Oma metsäasiantuntijasi tuntee metsäsi
Metsänhoitoyhdistys Lounametsä palveluksessasi
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMetkan tukitasot ja -ehdot on vahvistettu
Valtakunnallinen
Valtioneuvosto on 16.11.2023 antanut asetuksen metsätalouden määräaikaisesta kannustejärjestelmästä annetun lain voimaantulosta ja asetuksen metsätalouden kannustejärjestelmästä. Ohessa maa- ja metsätalousministeriön tiedote tukitasoista – ja ehdoista kokonaisuudessaan.
Puumarkkinakatsaus: Metsänhoitoyhdistys on turvallinen kumppani metsänomistajalle suhdanteista riippumatta
Lounametsä
Noususuhdanteissa metsänomistajille tarjottavat monet edut saattavat laskusuhdanteessa jäädä katteettomiksi ja jopa kääntyä metsänomistajia itseään vastaan hinnoittelujärjestelmien läpinäkymättömyyden vuoksi, arvioi MTK:n tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen.
MTK:n Mikko Tiirola: Luontoa ei suojella komission, vaan Suomen ja suomalaisten vuoksi
Valtakunnallinen
”Metsänomistajat ovat sitoutuneita kestävään metsätalouteen. Tämä vaatii kuitenkin ennakoitavuutta”, metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola korosti metsävaltuuskunnan vuosikokouksen avauspuheessaan Hanasaaressa 2. marraskuuta.
Metka-tukien haku avautuu 1.3.2024
Valtakunnallinen
Uusi metsätalouden kannustejärjestelmä, metka, tulee korvaamaan nykyisen kemera-tukijärjestelmän vuonna 2024. Metka-lain on määrä astua voimaan vuodenvaihteessa ja metka-tukien haku on mahdollista 1.3.2024 alkaen. Kemera-tukien haku päättyi lokakuun alussa.
Uusi metsätietojärjestelmä käyttöön syyskuussa
Lounametsä
Mhy Lounametsä siirtyy syyskuussa käyttämään uutta Leafpoint-metsätietojärjestelmää. ”Uuden ohjelmiston avulla pystymme tarjoamaan käyttöönoton vaatiman siirtymäajan jälkeen entistä parempaa ja monikanavaisempaa palvelua”, kertoo Mhy Lounametsän johtaja Hannu Justen.
Tapahtumat
Näytä kaikki tapahtumatMetsäblogimme uusimmat
Näytä kaikkiVyötä löysemmälle ja henkselit pois
Mikko Tiirola
Valtakunnallinen
Suomalainen hallintokulttuuri on sopeutunut kehnosti lähes 30-vuotisen EU jäsenyyden aikana Brysselin strategioiden ja direktiivien soveltamiseen. Kansalaisena ja elinkeinonharjoittajana tuntuu, että meillä pistetään kovin hanakasti EU päätösten asettaman vyön lisäksi omat kireät henkselit, kun muualla omia henkseleitä ei käytetä, vaan osataan löysyttää EU:n asettamaa vyötä kansallisen edun nimissä.
Mitä metsänomistajuus on?
Pauli Rintala
Valtakunnallinen
Millaisia asioita uudelle metsänomistajalle tulee hoidettavaksi, paljonko se vie aikaa ja onko itsellä osaamista? Metsänomistajuudesta ei kannata kantaa huolta, sillä yksin ei tarvitse tietää ja osata kaikkea: monenlaista apua ja neuvoa on tarjolla.
Metsäpalvelut
Puukauppa
Puukauppojen vuoksi ei tarvitse vääntäytyä solmuun. Puukaupat hoituvat huolettomasti ja nopeasti meidän kauttamme. Hyväksyt vain tarjouksen ja me huolehdimme kaikesta muusta alusta loppuun saakka.
Metsätietoa
Uusi metsänomistaja
Valtakunnallinen
Metsänomistaminen tuo mukanaan erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Metsänomistajana voit joutua pohtimaan puun myynnin lisäksi myös metsien suojeluun, kaavoitukseen, maanvuokraamiseen tai jokamiehenoikeuksiin liittyviä asioita. Näiltä sivuilta löydät metsänomistamiseen liittyvää tietoa. Saat tarvittaessa apua omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi tai Metsänomistaja-järjestön asiantuntijoilta.
Metsät ja ilmastonmuutos
Valtakunnallinen
Luonto ei ehdi sopeutua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan nopeaan lämpenemiseen. Ainut todellinen tapa pysäyttää ilmastonmuutos on fossiilipäästöjen raju vähentäminen. Mutta tarvitsemme myös tehokkaita keinoja muutoksen hillintään. Mitä yksittäinen metsänomistaja voi tehdä? Paljon!
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan