Paikalliset jäsenedut

 

Metsänomistajat – organisaatiossa on voimaa ja vaikutusvaltaa paikallisesti, maakunnallisesti, valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti – yksittäisen metsänomistajan ääni ei päätöksenteossa kuulu. Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien omia palveluorganisaatioita, joissa päätösvalta ja omistajanohjaus säilyy metsänomistajilla. Yhdistyksen päätöksentekijät ovat paikallisia metsänomistajia. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyden arvo on suurempi kuin sen hinta.  

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson maksuttomat jäsenedut v. 2019

Jäsenkortit ja jäsenetujen edyllyttämät jäsennumerot tulevat postissa 28.2.2019 mennessä

1. Henkilökohtainen metsäasiantuntija. Kaikki metsäpalvelut lähtevät liikkeelle oman henkilökohtaisen metsäasiantuntijasi kautta. Saat häneltä kaikki palvelut yhdellä puhelinsoitolla. Metsäasiantuntijasi on vain puhelinsoiton päässä. Metsäasiantuntijasi löydät täältä

2. Puunmyyntisuunnitelma. Puukaupassa metsänhoitoyhdistykseen luotetaan - alueellamme yksityisen myymistä puista lähes 60 % lähtee liikkeelle kauttamme. Koemme puukaupallisen edunvalvonnan niin tärkeäksi, että tarjoamme jäsenille maksuttoman puunmyyntisuunnitelman.
Jäsenedun arvo 280 €.

3. Metsäkäynti. Miten metsä on kasvanut? Mitä metsässä pitäisi tehdä? Mistä puuta voisi myydä ja miten? Metsänhoitoyhdistyksestä saat metsäasiantuntijan maksutta mukaasi metsään. Metsäkäynnillä saat tietoa ajankohtaisista metsänhoitotöistä ja puunmyyntimahdollisuuksista. Metsäkäynnin voit sopia myös etänä ja sopia yhteydenpidosta. Metsäkäynti on rahanarvoista ja hyödyllistä konsultaatiota metsien hoidossa - älä jätä hyödyntämättä sitä. Jäsenedun arvo 70 €/tunti

4. Puunmyyntisuunnitelman siirto sähköiseen puumarkkinapaikka Kuutioon veloituksetta www.kuutio.fi
Jäsenedun arvo 50 €

5. PEFC-metsäsertifiointi.  Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä metsäsi ovat mukana PEFC-metsäsertifioinnissa ilman erillisiä maksuja. Jäsenten metsät ovat jatkossakin mukana metsäsertifioinnissa jäsenyyteen sisältyen. Sertifioitu puu ja sitä kautta sertifioidut lopputuotteet ovat edellytys kansainvälisillä markkinoilla.
Jäsenedun arvo 30 €/vuosi

6. Mhy Kymenlaakson jäsenlehti 2 kpl/vuosi ja Maaseudun Tulevaisuuden metsänomistajanumerot 4 kpl/vuosi. Jäsenemme saavat maksutta Kymenlaakson Metsänomistajat-jäsenlehden kaksi kertaa vuodessa sekä lisäksi ajankohtaista tietoa sähköisissä uutiskirjeissä ja jäsenkirjeissä. Maaseudun Tulevaisuuden metsänomistajanumerot postitetaan jäsenille neljä kertaa vuodessa. Lisäksi Kymenlaakson jäsenet ovat saaneet postissa mhy-kalenterin. Jäsenedun arvo 20 €/vuosi.

7. Mobiilimetsäsuunnitelma.
Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso tarjoaa jäsenetuna Metsäselain-mobiilisovelluksen älypuhelimiin, jolla voit selailla omaa metsäsuunnitelmaasi kätevästi. GPS näyttää sijaintisi kartalla. Metsäsuunnitelma on silloin aina mukanasi. Saat samalla tarkat ja ajantasaiset maastokartat, ilmakuvat ja kiinteistörajat koko Suomen alueelta. Jäsenen metsävaratiedot ovat vain jäsenen ja mhy:n käytössä, jos et halua jakaa metsävaratietojasi muiden tarkasteltavaksi. Mhy:n mobiilimetsäsuunnitelman kautta et ole sidoksissa yhteen puunostajaan, joka heikentää puukaupan kilpailuttamisen edellytyksiä vähentäen puukauppatulojen määrää. Mobiilimetsäsuunnitelma edellyttää mhy:n toimesta laadittua uutta tai päivitettyä metsäsuunnitelmaa.
Jäsenedun arvo 50 €/vuosi

