Toiminnanjohtajan tervehdys

05.9.2020

Tervehdys!

Kesä on ollut lomien jälkeen yhdistyksessämme kiireistä aikaa. Uuno-myrskyn tuhojen kartoitus teettää metsäasiantuntijoilla, toki itselläkin, rutkasti normaalista työrytmistä poikkeavaa lisätyötä, josta aiheutuu myös asiantuntijatöiden toimitusaikojen venymistä. Pahoittelut. Kuitenkin syksyn lähestyessä alkaa suurin osa kartoitustyöstä olla tehtynä ja vähitellen pääsemme loppuvuoden aikana normaaliin rytmiin.

Puukauppa käy hiljaisempaan tahtiin, verrattuna esimerkiksi viime vuoden samaan aikaan. Tukin hintataso on kuitenkin pysynyt hyvänä, verraten esimerkiksi viime vuoteen, joten päätehakkuun ajankohtaa ei siitä näkökulmasta välttämättä kannata venyttää. Tällä hetkellä sahurin näkökulmasta markkina on yleisen tiedon mukaan hyvä, mutta hintakehityksen suhteen ollaan edelleen odottavalla kannalla mitä vuosi 2021 tuo tullessaan.

Kuitupuumarkkinoilla on kuulunut huolestuttavia uutisia esimerkiksi sellun maailmanmarkkinatilanteen vuoksi. Kysyntä on romahtanut ja sellun tuottajat pohtivat tehtaiden kannattavuutta, mikä taas todennäköisesti heijastuu kuitupuun markkinahintaan. Kaikelle puulle on kuitenkin kysyntää, joten kasvatushakkuut kannattaa edelleen hoitaa ajallaan kuntoon, jotta metsän arvokasvu pysyy hyvänä.

Ollaan yhteyksissä,

Mika Korhonen