Puillesi on monta ostajaa – me autamme selvittämään sen parhaan

Ota Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntija mukaan puukaupoille ja sinulla on ammattilaisen apu käytössäsi. Me kilpailutamme, vertailemme ja valvomme - aina sinun etujesi mukaisesti.

Haluatko, että puukauppa on onnistunut? Silloin metsäasiantuntijan ammattitaidolla tekemä puukaupan kilpailutus ja korjuun valvonta ovat avainasemassa. Ei ole aivan sama kenelle puut myyt, sillä saatat menettää useita tuhansia euroja eikä lopputuloskaan välttämättä ole toivotunlainen. Meidän avullamme voit kuitenkin kääntää tämän kaiken päälaelleen. Kilpailutamme puukauppasi puolestasi ja varmistamme, että saat parhaan mahdollisen ostajan puillesi ja tavoitteidesi mukaisen hakkuun. Ei arvailua tai epävarmuutta – kanssamme voit luottaa siihen, että löydämme parhaan ostajan juuri sinun puukaupallesi!

Enemmän euroja.
Puukaupan kilpailutus tuottaa tutkitusti enemmän euroja puukaupasta.

Vähemmän stressiä.
Oma metsäasiantuntijasi hoitaa halutessasi kaiken tarvittavan.

Parempi puukauppa.
Oma metsäasiantuntijasi kuuntelee tavoitteesi ja toiveesi sekä ottaa ne huomioon leimikkoa suunnitellessa.

Kokonaisvaltainen ja vaikuttava.
Metsäasiantuntijamme ottavat huomioon kaiken tarvittavan. Kaikki hakkuusuunnitelmat perustuvat Tapion Metsänhoidonsuosituksiin ja PEFC-sertifiointikriteereihin.

Jos puukauppa mietityttää, et ole aivan varma miten se tehdään, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, millaiset lait ja sertifikaatit puukaupan tekoon vaikuttavat tai haluat vain saada parhaan mahdollisen tuoton, Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntija on oikea henkilö auttamaan!

Keitä me olemme?

Olemme puukaupan ammattilaisia ja puolueellisesti aina metsänomistajan puolella. Siksi meidän metsäasiantuntijamme ovat oikeita henkilöitä kehen ottaa yhteyttä, kun harkitset puukauppaa. Meillä on alueen paras tuntemus niin puumarkkinoista, metsänhoidosta kuin metsänomistajien moninaisista tavoitteista.

Olemme puukaupan ammattilaisia sinun apunasi.

Monisyinen puukauppa

Kymenlaaksossa toimii useita puunostajia, joista jokaisella on omat käyttötarpeensa puulle. Käyttötarpeet määrittävät sen, miten puu katkotaan hakkuissa. Metsänomistajan kannalta katkonta taas on yksi tärkeimmistä onnistumisen avaimista. Tukin ja kuidun hinnan ero on niin suuri, että katkonnalla ratkaistaan puukaupan taloudellinen onnistuminen. Haasteena metsänomistajalla usein kuitenkin on se, että puukauppoja tehdään niin harvoin, että kokemusta kaikkien ostajien katkonnasta ei ole kertynyt.

Usein metsänomistajat myös ajattelevat turvautuvansa samaan ostajaan vuodesta toiseen. Joskus on kuitenkin hyvä kääntää katse myös toisaalle, sillä yhteen sopimuskumppaniin sitoutuneelta jää helposti leimikon paras katkontapotentiaali huomiotta ja se näkyy pienempänä tukkitilinä. Kilpailuttaminen pitää myös ostajat hereillä!

Puhaltamalla yhteen hiileen puukauppansa kilpailuttamisella, metsänomistajat ylläpitävät  puun hintatasoa. Kilpailuttaminen pitää hinnat tutkitusti korkeammalla!

Meillä on avaimet kannattavaan ja helppoon puukauppaan

Meidän 13 alueellista metsäasiantuntijaa ovat auttamassa juuri sinua löytämään se oikea puunostaja, jonka tarjous on kokonaisuudeltaan paras ja johtaa sinun toiveidesi mukaiseen lopputulokseen. Meillä on tietoa siitä, kuinka puunostajat katkovat puutavaran tukeiksi ja kuiduiksi, sillä olemme keränneet sitä talteen katkontapankkiin metsänomistajien puolesta. 

Mikä katkontapankki?

Katkontapankkiin on kirjattu kaikki Metsänhoitoyhdistyksen kautta kilpailutetut puukaupat ja niiden katkontatieto. Se kertoo tuhansien mottien perusteella, miten puunostajat ovat katkoneet puutavaran tukeiksi ja kuiduiksi eri kokoisissa metsistä ja erilaisilla hakkuutavoilla.  

Katkontapankki siis ennustaa ostajakohtaisesti puutavaran jakautumisen tukkiin ja kuituun. Tällä on merkittävä vaikutus puukaupan lopputulokseen. Tätä tietoa et muualta saa!

Puun katkonnalla tukiksi ja kuiduksi on iso merkitys metsänomistajan kukkarolle.

Kuinka saan puukauppapalvelun käyttööni?

1️⃣ Kaikki alkaa yhteydenotosta ja tarpeiden kartoittamisesta. Saat sen jälkeen metsäasiantuntijalta toiveisiisi ja maastokäyntiin perustuvan puunmyyntisuunnitelman.

2️⃣ Hyväksyttyäsi puunmyyntisuunnitelman sovitte metsäasiantuntijan kanssa asioiden hoitamisesta puukaupan valtakirjalla. Valtakirjan valtuuttamana metsäasiantuntija hoitaa puukaupan puolestasi. Valtakirja ei kuitenkaan tarkoita päätäntävallan siirtymistä pois sinulta. Meillä metsänomistaja päättää aina.

3️⃣ Metsäasiantuntija lähettää tarjouspyynnöt alueen ostajille ja kilpailutuksen jälkeen saat metsäasiantuntijan tekemän vertailun. Vertailu perustuu katkontapankkiin, johon on kirjattu toteutuneiden hakkuiden kuutiotiedot. Metsäasiantuntijasi kertoo sinulle, mikä tarjouksista on kokonaisarvoltaan paras. Metsänomistajana kuitenkin päätät, kenen tarjous hyväksytään.

4️⃣ Kun hakkuu aikanaan alkaa, huolehtii metsäasiantuntijasi, että kaikki sujuvat niin kuin on sovittu. 

Metsänomistajien kokemuksia

”Hyvin onnistuttu, kun itse ei tarvinnut tehdä juuri mitään”

”Metsäkauppa hoitui hienosti ilman meidän paikallakäyntiä. Ammattilaiset asialla.”

”Oman yhteyshenkilön kanssa kaikki puukauppa-asiat sujuneet mutkattomasti.”

”Metsäkaupan palvelu oli hyvin selkeä, vaihetiedotus täsmällistä. Olen metsäkauppapalveluun hyvin tyytyväinen.”

”Neuvonta ja töiden järjestely sekä puukauppojen hoito ovat sujuneet hyvin. Monenlaista apua on järjestynyt. Ilman mhy:tä olisin kyllä pulassa, kun asunkin vakinaisesti melko etäällä.”

Ota yhteyttä ja löydetään sinulle paras ostaja

Tee puukaupoissasi kannattavia päätöksiä nyt! Ota yhteyttä ja nauti ammattilaisen tarjoamasta helppoudesta puukaupoilla. Voit soittaa tai lähettää sähköpostia suoraan omalle metsäasiantuntijallesi tai lähettää viestin OmaMetsän kautta! OmaMetsässä voit myös selata hakkuumahdollisuuksiasi etukäteen.

Haluan tietää lisää puukauppapalveluista!

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset