Metsäharjoittelijahaku on nyt auki

kymenlaakso

Haemme kolmea asiakaspalveluhenkistä metsäharjoittelijaa kesälle 2022. Kolmikon työtehtäviin kuuluu muun muassa taimihuollosta vastaaminen, metsänomistajien asiakaspalvelu sekä korjuunvalvonnan avustavat työt. Myös sisällöntuotto Metsänhoitoyhdistyksen somekanaviin on tärkeä osa työtä.

Viime kesän harjoittelijamme Sakari Nikki kertoo kesän harjoittelustaan

Sakari Nikki

"Harjoittelussani vastasin alueideni taimista. Kerran viikossa rekka toi taimilaatikkoja torneittain varastolle. Tornit tuli purkaa ja järjestää. Varasto pysyi selkeänä puulajeittain ja saapumispäivittäin lajiteltuna. Kasteluvettä kului ja laatikkojen kannet löysivät paikkansa varaston nurkasta. 

Joitain laatikoita pinosin varaston ulkoseinustalle odottamaan hakijaansa. Suurimman osan kylläkin kuljetin perille saakka peräkärryllä, joskus metsänomistajalle ja toisinaan metsurille, välillä metsään ja välillä pihaan. Vanha hyrysysy, ikiliikkuja suorastaan, puhkui ja puuskutti, mutta kuitenkin totteli kulkien aina sinne, missä taimia tarvittiin. Tyhjästä ilmestyneiden kuoppien ja pohjakosketuksien kohdalla auttoi vain pikainen irvistys, jyrkissä mäissä kuskin paikalla edes takaisin keinuminen. 

Taimilaatikkorumban päätyttyä tuli aika käydä katsomassa, mihin nämä taimet olivat päätyneet. Tulevaisuuden metsiä oli istutettu kuivista kankaista upottaviin mutasoihin ja helteen korventamille kummuille. Niillä kävellessä tuli nähtyä uudistuspaikkojen kirjo.

Tärkeämpää oli kuitenkin katsoa, miten ne olivat päätyneet. Hyvin istutetut taimet istuvat muokkausjäljissään suorassa, ja hyvät taimet ovat vihreitä ja ryhdikkäitä helteelläkin. Istutustiheys varmistuu pyörähdyksellä onkivavan kanssa. Uudistusaloilla toissijaisten lajien taimet luovat sekapuustoisuutta ja turvallisuutta tulevaisuudelle. Tämän vuoden uudet metsät ovatkin lajistoltaan monimuotoisempia. Pääpuulajin kaverina kasvaa toista lajia, ja pian pioneerit puskevat mukaan. Suurten tuhojen riski pienenee lajien runsauden kasvaessa. Viime aikoina on voinut seurata uutisointia metsätuhojen yleistymisestä ja niille altistavista riskitekijöistä. Tulevaisuuden metsät vaikuttaisivat istutustarkastuksieni mukaan kasvavan nykyisiä paljon rikkaammiksi."

Ajankohtaista

  1. Metsänhoitosopimus - metsänhoidon helpoin oppimäärä!

    Metsänhoitosopimus - metsänhoidon helpoin oppimäärä!

    Kymenlaakso

    Maksuton metsänhoitosopimus on Mhy Kymenlaakson uusin jäsenpalvelu. Se vastaa metsänomistajien toiveeseen saada metsä asiantuntevasti ja säännöllisesti hoidettua vaivattomasti, omaa aikaa ja matkakilometrejä säästäen. Sopimus perustuu oman metsäasiantuntijan tekemiin ja metsänomistajan omien painotusten mukaisiin hoito- sekä hakkuuehdotuksiin, jotka tehdään joustavasti aina vuodeksi tai useammaksi vuodeksi kerralla. Sopimuksen mukaiset työt hoidetaan ja kilpailutetaan aina metsänhoitoyhdistyksen toimesta, joten palvelu on metsänomistajalle hyvin vaivatonta. Tavoitteenamme on saada kustannustehokkaasti hoidettu metsä ja mahdollisimmat hyvät puukaupat, aina metsänomistajan etuja ja tavoitteita kunnioittaen.

    Lue lisää
  2. OmaMetsä makeasti haltuun

    OmaMetsä makeasti haltuun

    Kymenlaakso

    OmaMetsä on metsänhoitoyhdistysten oma sovellus, josta metsänomistaja näkee kiinteistöjensä metsäpinta-alat, kuviot, puuston tiedot ja puuston arvioidun arvon. Kuviokohtaisten tietojen avulla voi suunnitella omia metsänhoidon tavoitteita tukevia hoitotoimenpiteitä ja kartoittamaan puunmyyntimahdollisuudet. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä saa lisäksi enemmän ajankohtaista puumarkkinatietoa ja pääsee seuraamaan mm. alueellisten puunostajien aktiivisuutta sekä tarkempia puunhintatietoja. Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso kannustaa alueensa metsänomistajia ottamaan OmaMetsän makeasti haltuun ja palkitsee kampanja-aikana sovelluksen kautta viestin lähettäneet herkullisella lahjakortilla.

  3. Henkilömuutoksia

    Henkilömuutoksia

    Kymenlaakso

    Pohjoisen Jaalan ja Valkealan alueille on valittu metsäasiantuntijaksi iittiläinen Heidi Ahonen. Ahonen aloittaa tehtävässään 1.2. Hanna Virtasen siirryttyä MHY Kymenlaakson asiakkuuspäälliköksi. Virtasen tehtäviin kuuluu mm. koko yhdistyksen alueen metsäpalveluiden ja tuotteiden kehittäminen sekä jäsenhankinta. Ahonen jatkaa Virtasen aktiivista työtä pohjoisen Kymenlaakson metsänomistajien parissa.

2025 © Metsänhoitoyhdistykset