Tulevat metsäammattilaiset aloittamassa metsäuraa

kymenlaakso

Kuluvan maastokauden metsäharjoittelijat ovat työskennelleet ahkerasti taimien kanssa jo kuukauden. Moni on siis heihin jo varmasti törmännyt hakiessaan taimia. Keitä he ovat ja millaisia ajatuksia heillä on metsäalasta?

Tom Tuohiaro on Iitissä asuva metsätalousinsinööriopiskelija. Valmistuminen on aivan nurkan takana sillä enää puuttuvat tämän kesän harjoittelu ja opinnäytetyö.

- Olen alanvaihtaja, aiemmalta ammatiltani lähihoitaja. Siirtyminen opiskelemaan metsäalaa aikuisiällä oli luontevaa, onhan luonto kulkenut osana minua läpi elämäni. Metsäalan näen monipuolisena, uudistuvana ja mielenkiintoisena mahdollisuuksia täynnä olevana työllistäjänä, Tuohiaro kertoo. 

Tulevalta kesältä hän odottaa auringonpaisteen ja lämpimien kelien lisäksi laaja-alaista tutustumista erilaisiin metsätalousinsinöörin toimenkuviin.

- Uskon, että Kymenlaakson Metsänhoitoyhdistys on metsäharjoittelijalle siihen oikea paikka. Metsänhoitoyhdistyksen monialainen tiimi varmasti antaa paljon tärkeää oppia ja tietoa metsäalan töistä. Odotan myös, että käytännön työ vahvistaa opiskelemiani asioita.

Tuohiaron toimipiste harjoittelussa on Kausalassa.

Sakari Nikki, Tom Tuohiaro ja Topi Byckling odottavan kesältä mielenkiintoisia työtehtäviä.

Topi Byckling on ensimmäisen vuoden opiskelija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Metsä on tullut tutuksi suvun omistuksen kautta. 

- Suvussamme on vähän metsää, jota olemme yhdessä isäni ja pappani kanssa hoitaneet. Lisäksi lapsuudesta muistan, kuinka usein leikit liittyivät enemmän tai vähemmän metsän puolella olemiseen. Lukion 2. luokalla sitten keksin mikä minusta tulee isona - metsätalousinsinööri! Ja tällä polulla edelleen opiskelemassa. Koen metsäalan kiinnostavana alana, jolla työllistyminenkin on hyvällä mallilla. Luulen myös asian olevan näin myös tulevaisuudessa, sillä metsäähän Suomessa riittää paikkakunnasta riippumatta.

Kesältä hän odottaa uusia kokemuksia ja työn eri puoline näkemistä sekä metsänomistajien kohtaamista.

- Olisi kiva saada onnistumisia kesän aikana, ja onhan niitä jo tullutkin mm. taimitapahtumissa, jotka menivät hyvin. 

Bycklingin toimipiste kesän aikana on Inkeroisissa.

Jo viime kesältä kymenlaaksolaisille metsänomistajille tutulla Sakari Nikilläkin on valmistuminen aivan nurkan takana. 

- Enää on vain yksi vuosi edessä. On se kumma, kuinka nopeasti aika onkaan hujahtanut! Olen kotoisin Valkealasta keskeltä ei-mitään, mutta opiskelen Mikkelin keskustassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. 

Tämän kesän Nikki toimii harjoittelijana Metsänhoitoyhdistys Kymenlaaksossa Valkealan toimipisteellä.

Päätöstään lähteä metsäalalle hän ei ole katunut.

- Ensimmäisinä opiskeluvuosina oli paljon maastotunteja, joista nautin kovasti. Maastotunnit ovat hiljalleen vaihtuneet luokkaopiskeluksi, ja metsien opiskelu on antanut tilaa metsäalan opiskelulle. Hiljaa mutta vääjäämättä lähestyvät opinnäytetyö ja aikanaan lopputodistuskin. Mistähän löydän itseni seuraavaksi? Sen kuitenkin tiedän, että aina kun metsään astun, olen mielissäni.

- Kesältä odotan, että saan olla mukana metsäalan yrityksen toiminnassa ja näkemässä sen arkea. On hyvä nähdä, mitä toimistossa tehdään, mitä tehdään metsässä, ja miten nämä vaikuttavat toisiinsa. Odotan myös sitä, että saan nähdä Valkealaa ja käydä monenlaisissa metsissä. Tulen ajamaan syrjäisillä pikkuteillä ja kulkemaan alueilla, jotka vielä ovat itselleni aivan uusia. Harjoittelussani saan nähdä erilaisten metsien ja paikkojen suuren kirjon. Tapaan metsänomistajia ja metsureita ja erilaisia asiantuntijoita, varmaan metsien eläimiäkin. Odotan kesältä, että opin niin suurta kokonaiskuvaa, kuin pieniä nyanssejakin metsäalalta, Nikki tiivistää.

Tulevat metsäammattilaiset kannustavat metsänomistajia aktiiviseen metsänhoitoon.

- Hoidettu metsä tuottaa hyötyä sekä sinulle että ympäröivälle luonnolle, tulevia sukupolvia unohtamatta, Tuohiaro tiivistää. 

Ajankohtaista

  1. Ympäristötuki: Mhy auttaa kohteiden selvittämisessä ja tuen hakemisessa

    Ympäristötuki: Mhy auttaa kohteiden selvittämisessä ja tuen hakemisessa

    Kymenlaakso

    Ympäristötukea on mahdollista saada metsäläin suojaamille tärkeille elinympäristöille ja monimuotoisesti merkittäville kohteille. Tuki on osa metka-järjestelmää.

    Lue lisää
  2. Asiantuntija paljastaa puukaupan sudenkuopat – näissä kohdissa kannattaa metsänomistajan olla hereillä

    Asiantuntija paljastaa puukaupan sudenkuopat – näissä kohdissa kannattaa metsänomistajan olla hereillä

    Kymenlaakso

    Puukauppa on metsänomistajalle iso tapahtuma. Metsäasiantuntija Helena Koivisto kertoo avaimet onnistuneeseen puukauppaan.

  3. Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja vaihtuu

    Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja vaihtuu

    Kymenlaakso

    Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja Panu Pettinen on ilmoittanut siirtyvänsä pois Mhy:n palveluksesta ja vaihtavansa 1.4. alkaen uusiin tehtäviin metsäalalla.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset