Metsänhoitoyhdistys Etelä-Pohjanmaa toimii Laihian, Lapuan, Vaasan, Isonkyrön ja Seinäjoen kuntien alueella. Tarjoamme jäsenillemme kokonaisvaltaisia metsäluonnon hoidon ja käytön palveluja. Voitte kääntyä puoleemme kaikissa metsällisissä kysymyksissä.
Avainluvut
3783
Jäsentä
5
Toimistoa
12
Henkilöstöä
10
Metsäasiantuntijaa
179 800 ha
Yksityismetsän pinta-ala
24,5 ha
Metsätilan keskikoko
500 000 m³
Keskimääräinen hakkuukertymä
512 200 m³
Puuston vuotuinen kasvu
1
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMTK ja SLC veivät metsänomistajien viestiä Säätytalolle
Valtakunnallinen
Hallitusneuvottelut käynnistyivät vapun jälkeen Säätytalolla. MTK ja SLC jättivät esityksensä hallitusohjelmaan viime keskiviikkona. Metsänomistajien viesti oli keskeisessä asemassa. Suomen tulee tehdä vaikuttavaa EU-politiikkaa, jossa metsien kasvu ja jalostus talouden kivijalkana on turvattu.
Puumarkkinakatsaus toukokuu 2023
Valtakunnallinen
Puun hinta on noussut viime vuodesta merkittävästi. Puun hinnannousu on ollut jopa nopeampaa kuin yleinen hinnannousu. Monet metsänomistajat miettivät puun myyntipäätöksiään ja arvioivat miten puun hinnat kehittyvät jatkossa. Monet metsänomistajat ovat huolissaan myös talouden epävarmuudesta ja metsien suojelun lisääntymisen vaikutuksista puumarkkinoihin. Pellervon taloustutkimuksen PTTn metsäennuste rauhoittaa metsänomistajia, sillä puun hintojen nousun arvioidaan jatkuvan edelleen, myös ensi vuonna. Tämä johtuu kotimaisen puun hyvästä kysynnästä.
MTK: Pohjois-Suomea koskevien lakien uudistamisilla selkeytettäisiin saamelaisten ja metsänomistajien asemaa
Valtakunnallinen
Lapin metsätalouspäivillä puhunut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti puheenvuorossaan, että Lapin metsien käytön yhteensovittamista voidaan edistää uudistamalla aluetta koskevaa lainsäädäntöä. Sekä saamelaisia että porotaloutta koskevia lakeja on uskallettava uudistaa.
Työ metsänomistajan hyväksi sai palkintonsa Brysselissä – Metsäenergia säilyy uusiutuvana
Valtakunnallinen
Euroopan parlamentti, komissio ja jäsenvaltioiden muodostama neuvosto pääsivät sopuun maaliskuun lopussa yön yli jatkuneissa neuvotteluissa uusiutuvan energian RED-direktiivin kestävyyskriteereistä. RED III -direktiivin neuvottelutulosta voidaan pitää suomalaisittain hyvänä kompromissina, mutta mitä päätös tarkoittaa käytännössä suomalaisen metsänomistajan näkökulmasta?
Metsänomistajien luottamus talouteen kääntyi positiiviseksi
Valtakunnallinen
Metsänomistajien luottamus talouteen on uudistetun Metsätutka-kyselyn mukaan parantunut, mutta toisaalta metsää omistavien maanviljelijöiden oma taloudellinen tilanne nähdään edelleen alhaisena. Alle kolmasosalla metsänomistajista oli puunmyyntiaikeita tälle vuodelle, kun taas aktiiviviljelijöistä jopa yli puolella oli puunmyyntiaikomuksia. Metsänomistajat odottavat puun hinnan nousun jatkuvan edelleen. ”Metsänhoitoyhdistyksien kautta toteutettavien puukauppojen kilpailutus on tärkein keino varmistaa puun kilpailukykyinen hinta ja metsänomistajan edunvalvonnan toteutuminen”, neuvoo MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan