Jäsenyys 2022: Usein kysyttyä

Täältä löydät usein kysytyt kysymykset liittyen Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyteen. Mikäli et löydä vastausta täältä, ole yhteydessä etelasavo(a)mhy.fi.
 

Metsäpinta-alani on poikkeava, kuinka toimin?

Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan joissain tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Jäsenkortillani on virheellinen nimi, kuinka toimin?

Virheellisiä nimiä voi olla etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä mhy:n että MTK:n jäseniä.
Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa ilmoita virheellinen tieto sekä sen korvaava oikea tieto osoitteeseen etelasavo(a)mhy.fi. 

Laskulla on oikea summa, mutta tiedoissa on jotain muuta poikkeavaa, kuinka toimin?

Jos maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on virheitä, ottakaa yhteyttä ensisijaisesti osoitteeseen etelasavo(a)mhy.fi.
Voitte myös soittaa toimistoon 015 357 4000

Laskullani on virheitä peltojen määrä tai eläinyksiköissä. Minne olen yhteydessä?

Mikäli metsähehtaarisi ovat oikein, mutta pelto- tai eläinyksikkömäärissä on virheitä, ota yhteys MTK:n paikallistoimistoon. Yhteystiedot löydät jäsenlaskustasi. 

Minulla on muuta kysyttävää mhy:n jäsenlaskustani, minne otan yhteyttä?

Jos mhy:n jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä
- sähköpostilla etelasavo(a)mhy.fi tai
- palvelunumeromme 015 357 4000 palvelee arkisin klo 8-16. 

Metsänhoitoyhdistykset uudistivat jäsenyytensä, mikä muuttuu?

Tärkein tieto on se, ettei sinun tarvitse tehdä mitään: Jäsenyys jatkuu kuten aiemminkin!

Jäsenmaksujärjestelmä uudistuu valtakunnallisesti. Kehitämme yhdistysten toimintaa ja uudistamme myös jäsenrekisterijärjestelmän ja jäsenmaksurakenteen.
Metsänhoitoyhdistykset ottavat uudistuksen myötä käyttöönsä asteittain myös uuden metsänomistajan extranetin, OmaMetsän. OmaMetsä osoitteessa www.omametsa.fi  

Aiemmin metsänhoitoyhdistyksen jäsenet ovat maksaneet metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksua, jonka jälkeen metsänhoitoyhdistykset ovat tilittäneet edunvalvontamaksun osuuden MTK:lle. Nyt järjestöuudistuksessa nämä kaksi maksua eritellään metsänomistajalle avoimuuden takaamiseksi. 

Merkittävin muutos on myös se, että mikäli olet useamman metsänhoitoyhdistyksen jäsen, saat jatkossa vain yhden jäsenlaskun ja -kortin. Myös edunvalvontamaksun maksat tällöin yhden kerran (sama y-tunnus kaikkien asiakkuuksien osalta). Jos olet lisäksi paikallisen MTK:n tuottajayhdistyksen jäsen, niin edunvalvontamaksun perusosa (13 €/jäsen) tarvitsee maksaa vain kerran. Jatkossa metsähehtaariperusteinen jäsenmaksu tulee ainoastaan metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyden kautta. Aiemmin metsähehtaarit olivat perusteena myös osin tuottajayhdistyksien jäsenmaksuissa.

Aiemman hehtaariperusteisen maksun myötä siirrymme portaittaiseen jäsenlaskutukseen. 

Jäsenlasku ja jäsenkortti saapuvat samaan tapaan kuin aiemminkin. Käytössämme yhteistyössä MTK:n kanssa on Oiva-jäsenmaksurekisterin, jossa metsänomistaja pääsee katsomaan tietojaan, tekemään osoitteenmuutoksia sekä valitsemaan sähköisen ja paperilaskun väliltä. Jatkossa jäsenkortti on paperisen lisäksi sähköisessä muodossa. 

Mikä on edunvalvontamaksu?

Mhy-jäsenmaksulla ja edunvalvontamaksulla puolustamme metsänomistajien oikeuksia niin paikallisesti, maakunnallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tätä ei muilta metsäpalvelujen tarjoajilta saa. Teemme metsänomistajien hyväksi mm. vaikuttajaviestintää, metsäasiantuntijoiden koulutusta sekä tarjoamme erityisosaamisen niin puukauppa-, luonnonhoito- kuin kaavoitusasioissa.

Edunvalvonta on esimerkiksi sitä, että MTK Metsälinjan asiantuntijan lausunto saa maakuntakaavan pakkosuojelumerkinnät kääntymään vapaaehtoiseksi suojeluksi tai rajauksen muotoutumaan niin, että kaavan vaikutuksia vähentämättä metsänomistajan oikeusturva säilyy. Edunvalvontaa on myös se, että paikallinen metsäasiantuntija on kärryillä metsänomistajan oikeuksista vaikkapa puukauppa-asioissa, niin että metsätalouden kannattavuus nousee.

Kannattaako olla jäsen?

Ehdottomasti! Sitä kautta varmistat palvelujen saannin sekä tutun asiakassuhteen ja tuttujen toimijoiden säilymisen.

Miten jäsenyys minua käytännössä hyödyttää?

Saat palvelumme jäsenhintaan ja laajan MTK Hankinnat -etutarjonnan käyttöösi. Saat käyttöösi koko organisaatiomme osaamisen kustannustehokkaasta metsänhoidosta, puukaupasta, edunvalvonnasta sekä kattavasta metsäviestinnästä. Sertifioimme metsäsi. Pidämme puoliasi niin lähikunnissa kuin kansallisesti ja kansainvälisesti. Kulunut vuosi on osoittanut, että metsänomistajien omaisuudella olisi paljon muitakin ottajia, mutta vain harva on puolustamassa. Onko sinulla varaa jäädä pois?

Mitä erityistä metsänhoitoyhdistyksessä on?

Me olemme yksityisten metsänomistajien yhteenliittymä - ainoa Suomessa, joten ajattelemme puolueellisesti metsänomistajan etua.

Metsänhoitoyhdistys on ainoa toimija, joka:
- kilpailuttaa puukauppasi, niin että saat parhaan mahdollisen hinnan
- valvoo korjuun
- auttaa paikallisesti edunvalvontatilanteissa (maankäyttö, riistakysymykset, kaavoitus...)
- tekee töitä metsänomistajan etujen eteen, koskee se sitten Suomen lainsäädäntöä tai EU:ta.

Mitkä ovat jäsenmaksun perusteet Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savossa?

Mhy Etelä-Savon valtuusto on päättänyt jäsenmaksun rakenteen ja jäsenmaksut.

Alla olevasta taulukosta näet maksun suuruuden. Kaikki jäsenedut löydät osoitteesta www.mhy.fi/etela-savo/jasenedut

Jäsenyyksien yhdistäminen

Jäsenmaksujen yhdistämisen on mahdollista niissä tapauksissa, joissa puolisot yhdessä ja erikseen omistavat metsätiloja, mutta joita kuitenkin verotetaan yhtenä kokonaisuutena ja joilla on yksi yhteinen Y-tunnus, vaikka ovat mhy:ssä eri jäseniä. Muilta osin jäsenmaksujen yhdistäminen ei ole mahdollista.