Metsäasiantuntija apunasi – sparraaja metsänomistamisen polulla

Oma metsäasiantuntija on olemassa sinua varten metsänomistamisen polullasi. Hän tietää mitä metsissä tapahtuu ja auttaa kaikissa metsääsi liittyvissä kysymyksissä – oli kyse sitten metsän hoidosta tai puukaupasta.

metsäasiantuntija auttaa

Parhaimmillaan metsäasiantuntija on metsänomistajan sparrauskaveri – hänen avullaan pitkäjänteinen metsänomistaminen on kestävää, kannattavaa ja omannäköistä.

Missä kaikessa Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntija auttaa?

Meille tärkeää on metsänomistajien ja metsien hyvinvointi. Meillä on vain yksi tavoite – huolehtia asioista metsänomistaja eduksi. Oma metsäasiantuntijasi on metsäsi kanssa kosketuksissa usein. Hän tietää, mitä metsässäsi tapahtuu tai mitä sille kannattaisi seuraavaksi tehdä. Hän tuntee myös paikkakunnan puumarkkinatilanteen ja tuntee paikalliset puunostajat. Olemme metsäsi aito ja paikallinen asiantuntija ja löydämme vaihtoehtoja mitä metsältä sitten haluatkin.

Metsäasiantuntija auttaa löytämään vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä metsässäni tarvitsee tehdä?
 • Onko siellä hoitoa tarvitsevia taimikoita?
 • Tarvitseeko jokin kohde harventaa?
 • Millaisia tukia metsänomistajan on mahdollista saada?
 • Kuka on paras puunostaja?
 • Haluaisin paremman metsätien, mitä minun tulee tehdä?
 • Olisikohan jo aika siirtää metsätila jälkipolville?
 • Miten metsäverotus toimii?
 • Haluaisin tavoitella tietynlaista metsää, mutta en tiedä kuinka se onnistuu?
 • Miten saan tilani sitomaan enemmän hiiltä?
 • Voinko saada suojelusta korvausta?
 • ja moniin muihin kysymyksiin!

Kuka hyötyy omasta metsäasiantuntijasta?

Lyhyt ja ytimekäs vastaus: kaikki metsänomistajat, ikään ja osaamistasoon katsomatta. Olet sitten omistanut metsäsi vuosikymmeniä tai yhden päivän, yhteydenotto omaan mhy-metsäasiantuntijaan kannattaa. 

Mhy-metsäasiantuntijoista sanottua:

Taimikonhoitotoimenpiteiden suunnittelu oli asiantuntevaa ja toimenpiteiden toteutukseen löytyi ripeät ja ammattitaitoiset tekijät. Lisäksi sain hyviä neuvoja arboristipalveluista.

Nopea reagointi, asiantunteva palvelu, kiitos! Ja yhteisellä metsäkäynnillä toivoakseni opin taas itsekin jotain lisää:-)

Yhteydenpito on tosi helppoa. OmaMetsä toimii hienosti.

Nopeaa toimintaa ja aktiivinen yhteydenotto mhy:n puolelta. Asiantunteva yhteyshenkilö jonka kanssa henkilökemia lähti heti toimimaan.

Se mistä sovimme, toteutui täydellisesti. Ja vielä extraakin. Palvelu oli mielyttävää ja hyvin asiantuntevaa. Heti heräsi luottamus, että asia hoidetaan hyvin!  Sain myös tietää kenen seuraavaksi voin olla yhteydessä, kun se oikea aika koittaa. En osaa ainakaan näin alkumetreillä antaa mitään kehitettävää. Kaikki toimi hyvin!

Saimme erittäin hyvää palvelua. Metsäsuunnitelman edellyttämät työt alkavat olla tehdyt, kiitos aktiivisesta yhteydenpidosta. 

Kuinka otan yhteyttä?

Mikä parasta, meihin voit ottaa yhteyttä juuri sillä tavoin kuin sinulle sopii. Voit soittaa, laittaa sähköpostia tai sopia tapaamisen suoraan metsään. Metsänomistajan verkkopalvelu OmaMetsä on auki 24/7 ja pääset lähettämään myös sitä kautta viestin suoraan omalle metsäasiantuntijallesi. 

Mitä maksaa?

Metsäasiantuntijan apu metsäkäynnillä on Metsänhoitoyhdistyksen jäsenille maksutonta. Tämä on yksi iso syy, miksi Metsänhoitoyhdistyksien jäseniä ollaan. Metsäkäynti onkin ollut monelle metsänomistajalle silmiä avaava, kun oppaana on ollut metsän ammattilainen. Kysy muista metsässä tehtävistä töistä tarjous suoraan omalta metsäasiantuntijaltasi.

Vastuullisuus on toiminnan kulmakivi

Kaikki toimintamme perustuu Metsänhoidonsuosituksiin. Suositukset antavat perusteltuja vaihtoehtoja metsien käsittelyyn ja tukea metsänomistajan tavoitteiden yhteensovittamiseen. Noudatamme toiminnassamme myös PEFC-sertifikaattia, joka huolehtii, että toiminta on kestävää niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ekologisesti.

Metsänomistaja: Metsänhoitoa luottamuksella

Metsänomistaja: Metsänhoitoa luottamuksella

Anna-Mari Poteri arvostaa ammattitaitoista metsäasiantuntijaa, joka kuuntelee ja ymmärtää metsänomistajan tavoitteet.

Lue lisää

Aiheeseen liittyvät

Metsäpalvelut

Puukauppa

Puukauppojen vuoksi ei tarvitse vääntäytyä solmuun. Puukaupat hoituvat huolettomasti ja nopeasti meidän kauttamme. Hyväksyt vain tarjouksen ja me huolehdimme kaikesta muusta alusta loppuun saakka.

Tutustu

Metsänhoito

Hyvällä metsänhoidolla varmistat metsän tuoton ja arvon säilymisen tuleville sukupolville. Metsänhoitoyhdistys auttaa sinua saavuttamaan ne tavoitteet, joita metsältäsi haluat.

Tutustu

Metsänomistaminen

Metsänomistajana pääset pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja ja tapoja käyttää metsäomaisuuttasi. Oma metsäasiantuntijasi on aina valmiina auttamaan myös metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu
Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset