Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyys kannattaa

Metsänomistaja, oletko jo metsänhoitoyhdistyksen jäsen? Jäsenenä tuet metsänomistajan määräysvaltaa omaan metsäänsä. Samalla pääset nauttimaan monista jäseneduista ja maan laajimmasta asiantuntijaverkostosta.

Liity jäseneksi, sillä isommalla joukolla on suurempi vaikuttamismahdollisuus

10 hyvää syytä olla jäsen

  1. Henkilökohtainen metsäasiantuntija.
  2. Metsäkäynti oman metsäasiantuntijan kanssa.
  3. PEFC-metsäsertifointi.
  4. Mhy:n jäsenlehti
  5. OmaMetsä verkkopalvelu.
  6. Metsänomistajatilaisuudet ja –koulutukset.
  7. Laadukkaat metsäpalvelut jäsenhintaan.
  8. Kilpailutettujen puukauppojen hintatiedot.
  9. Rahanarvoiset jäsenedut
  10. Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon. Me olemme aidosti metsänomistajan puolella.

Mhy:n jäsenet nuotiolla

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu

Metsänhoitoyhdistyksen vuotuisesta jäsenmaksusta päättää kunkin yhdistyksen valtuusto. Valtuusto koostuu vaaleilla valituista metsänomistaja-jäsenistä. Jäsenmaksun saa vähentää metsäverotuksessa. Valtaosa metsänhoitoyhdistyksistä on MTK ry:n jäseniä, pl. Eteläinen metsäreviiri, Jeppo, Länsiturunmaa, Österbotten ja Ahvenanmaa, jotka ovat jäseninä ruotsinkielisessä keskusliitossa SLC:ssä. MTK:n jäsenyhdistysten jäsenmaksuperusteista voit lukea tarkemmin MTK:n sivuilta >>

Jäsenmaksun perusteet

Jäsenmaksu muodostuu erillisestä metsänhoitoyhdistyksen määrittämästä jäsenmaksusta, joka on porrastettu pinta-alan mukaan ja MTK:n valtakunnallisesta edunvalvontamaksusta. Jäsenmaksulasku on maksettava kokonaisuudessaan, jotta jäsenyys on voimassa.

Edunvalvontamaksu Etelä-Suomen alueella on yhteensä 23 €. Se koostuu kaikille jäsenille (ml. henkilöjäsenet) yhtä suuresta perusmaksusta 16 € ja sen lisäksi elinkeinotoiminnan perusteella määrätystä osasta. Maatalousperusteinen osa määräytyy peltoalan ja kotieläinten lukumäärän mukaan. Metsänomistajien maksu, joka peritään kaikilta metsänomistajilta, on Etelä-Suomessa 7 €.

Edunvalvontamaksulla katetaan yhteisen edunvalvonnan kustannukset kansainvälisellä, valtakunnallisella ja maakunnallisella tasolla.

Huom. Jos olet jäsenenä useammassa metsänhoitoyhdistyksessä tai MTK:n tuottajayhdistyksessä, jäsenmaksut näkyvät samalla laskulla ja edunvalvontamaksu veloitetaan vain yhden kerran. Tämä edellyttää, että jäsenyyteen liittyvä Y-tunnus on sama kaikissa yhdistyksissä.

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Pohjanmaan valtuuston päättämät jäsenmaksut vuodelle 2024:

Alle 10 ha 63 €

10-19,9 ha 88 €

20-49,9 ha 123 €

50-99,9 ha 153 €

Yli 100 ha 188 €

Maksut sisältävät MTK:n edunvalvontamaksun 23 €. Jos lasku lähetetään kirjepostina, laskuun lisätään 5 € laskutuslisä. Siirtymällä sähköiseen laskutukseen säästää 5 euron laskutuslisän.

Kannatusjäsenen maksu 30 € (kannatusjäsenellä ei ole omistuksessaan metsää Mhy Etelä-Pohjanmaan alueella)

Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa.

Huom! Aviopuolisoiden erikseen omistamien tilojen kohdalla edunvalvontamaksu veloitetaan vain kerran, mikäli molempien tilat ovat saman Y-tunnuksen alla.

Jäsenmaksulasku on mahdollista saada sähköpostilla, e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus myös vähentää laskutusvirheitä. Mikäli mahdollista, toivomme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

Oiva -jäsenpalveluportaalista löydät sähköisen jäsenkortin, jäsenedut ja jäsenmaksulaskusi

Metsänhoitoyhdistyksillä ja MTK:lla on käytössään yhteinen Oiva-jäsenpalveluportaali. Oivasta löytyy mm. jäsenkortti sähköisessä muodossa, linkki jäsenetuihin ja omat jäsenmaksulaskut vaikka veroilmoitusta varten.

Jäsenedut

Jäsenedut

Valtakunnallinen

Metsänhoitoyhdistys tarjoaa jäsenilleen monia rahanarvoisia jäsenetuja. Katso jäsenedut ja liity jäseneksi. Jäsenyys kannattaa!

Lue lisää
Jäsenedut

2024 © Metsänhoitoyhdistykset