyksissä.  

Hehtaarit            MTK:n edunvalvontamaksu | MHY Lounametsän jäsenmaksu                       

0─20 ha               20 € |  37 €        yht. 57 €                                         

20─49,99 ha        20 € |  66 €       yht. 86 €                                          

50-99,99 ha         20 €  | 92 €       yht.112 €                                        

Yli 100 ha            20 €  | 144 €      yht. 164 € 

Kannatusjäsenen maksu 37 € (kannatusjäsenellä ei voi olla omistuksessaan metsää)                                       

Huom! Aviopuolisoiden erikseen omistamien tilojen kohdalla edunvalvontamaksu veloitetaan vain kerran, mikäli molempien tilat ovat saman y-tunnuksen alla. Jäsenlasku on mahdollista saada sähköpostilla, e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus myös vähentää laskutusvirheitä. Toivommekin kaikkien jäsentemme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

Jäsenyys kannattaa - katso edut alla

 • Henkilökohtainen metsäasiantuntija käytettävissäsi. Saat oman metsäasiantuntijan, joka auttaa kaikissa metsäasioissa. Meillä on alueen laajin paikallisten metsäasiantuntijoiden verkosto.
 • Jäsenhintaiset metsä- ja puukauppapalvelut. Kaikki metsäpalvelut jäsenetuhintaan.  
 • Asiantuntija apunasi puukaupassa. Kilpailutamme metsänomistajalle parhaan hinnan. Meillä on paikkakunnan paras tieto erilaisten hakkuukohteiden hintatasosta, ja ostajien tukin katkonnasta ja laatuvaatimuksista. Näillä saadaan lisäeuroja metsänomistajille. Olemme edustajasi puukaupassa ja teemme työtä sen eteen, että saat puustasi reilun hinnan kussakin markkinatilanteessa.
 • Metsäsi on PEFC-sertifioitu. Me huolehdimme, että metsiäsi hoidetaan vastuullisesti sertifiointivaatimusten mukaisesti. Sertfiointi on nykyään edellytys puukaupassa.
 • OmaMetsän tieto ja tuki verkossa. OmaMetsästä löydät monipuolista tietoa ja karttoja metsätilastasi sekä voit aloittaa puukaupan tai muutoin olla yhteydessä omaan metsäasiantuntijaasi. Luo tunnus ja rekisteröidy osoitteessa: Omametsä.fi
 • Maksuton maastokäynti uudelle metsänomistajalle metsäasiantuntijan kanssa.
 • Ajankohtaista tietoa metsäasioista: Jäsenlehti 2 krt/v, sähköiset uutiskirjeet, Maaseudun Tulevaisuuden metsänumerot sekä uuden MT:n tilaus etuhintaan. Myös Metsälehti on tilattavissa etuhintaan.
 • Edunvalvonta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat ainoa taho, joka puolueellisesti pitää metsänomistajan puolia. Vaikutamme alueemme ympäristö- ja kaava-asioiden valmisteluun, ja yhdessä MTK:n kanssa valvomme metsäomistajien etua kotimaan metsäpolitiikassa, lainsäädännön valmistelussa ja puumarkkinoilla aivan Brysselin päätöksentekoprosesseihin asti.
 • Metsänomistajatilaisuudet. Järjestämme koulutusta, retkiä ja tapahtumia esim. webinaareja eri aiheista, raivaussahakursseja, metsätyönäytöksiä ja maastotapahtumia.
 • LähiTapiolan metsäedut (10 % ale metsä- ja kotivakuutuksesta ja 15 % ale metsävakuutuksesta, jos asiakkaalla on min. 10.000 e sijoitus säästöhenkivakuutuksessa).
 • MTK-hankintojen neuvottelemat lukuisat valtakunnalliset edut. Katso kaikki edut osoitteesta: mtkhankinnat.fi

Liity nyt jäseneksi tästä linkistä!