Jäsenyys 2022: Usein kysyttyä

Täältä löydät usein kysytyt kysymykset liittyen Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyteen. Mikäli et löydä vastausta täältä, ole yhteydessä kymenlaakso(a)mhy.fi tai OmaMetsä.fi.

Metsäpinta-alani on poikkeava, kuinka toimin?

Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan joissain tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Jäsenkortillani on virheellinen nimi, kuinka toimin?

Virheellisiä nimiä voi olla etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä mhy:n että MTK:n jäseniä.

Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa ilmoita virheellinen tieto sekä sen korvaava oikea tieto osoitteeseen kymenlaakso(a)mhy.fi. 

Laskulla on oikea summa, mutta tiedoissa on jotain muuta poikkeavaa, kuinka toimin?

Jos maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on virheitä, ottakaa yhteyttä ensisijaisesti osoitteeseen kymenlaakso(a)mhy.fi. Voitte myös soittaa toimistoon 040 809 3828.

Laskullani on virheitä peltojen määrä tai eläinyksiköissä. Minne olen yhteydessä?

Mikäli metsähehtaarisi ovat oikein, mutta pelto- tai eläinyksikkömäärissä on virheitä, ota yhteys MTK:n paikallistoimistoon. Yhteystiedot löydät jäsenlaskustasi. 

Minulla on muuta kysyttävää mhy:n jäsenlaskustani, minne otan yhteyttä?

Jos mhy:n jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä

  • sähköpostilla kymenlaakso(a)mhy.fi tai
  • jäsenpuhelin 040 809 3828 palvelee maanantaista torstaihin klo 9-15. Palvelumme saattaa olla hetkittäin ruuhkautunut. 

Mikä on edunvalvontamaksu?

Mhy-jäsenmaksulla ja edunvalvontamaksulla puolustamme metsänomistajien oikeuksia niin paikallisesti, maakunnallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tätä ei muilta metsäpalvelujen tarjoajilta saa. Teemme metsänomistajien hyväksi mm. vaikuttajaviestintää, metsäasiantuntijoiden koulutusta sekä tarjoamme erityisosaamisen niin puukauppa-, luonnonhoito- kuin kaavoitusasioissa.

Edunvalvonta on esimerkiksi sitä, että MTK Metsälinjan asiantuntijan lausunto saa maakuntakaavan pakkosuojelumerkinnät kääntymään vapaaehtoiseksi suojeluksi tai rajauksen muotoutumaan niin, että kaavan vaikutuksia vähentämättä metsänomistajan oikeusturva säilyy. Edunvalvontaa on myös se, että paikallinen metsäasiantuntija on kärryillä metsänomistajan oikeuksista vaikkapa puukauppa-asioissa, niin että metsätalouden kannattavuus nousee.

Kannattaako olla Metsänhoitoyhdistyksen jäsen?

Ehdottomasti! Sitä kautta varmistat palvelujen saannin sekä tutun asiakassuhteen ja tuttujen toimijoiden säilymisen.

Jäsenenä saat palvelumme jäsenhintaan ja laajan MTK Hankinnat-etutarjonnan käyttöösi. Saat käyttöösi koko organisaatiomme osaamisen kustannustehokkaasta metsänhoidosta, puukaupasta, edunvalvonnasta sekä kattavasta metsäviestinnästä. Sertifioimme metsäsi. Pidämme puoliasi niin lähikunnissa kuin kansallisesti ja kansainvälisesti. Kulunut vuosi on osoittanut, että metsänomistajien omaisuudella olisi paljon muitakin ottajia, mutta vain harva on puolustamassa. Onko sinulla varaa jäädä pois?

Mitä erityistä metsänhoitoyhdistyksessä on?

Me olemme yksityisten metsänomistajien yhteenliittymä - ainoa Suomessa, joten ajattelemme puolueellisesti metsänomistajan etua.

Metsänhoitoyhdistys on ainoa toimija, joka:

  • kilpailuttaa puukauppasi, niin että saat parhaan mahdollisen hinnan
  • valvoo korjuun
  • auttaa paikallisesti edunvalvontatilanteissa (maankäyttö, riistakysymykset, kaavoitus...)
  • tekee töitä metsänomistajan etujen eteen, koskee se sitten Suomen lainsäädäntöä tai EU:ta.

 

Entä jos eroan metsänhoitoyhdistyksestä?

Jos haluat tavata tuttua metsäneuvojaasi, hoitaa puukaupan mahdollisimman hyvin tai saada käyttöösi sata luottometsuriamme, niin ainoa hyvä vaihtoehto on jatkaa jäsenenä, sillä jatkossa vain jäsenet saavat palvelumme jäsenhintaan. Jäsenille lähetämme lehden kaksi kertaa vuodessa ja he ovat metsätiedotuksemme piirissä.

Mikäli kuitenkin haluat erota, Metsänhoitoyhdistyksen säännöt ohjeistavat näin: "Jos jäsen haluaa itse erota, tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen hallitukselle taikka sen puheenjohtajalle. Eroaminen astuu voimaan heti, mutta jäsen on velvollinen maksamaan jäsenmaksun eroamisvuoden loppuun saakka."