8. Metsänomistajatilaisuudet. Järjestämme mm. metsänomistajatilaisuuksia, metsänomistajaretkiä, raivaussahakursseja, metsäiltamia, koulutuksia ja maastotapahtumia työnäytösten merkeissä. Lisäksi nuorten metsäosaamiseen panostetaan metsänhoitoyhdistyksen toimesta vuosittain. Nettisivuiltamme www.mhy.fi löydät aina ajankohtaiset metsäuutiset ja tapahtumat.
Jäsenedun arvo 30 €/tilaisuus 

9. Kilpailutettujen puukauppojen hintatiedot www.mtk.fi 
Mhy:n jäsenenä saat jatkossa kilpailutettujen puukauppojen ajantasaiset hintatiedot MTK:n Puumarkkina-sivuilta www.mtk.fi. Löydät sieltä puunhintatietojen lisäksi myös paljon muuta hyödyllistä vain jäsenille tarkoitettua tietoa ja mm. sopimuspohjia. Voit kirjautua MTK:n jäsenverkkoon omalla sähköpostiosoitteella. Jos sinulla on ollut aiemmin käytössä jäsennumero käyttäjätunnuksena, sinun tarvitsee rekisteröityä MTK:n sivuille uutena käyttäjänä. Ohjeet rekisteröitymiseen löydät täältä. Hinta- ja määrätiedot perustuvat metsänhoitoyhdistysten toteutuneisiin kilpailutettuihin valtakirjakauppoihin. Tarkimmat puun hintatiedot ja ajankohtaisen puumarkkinatilanteen saat kuitenkin edelleen selville kysymällä omalta metsäasiantuntijaltasi.

Puukaupan kilpailuttaminen tukinkatkonta huomioiden on sinulle etu, jota sinulle ei pysty tarjoamaan kukaan muu metsäalan toimija. Tukin katkonnan vaikutus keskimääräisessä 500 m3 puukaupassa on uudistushakkuussa 1500-2000 €. Lisäksi on huomioitava puun yksikköhintojen vaihtelut puunostajittain. Älä luota tuuriin puukaupassa vaan hyödynnä edullinen metsänhoitoyhdistyksen puukaupan toimeksianto-palvelu ja varmista paras taloudellinen tulos puukaupasta.

10.  Edunvalvonta. Mietityttääkö maankäyttöön liittyvät asiat, kuten kaavoitus, suojeluohjelmat tai tuulivoima? Entäpä EU:n metsätaloutta koskevat päätökset tai säännöllisesti esille nouseva metsien kiinteistövero tai metsämaksut? Entäpä valtion tukipolitiikka tai erinäisiin lakeihin liittyvät kysymykset? Millainen on alueen hirvikanta ja miten siihen vaikutetaan? Miten metsäsertifiointikriteereissä huomioidaan metsänomistajan etu? Metsänomistajien edusta huolehditaan esimerkiksi kaikissa edellä mainituissa asioissa eri työryhmissä ja monia muita kanavia pitkin. Kukaan muukaan taho ei tee metsänomistajan edunvalvontaa automaattisesti puolestamme.
Jäsenedun arvo merkittävä. Vain metsänomistajaorganisaatio on aidosti metsänomistajan puolella. 
 

  Valtakunnalliset jäsenedut

  Asiantuntijamme apunasi puukaupassa

  Puukauppa on iso taloudellinen päätös. Puukaupan asiantuntijamme auttavat puun ostajien sopimusehtojen ja hintatietojen vertailussa. Olemme edustajasi puukaupassa ja teemme työtä sen eteen, että saat puustasi reilun hinnan kussakin markkinatilanteessa. Tutustu puukaupan tekemiseen

  Puukaupan hintatiedot

  Puun kysyntätilanne ja hinta vaihtelee vuosittain ja vuoden aikojen mukaan. Keräämme hintatietoja puukaupoista MTK:n jäsenverkkoon: www.mtk.fi/puumarkkinat. Pysyt koko ajan ajantasalla paikkakuntasi puun hinnoista. Hintatietojen tarkasteleminen vaatii sisäänkirjautumista. Kirjautumisohjeet löydät: www.mtk.fi/rekisteroidy

  LähiTapiola

  LähiTapiola: 10 % alennus metsä- ja kotivakuutuksesta (edellyttää kokonaisasiakkuutta = Kotivakuutusta)

  • Metsävakuutuksesta 15 % alennus, jos asiakkaalla on vähintään 10.000 e sijoitus säästöhenkivakuutuksessa
  • Linkki LähiTapiolan sivuille

  Metsälehti

  Metsäkustannus tarjoaa Metsälehden määräaikaisen 12kk tilauksen jäsenhintaan 85,00 € (norm. 138 €) metsänhoitoyhdistysten jäsenille. Tilaus pitää sisällään Metsälehden ja Metsälehti Makasiinin, 23 numeroa vuodessa, sekä tilauskautena ilmestyvän Metsäverokirjan (arvo 29,00 €). Metsälehden tilaus on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa. Tilaussivu www.edutjasenelle.fi/mhy

  PEFC-metsäsertifiointi

  Metsäsertifioinnilla kerrotaan kuluttajille, miten metsänhoidolla tuetaan kestävää kehitystä. Metsäsertifiointi on myös metsänomistajalle keino osoittaa oman toimintansa vastuullisuus. Koska valtaosa metsätuotteistamme viedään ulkomaille, PEFC-metsäsertifioinnin avulla kerromme että suomalaisten metsätuotteiden alkuperä voidaan osoittaa luotettavasti. Lue lisää metsäsertifioinnista

   

  Maaseudun Tulevaisuuden Metsänomistaja-numerot maksutta

  Maaseudun Tulevaisuuden Metsänomistaja-numero ilmestyy 4 krt vuodessa. Jäsenemme saavat lehdet maksutta koteihinsa. Lehti on tuhti lukupaketti jokaiselle metsänomistajalle. Numeroissa käsitellään seikkaperäisesti mm. metsänhoitoa, puunkorjuuta, puukauppaa, metsäluontoa, metsäverotusta yms. Tutustu Maaseudun Tulevaisuuteen >>

  Koulutustilaisuudet jäsenille

  Metsänhoitoyhdistykset järjestävät jäsenilleen koulutusta ja retkiä. Koulutuksissa käsitellään puukauppaa, metsäverotusta, raivaussahan käsittelyä, metsäomaisuuden hoitoa ja muita oman metsän hallinnointiin ja hoitoon liittyviä asioita. Retkiä tehdään sekä koti- että ulkomaan metsällisiin kohteisiin, mm. tuotantolaitoksiin ja mielenkiintoisiin metsäkohteisiin. Löydä lähin tilaisuus Tapahtumakalenteristamme >>

  Maksutonta lakineuvontaa jäsenille

  MTK:n lakiasiantuntijat antavat monipuolista jäsenten yritystoimintaan liittyvää opastusta ja neuvontaa. Olipa kyse sitten metsälaista, maankäyttöasioista tai korvauskysymyksistä, voit olla yhteydessä lakiasiantuntijoihin. He arvioivat ongelmatilanteen vaatimat toimenpiteet sekä auttavat asian hoitamisessa eteenpäin.
  MTK:n lakimiesten erityisosaamisalueet ja yhteystiedot >>

  MTK:n jäsenedut

  • Metsänhoitoyhdistysten jäsenet saavat myös keskusliitto MTK:n jäsenedut. Ne löytyvät osoitteesta www.mtk.fi/jasenedut

  MTK:n jäsensivut

  • Nähdäksesi kaikki MTK:n jäsenedut, sinun tulee kirjautua sivuille. Mene osoitteeseen www.mtk.fi/rekisteroidy ja seuraa ohjeita.

  Laadukkaat metsäpalvelut jäsenhintaan

  • Metsän uudistaminen, taimikonhoito, paikalliset luottometsurit
  • Puunmyyntisuunnitelma, puukaupan kilpailutus, puunhintatiedot, katkontavertailu, puunkorjuupalvelu
  • Tila- ja tuhoarviot, metsäsuunnitelma

  Maksutonta neuvontaa metsäasioissa

  • Puukaupan teon yhteydessä tietoa hinnoista ja paikkakunnan puumarkkinatilanteesta
  • Asiantuntijamme vastaavat jäsenille metsänhoitoon ja -käyttöön liittyviin kysymyksiin
  • Uudelle metsänomistajalle tarjoamme maksuttoman maastokäynnin metsäneuvojan kanssa

  Muut jäsenpalvelut

   

  • Metsänhoitoyhdistyksen jäsenlehti; Maaseudun Tulevaisuuden metsänomistajanumero 4 kertaa vuodessa (toimitetaan vain Suomen osoitteisiin).
  • Kursseja ja koulutusta, maastoretkiä, metsämatkoja ja tapahtumia sekä metsätaitokilpailuja
  • Paikallis- ja aluetasolla edunvalvonta: Seuraamme ympäristö- ja kaava-asioita, joilla voi olla suoraa tai välillistä vaikutusta metsäsi käyttöön