Sippolan alueen uusi metsäasiantuntija Anni Korhonen odottaa tapaamisia metsänomistajien kanssa

kymenlaakso

Tuorein metsäasiantuntijavahvistus Anni Korhonen myöntää joskus katselleensa Mhy Kymenlaakson toimihenkilökaartia nettisivuilla ja pohtinut, olisikohan kukaan jäämässä eläkkeelle. Harmillisesti naamagalleria näytti hänen silmäänsä liian nuorelta, mutta hän jäi toivomaan, josko joku päivä paikka tulisi hakuun. Ja niinhän siinä kävikin. 

- Huomasin Metsälehden sivuilta, että nyt on paikka auki. Heti pistin hakemuksen, Korhonen nauraa. 

Hän piti kaksi välivuotta lukion jälkeen, ennen kuin päätyi opiskelemaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun.  

- Ensimmäisen välivuoden olin töissä kotihoidossa ja hain opiskelemaan puheterapeutiksi. Toisen välivuoden olin armeijassa ja siellä kiinnostuin metsäalasta. Olin luonteeltani ujo, joten ajattelin, että metsässä on mukava tehdä töitä.   

Metsäkoulun aikana Korhonen pyrki työharjoitteluissa näkemään laajasti eri työnkuvia.  Hän kävi muun muassa Islannissa kolmen kuukauden vaihdossa ja työskenteli paikallisella taimitarhalla. Yhtenä kesänä harjoittelu sisälsi paljon metsäsuunnittelua ja yksin tekemistä. 

- Silloin pohdin, että kyllä metsässä tekeminen on kivaa, mutta kaipasin työhön enemmän ihmiskontakteja. 

Korhonen muutti metsäopintojen loppupuolella Ylläkselle kokeilemaan muita tehtäviä. Puolen vuoden jälkeen K-kaupan seinät tulivat liian nopeasti vastaan ja Korhonen haaveili työstä metsäalalla. Työnhaku tärppäsi Metsänhoitoyhdistys Päijänteellä, jossa tietotaito karttui kahden ja puolen vuoden ajan. 

Maanviljelyä metsänhoidon rinnalla

Haminasta kotoisin oleva Korhonen muutti takaisin sukutilalleen. Tilalla on vahvat juuret vihannesviljelyn parissa ja paluumuuttaja uskookin, että hän pääsee tilan töihin kiireapulaiseksi.  

Vapaa-ajalla Korhonen pelaa lentopalloa ja ulkoilee sesongin mukaan.  

Luonnossa liikkuminen on lähellä urheilullisen Anni Korhosen sydäntä.

Myös lavatanssit ovat lähellä Korhosen sydäntä.  

- Lapsesta saakka olen kuunnellut Souvareita ja Anne Mattilaa. Ensimmäiset lavatanssimuistot ovat 10 – 15 vuotiaana, kun pääsin mummon mukana lavoille. Lopulta vanhojen tanssit olivat se, joka sytytti harrastuksen pariin. Seuraavana kesänä uskaltauduin lavalle ilman suurempaa osaamista. Jos joku haki niin sanoin, että jos opetat, niin lähden tanssimaan, Korhonen nauraa.   

Metsänhoitotyöt ovat myös kuuluneet Korhosen vapaa-aikaan. Nyt niiden tekeminen on helpottunut, kun metsät ovat lähempänä kuin Keski-Suomessa asuessa.   

Työltään Korhonen odottaa eniten metsänomistajien tapaamisia.  

- Mukava päästä metsänomistajien kanssa tutuksi. Odotan myös sitä, että pääsee kunnolla työnsyrjään kiinni. Marraskuun ajan olen ollut remmissä mukana ja päässyt työyhteisöön helposti mukaan. Porukalla tehdään töitä ja autetaan toisia tarpeen mukaan, tätä arvostan suuresti, Korhonen pohtii. 

Anni Korhosen ja muiden metsäasiantuntijoidemme yhteystiedot löydät täältä>>

Ajankohtaista

 1. Puunostajien erot Kymenlaaksossa historiallisen suuria

  Puunostajien erot Kymenlaaksossa historiallisen suuria

  Kymenlaakso

  Puukauppa on vilkastunut kevään aikana. Kysynnän kasvu näkyy erityisesti historiallisen suurina eroina puukauppatarjouksien välillä.

  Lue lisää
 2. Riskit ovat tuoton kääntöpuoli metsänomistamisessa

  Riskit ovat tuoton kääntöpuoli metsänomistamisessa

  Kymenlaakso

  Metsäomaisuuttaan taloudellisesti ajatteleva omistaja odottaa tilaltaan rahallista tuottoa. Aina kaikki ei mene niin kuin odotetaan.

 3. Mhy Kymenlaakso liitti metsänsä Etelä-Karjalan yhteismetsään

  Mhy Kymenlaakso liitti metsänsä Etelä-Karjalan yhteismetsään

  Kymenlaakso

  Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson omistamat metsät on liitetty Etelä-Karjalan yhteismetsään.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset