Metsänhoitoyhdistys tuntee metsäsi
Tervetuloa Metsänhoitoyhdistys Lapin sivulle
Ajankohtaista
Kaikki uutisetVuoden 2023 Metsämarssi sai ihmiset liikkeelle – ”Metsä vetää edelleen puoleensa”
Valtakunnallinen
Metsämarssia vietettiin ympäri Suomea viikolla 37. Viikon aikana tuotiin esille erityisesti metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tapahtumaa vietettiin kattavasti sähköisissä kanavissa ja paikallistapahtumissa.
Metsänhoitotöitä on tehty viime vuotta reippaammin – kemera-tukia ehtii hakea vielä syyskuun ajan
Valtakunnallinen
Kemera-tukijärjestelmä päättyy vuoden vaihteessa, jonka jälkeen siirrytään uuteen metsätalouden kannustejärjestelmään, metkaan. Kemera-tukea metsänhoitotöihin on tänä vuonna saanut noin 14 000 metsänomistajaa.
Valtakunnallisessa Metsämarssissa juhlitaan hyvän metsänhoidon merkitystä suomalaisille
Valtakunnallinen
Metsämarssia vietetään ympäri Suomea viikolla 37 (11.9.-17.9.). Viikon aikana tuodaan esille erityisesti metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tempaukseen ovat tervetulleita kaikki metsistä kiinnostuneet suomalaiset.
Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oy:n toimitusjohtajaksi nimitetty Harri Huupponen
Valtakunnallinen
Metsätalousinsinööri Harri Huupponen on nimitetty Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen. Huupponen on toiminut MHYP:n kehittämispäällikkönä ja Metsätilat.fi-ketjun toimitusjohtajana.
Lapissa paikoin pahojakin lumituhoja
Lappi
Metsänomistajien kannattaa tarkistaa metsänsä viime talven jäljiltä, koska puihin kerääntynyt tykkylumi teki paikoin pahaakin jälkeä Lapin metsissä. Tykkytuhoja on havaittu varsinkin korkeilla alueilla vaaroissa, mutta paikoin myös muualla. Tuhoille alttiita ovat erityisesti hoitamattomat kasvatusmetsät. Havaituissa tuhometsissä puita on yleensä kaatunut tai katkennut muutamasta rungosta hehtaarilla muutamaan kymmeneen runkoon hehtaarilla. Pahempiakin tuhoalueita on kuitenkin löytynyt. Metsätuhojen torjuntaa säätelevän lain perusteella vahingoittunut mäntypuu on poistettava metsästä heinäkuun puoliväliin mennessä ja kuusipuu elokuun puoliväliin mennessä, mikäli puiden määrä ylittää metsätuholaissa määritellyt rajat. Lain mukaan metsästä on poistettava tyviläpimitaltaan yli 10-senttimetriset kuusipuut 10 kuutiometriä hehtaarilla ylittävältä osalta ja kaarnoittuneet, tyviläpimitaltaan yli 10-senttimetriset mäntypuut 20 kuutiometriä hehtaarilla ylittävältä osalta. Mikäli tuhopuita on pääsääntöisesti vain muutama motti hehtaarilla, niitä ei yleensä ole taloudellisesti kannattavaa kerätä pois. Tietenkin metsänomistajan kannattaa itse puut hoitaa metsästä tienvarteen, mikäli siihen on aikaa ja tarvittavat välineet. Mikäli tuhon kärsineessä metsässä on harvennustarvetta, on siihen järkevää teettää leimikko metsänhoitoyhdistyksellä. Harvennushakkuun yhteydessä myös tuhopuut saadaan korjattua talteen. Metsävakuutus korvaa vahinkoja Mikäli metsä on vakuutettu täysarvovakuutuksella, korvaa se aiheutuneet vahingot vakuutusehtojen mukaisesti. Metsänomistajan tulee vahingon havaittuaan tehdä vakuutusyhtiölleen vahinkoilmoitus. Varsinaisen vahinkoarvion tekee yleensä metsänhoitoyhdistys vakuutusyhtiön pyynnöstä. Vahinkoarviosta ei aiheudu kustannuksia metsänomistajalle.
Tapahtumat
Näytä kaikki tapahtumatValtakunnallinen Valtakunnallinen Valtakunnallinen Valtakunnallinen Valtakunnallinen Valtakunnallinen
Metsäpalvelut
Puukauppa
Puukauppojen vuoksi ei tarvitse vääntäytyä solmuun. Puukaupat hoituvat huolettomasti ja nopeasti meidän kauttamme. Hyväksyt vain tarjouksen ja me huolehdimme kaikesta muusta alusta loppuun saakka.
Metsätietoa
Uusi metsänomistaja
Valtakunnallinen
Metsänomistaminen tuo mukanaan erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Metsänomistajana voit joutua pohtimaan puun myynnin lisäksi myös metsien suojeluun, kaavoitukseen, maanvuokraamiseen tai jokamiehenoikeuksiin liittyviä asioita. Näiltä sivuilta löydät metsänomistamiseen liittyvää tietoa. Saat tarvittaessa apua omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi tai Metsänomistaja-järjestön asiantuntijoilta.
Metsät ja ilmastonmuutos
Valtakunnallinen
Luonto ei ehdi sopeutua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan nopeaan lämpenemiseen. Ainut todellinen tapa pysäyttää ilmastonmuutos on fossiilipäästöjen raju vähentäminen. Mutta tarvitsemme myös tehokkaita keinoja muutoksen hillintään. Mitä yksittäinen metsänomistaja voi tehdä? Paljon!
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan