Metsänhoitoyhdistys Lounametsä on toiminut Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa jo yli sadan vuoden ajan. Olemme alueemme johtava yksityismetsätalouden toimija. Lounametsään on liittyneinä alun perin 19 pitäjäyhdistystä, joista vanhin, Kiukaisten mhy, on perustettu vuonna 1910. Lounametsä-nimellä olemme toimineet vuodesta 2003.
Pääosin toimialueeseemme kuuluvat: Eura, Eurajoki, Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rauma, Rusko, Sauvo, Säkylä, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Lisäksi alueeseen kuuluu Paimion yhteismetsän alue Salon kaupungista.
Meiltä saat kaikki tarvitsemasi metsäomaisuuden ja metsänhoidon palvelut. Valvomme metsänomistajien etuja tuntien paikalliset erityispiirteet ja toimimme pitkäjänteisesti huomioiden metsänomistajien moniarvoiset tavoitteet. Palveluksessamme on runsas 40 alan ammattilaista ja lisäksi noin 100 osaavaa urakoitsijaa. Konserniimme kuuluu myös energiapuukauppayhtiö Lounapuu Oy.
Mhy Lounametsä on osa Metsänomistajat-ketjua, johon kuuluu 52 metsänhoitoyhdistystä ympäri Suomen. Metsänhoitoyhdistykset työllistävät yhteensä noin 1000 toimihenkilöä ja lähes saman verran metsätyöntekijöitä sekä lisäksi urakoitsijoita.
Avainluvut
6.800
Jäsentä
6
Toimistoa
43
Henkilöstöä
100
Urakoitsijoita
18
Metsäasiantuntijaa
40,9 Me
Konsernin liikevaihto
240.000
Yksityismetsän pinta-ala
25 ha
Metsätilan keskikoko
800.000
Keskimääräinen hakkuukertymä
1.200.000
Puuston vuotuinen kasvu
1,2
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMetsäalan uusi podcast syntyi Suomen Metsäsäätiön tuella - juontajina Jonna Matikainen ja Roope Tonteri
Valtakunnallinen
Jonna Matikainen ja Roope Tonteri juontavat Suomen Metsäsäätiön rahoittamaa uutta Honkataipaleella-podcastia. Suomen Metsäsäätiön rahoittama Honkataipaleella-podcast valottaa metsäalan arkea haastattelemalla metsäammattilaisia opiskelijoista eläkeläisiin.
Alueellisten metsäohjelmien uudistaminen käynnistyy
Valtakunnallinen
Maakuntatasolle laadittavissa alueellisissa metsäohjelmissa määritellään metsien kestävän hoidon ja käytön sekä metsätalouden kehittämisen yleiset tavoitteet. Ne myös asettavat tavoitteet metsätalouden kannustejärjestelmästä (metka) rahoitettavien metsänhoitotöiden toteutusmäärille ja rahoitukselle. Uudet alueelliset metsäohjelmat laaditaan kaudelle 2026-2030 ensi vuoden aikana.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan