Metsäharjoittelijahaku on nyt auki

kymenlaakso

Haemme kolmea asiakaspalveluhenkistä metsäharjoittelijaa kesälle 2022. Kolmikon työtehtäviin kuuluu muun muassa taimihuollosta vastaaminen, metsänomistajien asiakaspalvelu sekä korjuunvalvonnan avustavat työt. Myös sisällöntuotto Metsänhoitoyhdistyksen somekanaviin on tärkeä osa työtä.

Viime kesän harjoittelijamme Sakari Nikki kertoo kesän harjoittelustaan

Sakari Nikki

"Harjoittelussani vastasin alueideni taimista. Kerran viikossa rekka toi taimilaatikkoja torneittain varastolle. Tornit tuli purkaa ja järjestää. Varasto pysyi selkeänä puulajeittain ja saapumispäivittäin lajiteltuna. Kasteluvettä kului ja laatikkojen kannet löysivät paikkansa varaston nurkasta. 

Joitain laatikoita pinosin varaston ulkoseinustalle odottamaan hakijaansa. Suurimman osan kylläkin kuljetin perille saakka peräkärryllä, joskus metsänomistajalle ja toisinaan metsurille, välillä metsään ja välillä pihaan. Vanha hyrysysy, ikiliikkuja suorastaan, puhkui ja puuskutti, mutta kuitenkin totteli kulkien aina sinne, missä taimia tarvittiin. Tyhjästä ilmestyneiden kuoppien ja pohjakosketuksien kohdalla auttoi vain pikainen irvistys, jyrkissä mäissä kuskin paikalla edes takaisin keinuminen. 

Taimilaatikkorumban päätyttyä tuli aika käydä katsomassa, mihin nämä taimet olivat päätyneet. Tulevaisuuden metsiä oli istutettu kuivista kankaista upottaviin mutasoihin ja helteen korventamille kummuille. Niillä kävellessä tuli nähtyä uudistuspaikkojen kirjo.

Tärkeämpää oli kuitenkin katsoa, miten ne olivat päätyneet. Hyvin istutetut taimet istuvat muokkausjäljissään suorassa, ja hyvät taimet ovat vihreitä ja ryhdikkäitä helteelläkin. Istutustiheys varmistuu pyörähdyksellä onkivavan kanssa. Uudistusaloilla toissijaisten lajien taimet luovat sekapuustoisuutta ja turvallisuutta tulevaisuudelle. Tämän vuoden uudet metsät ovatkin lajistoltaan monimuotoisempia. Pääpuulajin kaverina kasvaa toista lajia, ja pian pioneerit puskevat mukaan. Suurten tuhojen riski pienenee lajien runsauden kasvaessa. Viime aikoina on voinut seurata uutisointia metsätuhojen yleistymisestä ja niille altistavista riskitekijöistä. Tulevaisuuden metsät vaikuttaisivat istutustarkastuksieni mukaan kasvavan nykyisiä paljon rikkaammiksi."

Ajankohtaista

  1. Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja vaihtuu

    Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja vaihtuu

    Kymenlaakso

    Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja Panu Pettinen on ilmoittanut siirtyvänsä pois Mhy:n palveluksesta ja vaihtavansa 1.4. alkaen uusiin tehtäviin metsäalalla.

    Lue lisää
  2. Mhy Kymenlaakson toimistopäällikkö Eija Auvinen palkittiin stipendillä

    Mhy Kymenlaakson toimistopäällikkö Eija Auvinen palkittiin stipendillä

    Kymenlaakso

    Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson toimistopäällikkö Eija Auviselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi.

  3. Mitä leimikonteko on?

    Mitä leimikonteko on?

    Kymenlaakso

    Monesti metsäammattilaisen puheessa vilahtaa sanoja kuten leimikonteko. Mitä ihmettä se tarkoittaa ja miten tehdään leimikkoa?

2024 © Metsänhoitoyhdistykset