Metsäopintomatka Saksan Schwarzwaldiin 14.-18.9.2020

14.09.2020 - 00:00 - 18.09.2020 - 00:00

Mhy Pohjois- ja Etelä-Karjalan metsäopintomatka Saksaan syyskuussa, tervetuloa mukaan!

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 m). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön,   hallinnointiin ja metsätuhoihin sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan. Matkanjohtajana on monille tuttu paikallisopas Anne Lappi.

Matkaohjelma 
14.9. maanantai │ matkustuspäivä, tilavierailu Heinehof-luomutila, puunjalostuslaitos 
Kokoontuminen Joensuun lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lennolla Helsinkiin kello 05.40 – 06.40 ja Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45. Helsingistä lähteviä on matkatoimiston edustaja lentokentällä auttamassa lähtöselvityksen tekemisessä. Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on vastassa ryhmää Zürichin lentokentällä. Kuljetus omalla bussilla Heinehof-luomutilalle, jossa tutustuminen tilaan ja lounas. Toinen vierailukohteemme on mekaanisen puunjalostuksen tuotantolaitos. Vierailujen jälkeen kuljetus Freiburgiin, jossa majoittuminen. Ilta vapaa-aikaa.

15.9. tiistai | vierailu paikallisessa metsäkeskuksessa tutustuen alueen metsien hoitoon ja uusiutuvaan energiaan
Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustuminen metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Lounas ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Ilta vapaa-aikaa.

16.9. keskiviikko | Freiburg, Mhy:n ajankohtaiskatsaus, puistometsikkö
Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtaisinfo hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kaupunkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille. Lounas Dattler-ravintolassa, jossa näemme sieltä avautuvan kaupunkimaiseman. Lounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa metsän läpi ylös "linnavuoren" huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maisemia. Päivän aikana metsänhoitoyhdistysten ajankohtaiskatsaus ja mahdollisuus kahdenkeskisiin neuvotteluihin. Ilta vapaa-aikaa.

17.9.torstai | Feldberg, luonnonpuisto, monikäyttö ja metsätuhojen vaikutus
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Keski-Euroopassa on ollut laajoja metsätuhoja ja niiden seurauksena kirjanpainajien aiheuttamia hävityksiä. Metsätuhoihin varautumiseen ja ennaltaehkäisyyn on alettu kiinnittämään laajaa huomiota – näemme ja kuulemme tästä toiminnasta. Iltapäivällä maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä Alte Wachessa. Illalla matkan päätösillallinen Saksan vanhimmassa ravintolassa Zum Roten Bären'issa.

18.9.perjantai | Titisee-järviristeily, kotimatka
Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut ja ajamme Titisee-järvelle, jossa teemme risteilyn. Risteilyn jälkeen nautimme lounaan järven rannalla. Hieman vapaa-aikaa tehdä ostoksia, esimerkiksi Schwarzwald-kinkkua ja muita paikallisia tuotteita sekä matkamuistoja.

Iltapäivällä kuljetus Zürichin lentoasemalle, josta Finnairin lento Helsingin kautta Joensuuhun kello 19.10 – 22.50 ja 23.40 – 00.40+1.

Lennot
AY 350 maanantai 14.9.2020 Joensuu – Helsinki kello 05.40 – 06.40
AY1511 maanantai 14.9.2020 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1514 perjantai 18.9.2020 Zürich – Helsinki kello 19.10 – 22.50
AY 349 perjantai 18.9.2020 Helsinki – Joensuu kello 23.40 – 00.40+1

Majoitus
Mercure Freiburg am Münster***
Auf der Zinnen 1, D - 79098 Freiburg
www.accorhotels.com/de/hotel-0492-mercure-hotel-freiburg-am-muenster/index.shtml

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 115 huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpyhuone ja langaton nettiyhteys.  

Matkakohde Schwarzwald, Saksa   
Matkan ajankohta 14. – 18.9.2020, maanantai – lauantai
Matkan jäsenetuhinta on 1600 € / hlö / 2 hh Joensuusta, 1470 € / hlö / 2 hh Helsingistä, muille matkan hinta on 100 €/hlö korkeampi

Matkan kokonaishintaan sisältyy                

  • Finnairin lennot Joensuu – Helsinki – Zürich – Helsinki – Joensuu lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailut sisäänpääsyineen
  • ohjelman mukaiset ruokailut; 4 x lounas, 1 x illallinen
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut ja mhy:n edustajan kohteessa 

Lisämaksusta              

  • yhden hengen huone 315 €/hlö
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 23. 

Ilmoittautumiset Kon-Tiki Toursin verkkokaupassa www.kontiki.fi/matkat/metsaopintomatka-schwarzwaldiin/, sähköpostitse ilmoittatumiset@kontiki.fi tai puhelimitse numeroon 09 466300.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjala

Kuurnankatu 3 B, 80100 JOENSUU
Puhelin 040 7069 166
pohjois-karjala@mhy.fi