Taimikonhoito

Oikea-aikaisella taimikonhoidolla metsäsi antaa harvennuksissa 40 % enemmän tuloa, kuin metsä, jossa taimikonhoito on jäänyt tekemättä. Taimikonhoidolla varmistat, että metsäsi pysyy tuottavana, monimuotoisuutta unohtamatta.

Kohde
Taimikko
Pyydä tarjous

Edesauta taimien menestymistä

Taimet tarvitsevat kasvaakseen vettä, ravinteita ja tilaa. Raivaamalla tilaa taimelle, kilpailu elinolosuhteista vähenee. Silloin taimi pysyy parhaassa kasvuvauhdissa.

Kasvatat tulevaisuuden tilipussia

Taimi kasvaa latvan vuosikasvaimesta. Liian tiheä kasvusto piiskaa toinen toistaan ja samalla vuosikasvain voi vaurioitua. Poikki mennyt vuosikasvain ei kasva. Ja samalla menetetään kymmeniä senttejä kasvussa. Raivaamalla nopeutat taimien järeytymistä ja pituuskasvua. Ero puuston arvossa näkyy jo ensiharvennuksessa.

Hyödynnä metkatuki

Taimikonhoitoon ja varhaishoitoon on saatavilla kestävän metsätalouden rahoituslain mukaista tukea eli metkatukea. Tilaamalla taimikonhoidon metsänhoitoyhdistykseltä, saat oman metsäasiantuntijan hoitamaan kaiken tukien hakemiseen tarvittavan paperityön. Metkatuen kriteerit täyttävissä yli kolme metrisissä taimikoissa tuki on 200 €/hehtaari ja alle kolme metrisissä 200 €/hehtaari.

Tilaa palvelu

Lähetä tarjouspyyntö

Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.

Tilaa OmaMetsän kautta

OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.

Soita tai lähetä sähköpostia

pohjois-karjala@mhy.fi040 706 9166

Blogeja taimikonhoidosta

  • Kevättanssia raivaussahan kanssa

    Kevättanssia raivaussahan kanssa

    Taina Kekkonen bloggaa

    Taina Kekkonen

    Valtakunnallinen

    Mikäpä olisikaan parempi tapa metsänomistajalle viettää vappua, eli työn juhlaa, kun varhaisperkauksen tekeminen.

  • Taimikonhoito on satsaus tulevaisuuden tuottoon

    Taimikonhoito on satsaus tulevaisuuden tuottoon

    Annamari Rajoo

    Valtakunnallinen

    Kun uudistusala on istutettu, saattaa metsänomistaja huokaista helpotuksesta. Puukauppatulo on saatu tilille, verot on maksettu ja lakisääteinen velvoite metsän uudistamisesta on saatettu alulle. Ajatus saattaa olla jo tulevissa hakkuissa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset