Metsän suojelun palvelut

Metsien vapaaehtoisella suojelulla vaikutetaan lajiston monimuotoisuuden ohella myös metsien hiilensidontaan, vesistöjen puhtauteen ja metsämaisemaan. Suojeluohjelmalla mahdollistat metsällä tienaamisen kaatamatta puutakaan. Oma metsäasiantuntijasi auttaa mm. kohteiden kartoittamisessa ja ympäristötuen hakemisessa.

Pyydä tarjous
Metsänsuojelu vapaaehtoisesti

Hiilensidonta lisääntyy

Metsän suojelu on tärkeä tapa ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Suojeltu metsä toimii myös hiilinieluna ja -varastona.

Tuloa ilman hakkuita

Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi, joka tekee alustavan selvityksen metsäsi mahdollisista suojelukohteista. Sopivan kohteen löytyessä saat arvion tuen määrästä.

Helppoa ja vaivatonta

Asiantuntijamme tekee tarvittavat hakemukset ja hakee tuet puolestasi. Tukien hakeminen on jäsenillemme maksuton.

Tilaa palvelu

Lähetä tarjouspyyntö

Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.

Tilaa OmaMetsän kautta

OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.

Soita tai lähetä sähköpostia

ekarjala@mhy.fi040 066 3595

Metsän monimuotoisuuden turvaaminen

 • Ympäristötuki

  Ympäristötuki

  Valtakunnallinen

  Metsänomistajana sinulla on mahdollisuus suojella metsääsi ja saada siitä korvausta. Ympäristötuki on 10 vuoden määräaikainen sopimus, jossa suojelukorvaus metsästä maksetaan metsänomistajalle. Metsien vapaaehtoisella suojelulla voit vaikuttaa lajiston monimuotoisuuden ohella myös metsien hiilensidontaan ja vesistöjen puhtauteen. Ympäristötukisopimuksen solmimalla voit tienata metsällä kaatamatta puutakaan.

 • Metsien suojelu

  Metsien suojelu

  Valtakunnallinen

  Metsänomistajana sinulla on mahdollisuus suojella metsäsi ja saada siitä korvausta. Metsien suojelu onnistuu useilla eri tavoilla. Jos metsistäsi löytyy kohde, joka täyttää suojeluohjelmien kriteerit, ole rohkeasti yhteydessä, me autamme eteenpäin!

 • Metsän monimuotoisuus

  Metsän monimuotoisuus

  Valtakunnallinen

  Hyvällä metsänhoidolla takaamme kestävän metsätalouden ja turvaamme metsien monimuotoisuutta. Suomalaisessa metsänhoidossa pidetään huolta metsien monimuotoisuudesta monin eri keinoin. Metsänomistajat ovat tärkeä lenkki monimuotoisuuden edistämisessä ja arvokkaiden luontokohteiden säilyttämisessä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset