Mhy:n jäsenyys kannattaa

Metsänomistaja, oletko jo Metsänhoitoyhdistyksen jäsen? Jäsenenä tuet metsänomistajan määräysvaltaa omaan metsäänsä. Samalla pääset nauttimaan monista jäseneduista ja maan laajimmasta asiantuntijaverkostosta.

Liity jäseneksi, sillä isommalla joukolla on suurempi vaikuttamismahdollisuus

10 hyvää syytä olla jäsen

  1. Henkilökohtainen metsäasiantuntija.
  2. Metsäkäynti oman metsäasiantuntijan kanssa.
  3. PEFC-metsäsertifointi.
  4. Mhy:n jäsenlehti
  5. OmaMetsä verkkopalvelu.
  6. Metsänomistajatilaisuudet ja –koulutukset.
  7. Laadukkaat metsäpalvelut jäsenhintaan.
  8. Kilpailutettujen puukauppojen hintatiedot.
  9. Rahanarvoiset jäsenedut
  10. Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon. Me olemme aidosti metsänomistajan puolella.

Mhy:n jäsenet nuotiolla

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu

Metsänhoitoyhdistyksen vuotuisesta jäsenmaksusta päättää kunkin yhdistyksen valtuusto. Valtuusto koostuu vaaleilla valituista metsänomistaja-jäsenistä. Jäsenmaksun saa vähentää metsäverotuksessa. Valtaosa metsänhoitoyhdistyksistä on MTK ry:n jäseniä, pl. Eteläinen metsäreviiri, Jeppo, Länsiturunmaa, Österbotten ja Ahvenanmaa, jotka ovat jäseninä ruotsinkielisessä keskusliitossa SLC:ssä. MTK:n jäsenyhdistysten jäsenmaksuperusteista voit lukea tarkemmin MTK:n sivuilta >>

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä voit aina kysyä omaan metsääsi liittyviä neuvoja, koskipa asiasi taimikon harvennusta, puukauppaa, metsätuhoja, tila-arviota, sukupolvenvaihdosta, kuolinpesän purkua, yhteismetsän perustamista, veroasioita tai ympäristönsuojelua.

Jäsenenä pääset myös vaikuttamaan ja päättämään yhdistyksesi toiminnasta ja palveluista ja hyödyt samalla koko Metsänomistajat-järjestön jäseneduista ja palveluista.

MHY Lounametsän jäsenmaksut 2024

Jäsenmaksun perusteet 

Jäsenmaksu muodostuu erillisestä metsänhoitoyhdistyksen määrittämästä jäsenmaksusta, joka on porrastettu pinta-alan mukaan ja MTK:n valtakunnallisesta edunvalvontamaksusta.  Jäsenlasku on maksettava kokonaisuudessaan, jotta jäsenyys on voimassa.

Edunvalvontamaksu Etelä-Suomen alueella on yhteensä 23 €. Se koostuu kaikille jäsenille (ml. henkilöjäsenet) yhtä suuresta perusmaksusta (16 €) ja sen lisäksi elinkeinotoiminnan perusteella määrätystä osasta. Maatalousperusteinen osa määräytyy peltoalan ja kotieläinten lukumäärän mukaan. Metsänomistajien maksu, joka peritään kaikilta metsänomistajilta, on Etelä-Suomessa 7 €.

Huom. Jos olet jäsenenä useammassa metsänhoitoyhdistyksessä tai MTK:n tuottajayhdistyksessä, jäsenmaksut näkyvät samalla laskulla ja edunvalvontamaksu veloitetaan vain yhden kerran. Tämä edellyttää, että jäsenyyteen liittyvä Y-tunnus on sama kaikissa yhdistyksissä.                    

Hehtaarit Edunvalvonta-maksu Mhy-maksu Maksu yhteensä
0─20 ha 23 € 40 € 63 €
20─49,99 ha 23 € 70 93 €
50–99,99 ha 23 € 96 € 119 €
Yli 100 ha 23 € 150 € 173 €

Kannatusjäsenen maksu 37 € (kannatusjäsenellä ei voi olla omistuksessaan metsää)

Huom! Aviopuolisoiden erikseen omistamien tilojen kohdalla edunvalvontamaksu veloitetaan vain kerran, mikäli molempien tilat ovat saman y-tunnuksen alla. Jäsenlasku on mahdollista saada sähköpostilla, e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus myös vähentää laskutusvirheitä. Toivommekin kaikkien jäsentemme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

Jäsenedut

Jäsenedut

Valtakunnallinen

Metsänhoitoyhdistys tarjoaa jäsenilleen monia rahanarvoisia jäsenetuja. Katso jäsenedut ja liity jäseneksi. Jäsenyys kannattaa!

Lue lisää
Jäsenedut

2024 © Metsänhoitoyhdistykset