MTK r.y.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK on Metsänhoitoyhdistysten ja MTK-yhdistysten kattojärjestö, jonka jäsenenä metsänomistaja on Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyden kautta.

Metsätaloutta ja metsänomistusta pyritään sääntelemään lukuisilla laeilla ja asetuksilla EU-tasolla ja kansallisesti. Esimerkiksi kaavoitus tai muut maankäyttömuodot voivat haitata tai jopa estää metsätalouden harjoittamista. MTK:n asiantuntijat ovat käytännöllisesti katsoen mukana kaikessa metsätalouteen liittyvässä päätöksenteossa ja pyrkivät vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekoon suomalaisen metsänomistuksen parhaaksi.

Olitpa sitten tilallasi tai kaupungissa asuva metsänomistaja, MTK ajaa sinun oikeuttasi harjoittaa metsätaloutta Suomessa parhaaksi katsomallasi tavalla. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksusta osa menee MTK:n tekemään edunvalvontatyöhön.

Mitä MTK:n toimihenkilöt tekevät?

MTK:n Metsänomistajat-linjan kenttäpäälliköt vastaavat oman maakuntansa metsätalouden edunvalvonnasta ja keskusliiton asiantuntijat omalla vastuualueellaan valtakunnallisesti esimerkiksi ympäristö-, kaavoitus-, tai metsäpolitiikasta. MTK:n metsäasiantuntijat ja lakimiehet ovat ongelmatilanteissa myös maksutta jäsenten käytössä ja auttavat mm. kaavoitukseen, maankäyttöön, tuulivoimaloihin liittyvissä kysymyksissä.

Maakunnallisten metsäasiantuntijoiden yhteystiedot löydä MTK:n sivuilta. Mikäli tarvitset lakineuvontaa, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen lakipalvelut(at)mtk.fi, jolloin asiastasi parhaiten tietävä lakimies on sinuun yhteydessä. Neuvonta on Metsänhoitoyhdistyksen jäsenille maksutonta. Löydät lakimiesten suorat yhteystiedot ja lisätietoa neuvontapalvelusta MTK:n lakipalveluiden sivulta.

MTK:n laaja aineistopankki jäsenten käytössä

MTK:n verkkopalvelusta mtk.fi ja Oiva jäsenportaalista löydät paljon hyödyllistä materiaalia, kuten valmiita sopimusluonnoksia, tietoa korvauksista ja puun hintatiedot.

Oivan
Klikkaa itsesi Oivaan! Oivaan kirjaudutaan jäsentietoihisi liitetyllä sähköpostiosoitteella. Mikäli kirjautuminen ei onnistu, luultavasti sähköpostiosoitteesi puuttuu jäsentiedoistasi. Ole siinä tapauksessa yhteydessä omaan metsänhoitoyhdistykseesi, jotta he voivat lisätä osoitteen.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset