Me tunnemme metsäsi

Me tunnemme metsäsi

Tervetuloa Metsänhoitoyhdistyksen uudistuneille sivuille. Me tunnistamme metsäsi monet arvot ja olemme valmiina auttamaan.

Ajankohtaista

Kaikki uutiset
 1. Uusi työkalu metsänomistajille luonnon huomioimiseen metsätaloudessa

  Uusi työkalu metsänomistajille luonnon huomioimiseen metsätaloudessa

  Kymenlaakso

  Uusi työkalu auttaa niin metsänomistajaa kuin metsäasiantuntijaa pääsemään tavoitteiden ja toiveiden mukaiseen lopputulokseen.

  Lue lisää
 2. Metsäharjoittelijahaku on nyt auki

  Metsäharjoittelijahaku on nyt auki

  Kymenlaakso

  Harjoittelijat ovat tärkeä osa Metsänhoitoyhdistyksen kesää ja tulevaisuutta, sillä nykyisistä toimihenkilöistämme moni on aloittanut metsäuransa juuri Mhy-harjoittelijana.

 3. Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

  Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

  Valtakunnallinen

  Suomen Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille valtakunnallisilla Mhy-päivillä Jyväskylässä.

 4. Ennallistaminen

  Ennallistamista koskevat kamppailut käynnistymässä EU:n toimielimissä

  Valtakunnallinen

  Ehdotettu asetus ei nykymuodossaan hyväksyttävissä, MTK toteaa. MTK pitää ennallistamista ja muuta luonnon tilan parantamista tarpeellisena, mutta komission ehdottama asetus on kuitenkin monella tavalla ongelmallinen.

 5. Juha Marttila jatkaa MTK:n puheenjohtajana

  Juha Marttila jatkaa MTK:n puheenjohtajana

  Valtakunnallinen

  Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n valtuuskunta valitsi Juha Marttilan jatkamaan MTK:n puheenjohtajana seuraavan kolmivuotiskauden 2023-2025.

 6. Yrityskylässä Metsänhoitoyhdistyksen konttori

  Tukkikauppoja ja metsäneuvontaa Yrityskylässä Metsäsäätiön tuella

  Valtakunnallinen

  Lahden Kariston koulun kuudesluokkalaiset pyörittivät Yrityskylässä Metsänhoitoyhdistystä ja oppivat yhteiskunnan ja talouden toiminnan perusasioita. Sekä ainakin yhden uuden asian.

 7. Marraskuun puumarkkinakatsaus

  Puumarkkinakatsaus marraskuu 2022

  Valtakunnallinen

  Marraskuun puumarkkinakatsaus lupailee metsänomistajan puumarkkina-aseman vahvistumista ja piristystä puun ostoissa. Kuitupuun hinta jatkaa nousua.

 8. Mhy Oulun Seutu on Vuoden Kymppi

  Mhy Oulun Seutu on Vuoden Kymppi

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistys Oulun Seutu on valittu metsänhoitoyhdistysten Vuoden Kympiksi. Tunnustus myönnetään ansiokkaasta metsänomistajien etujen ajamisesta sekä metsänomistajaorganisaation jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelusta.

 9. Juho Laurila metsäsäätiö

  Suomen Metsäsäätiö palkitsi metsäasiantuntija Juho Laurilan

  Kymenlaakso

  Suomen Metsäsäätiö jakoi vuosittaiset huomionosoitukset Metsäpäivillä. Metsänhoitoyhdistyksestä palkittiin metsäasiantuntija Juho Laurila. Huomionosoitusten saajat kokevat Metsäsäätiön metsäalan yhteiseksi edistäjäksi.

 10. puukauppa kouvola kymenlaakso mhy ponsse

  Valtakirjakauppa: Kuinka se etenee?

  Kymenlaakso

  Mhy:n valtakirjakauppa on ainutlaatuinen ja myös suosituin puukauppapalvelumme. Lue, kuinka valtakirjakauppa etenee ja mitä se tuottaa sinulle.

 11. Korjuunäytöksen voittaja arvottu

  Korjuunäytöksen voittaja arvottu

  Kymenlaakso

  Syksyn korjuunäytöksessä arvuuttelimme harvennuksen poistuman keskijäreyttä. Keskijäreys kohteella oli 154 litraa. Tehtävä herätti mielenkiintoisia keskusteluita. Kiitos kaikille osallistuneille!

 12. Kirjanpainajien parveilu jatkui poikkeuksellisen myöhään

  Kirjanpainajien parveilu jatkui poikkeuksellisen myöhään

  Kymenlaakso

  Ennätyksellisen lämpimät päivät saivat kirjanpainajat parveilemaan tavallista myöhempään Etelä-Suomessa, tiedottaa Luonnonvarakeskus.

helena valtakirja puukauppa

Kuukauden palvelu: Valtakirjakauppa

Mhy:n valtakirjakauppa on ainutlaatuinen ja myös suosituin puukauppapalvelumme. Lue, kuinka valtakirjakauppa etenee ja mitä se tuottaa sinulle.

Valtakirjakauppa: Kuinka se etenee?

Tapahtumat

Näytä kaikki tapahtumat
 1. Valtakunnallinen

  Metsätilan omistajavaihdos / sukupolvenvaihdos

  Webinaari

  18.00 - 20.00

  Lue lisää

Metsätietoa

 • Metsä sijoituksena

  Metsä sijoituksena

  Valtakunnallinen

  Metsäsijoittaminen on moniulotteinen asia. Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös metsäsijoittamisessa on hyvä olla syvempää ymmärrystä. Metsäalan tuntemuksestakaan ei ole haittaa. Metsä sijoituksena on vakaa ja hyvin riskejä hajauttava omaisuuslaji.

 • Uusi metsänomistaja, lähde Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntijan kanssa tutustumaan tilaasi ja saat paljon uutta tietoa metsistäsi.

  Uusi metsänomistaja

  Valtakunnallinen

  Metsänomistaminen tuo mukanaan erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Metsänomistajana voit joutua pohtimaan puun myynnin lisäksi myös metsien suojeluun, kaavoitukseen, maanvuokraamiseen tai jokamiehenoikeuksiin liittyviä asioita. Näiltä sivuilta löydät metsänomistamiseen liittyvää tietoa. Saat tarvittaessa apua omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi tai Metsänomistaja-järjestön asiantuntijoilta.

 • Metsät ja ilmastonmuutos

  Metsät ja ilmastonmuutos

  Valtakunnallinen

  Luonto ei ehdi sopeutua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan nopeaan lämpenemiseen. Ainut todellinen tapa pysäyttää ilmastonmuutos on fossiilipäästöjen raju vähentäminen. Mutta tarvitsemme myös tehokkaita keinoja muutoksen hillintään. Mitä yksittäinen metsänomistaja voi tehdä? Paljon!

Metsäpalvelut

Puukauppa

Puukauppojen vuoksi ei tarvitse vääntäytyä solmuun. Puukaupat hoituvat huolettomasti ja nopeasti meidän kauttamme. Hyväksyt vain tarjouksen ja me huolehdimme kaikesta muusta alusta loppuun saakka.

Tutustu

Metsänhoito

Hyvällä metsänhoidolla varmistat metsän tuoton ja arvon säilymisen tuleville sukupolville. Metsänhoitoyhdistys auttaa sinua saavuttamaan ne tavoitteet, joita metsältäsi haluat.

Tutustu

Metsänomistaminen

Metsänomistajana pääset pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja ja tapoja käyttää metsäomaisuuttasi. Oma metsäasiantuntijasi on aina valmiina auttamaan myös metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu

Mikä Metsänhoitoyhdistys?

 • Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso

  Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso

  Kymenlaakso

  Mhy Kymenlaakso on metsänomistajien oma yhdistys. Tärkein tehtävämme on auttaa metsänomistajaa saavuttamaan omien arvojen mukaiset tavoitteet.

 • Metsänomistajat-jäsenlehti

  Metsänomistajat-jäsenlehti

  Kymenlaakso

  Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson jäsenlehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa. Lisäksi kesäisin toimitamme kesätiedotteen. Varmista, että jäsenrekisterissämme on oikeat yhteystiedot, jos postimme ei sinua tavoita!

 • Jäsenet tyytyväisiä Metsänhoitoyhdistykseen - ”Kaikki sujui kuin rasvattu!”

  Jäsenet tyytyväisiä Metsänhoitoyhdistykseen - ”Kaikki sujui kuin rasvattu!”

  Kymenlaakso

  ”Sain suunnitelman, arvion metsätilan hinnasta, hyviä neuvoja ja myös tekijät työlle kauttanne.” ”Hyvin meni, asiantuntevaa palvelua kaikinpuolin. Rahalle sai täyden vastineen.”

OmaMetsä -mies

Hoida metsäomaisuuttasi OmaMetsässä

Metsänomistajien verkkopalvelu on nimeltään OmaMetsä. OmaMetsässä voit nähdä metsäsi vaikkapa kotisohvalta ja saat kätevästi yhteyden omaan metsäasiantuntijaasi.

Rekisteröidy OmaMetsäänLue lisää OmaMetsästä

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2022 © Metsänhoitoyhdistykset