Metsänomistajan päivä -tapahtuma

14.03.2020 -
09:00 - 15:00
Porthania, Yliopistonkatu 3
Helsinki

Metsänomistajan päivä on metsänomistajille ja metsäasioista kiinnostuneille suunnattu tapahtuma, joka järjestetään lauantaina 14.3.2020 Porthaniassa, Helsingin yliopistolla. Tapahtumassa ovat esillä metsäalan ajankohtaiset teemat messuosastoilla ja luentosaleissa.
Tule messuosastollemme keskustelemaan kanssamme metsäisistä aiheista. Voit myös tutustua Metsäselaimeen – älypuhelimella tai tabletilla toimivaan metsäsuunnitelmaan. 

Metsäaiheiset luennot – tule kuulemaan puhujiamme

 • Milloin ja miten siirrän metsäomaisuutta tuleville sukupolville? Jouni Tiainen, toimitusjohtaja, LKV, kaupanvahvistaja
  • Onko tärkeää, että metsä pysyy suvun hallussa? Onko perillisillä kiinnostusta metsäomaisuuden hoidosta – voiko sitä ulkoistaa? Hiilensidontaa vai taloudellista tulosta jatkossa? Tule kuulemaan Jounin vinkit onnistuneen sukupolvenvaihdoksen toteutukseen.
  • Klo: 10.30, Sali Suomen Lakisali 4: SPV – uuden metsänomistajan klinikka Hopeinen sali 
 • Metsänomistaja ilmastonmuutoksen hillitsijänä. – Markus Nissinen, MTK:n metsälinjan maankäyttöön ja luonnonhoitoon erikoistunut kenttäpäällikkö
  • Metsien hiilen sidonnasta keskustellaan enemmän kuin koskaan. Mikä on metsien rooli ilmastonmuutoksessa? Ja mitä metsänomistaja voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Markus puhuu metsien hoidosta ja hiilensidonnasta metsänomistajan näkökulmasta.
  • Klo: 13.00, Sali nro 1: Metsänhoito on ilmastoviisasta, Valkoinen sali 
 • Taimikonhoito ja hoitotyön vaikutus metsätalouden kannattavuuteen.  Lauri Tapio, MTK Metsälinjan kenttäpäällikkö.
  • Metsänhoito on pitkäjännitteistä sijoituksesta huolehtimista. Ajallaan tehty taimikonhoito näkyy tulevaisuus puunmyyntituloissa. Laurilta vinkit metsätalouden kannattavuuden parantamiseen.
  • Klo 14.00, Sali nro 3 : Metsästä on moneksi, Keltainen sali 

Puhujat ovat päivän aikana tavattavissa osastollamme. Löydät meidät osastolta numero 11. Tapahtuman aulakartta>>
Tapahtuman luentojen aikataulut >>

Tapahtuman osoite: 
Porthania, Helsingin Yliopisto, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki

Tapahtuma on maksuton. Lisätietoja tapahtumasta tästä >>

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänomistajien palvelutoimisto, Helsinki

palvelutoimisto@mhy.fi