Etelä-Karjalan yhteismetsä - helppoa ja kannattavaa metsänomistusta

Etelä-Karjalan yhteismetsä on metsänhoitoyhdistysvetoinen yhteismetsä, jonka tarkoitus on kestävän metsätalouden harjoittaminen osakkaidensa hyväksi. Yhteismetsän osakkuus on helppoa ja vaivatonta metsänomistusta.

Etsitkö helppoa ja vaivatonta metsänomistamisen vaihtoehtoa? Etelä-Karjalan yhteismetsä voi olla sinun valintasi. Yhteismetsässä siirrät tilasi yhteismetsän omistukseen ja saat tilasi arvoa vastaavan määrän osuuksia. Yhteismetsä tarjoaa vuosittaista tuloa, josta on jo maksettu verot. Sinun vastuullesi jää helposta metsänomistamisesta nauttiminen ilman hallinnollisia velvoitteita.

Miksi liittyä yhteismetsään?

Helppoa ja vaivatonta metsänomistusta
Kaikki metsänomistamisen vastuut ja velvoitteet siirtyvät yhteismetsälle eikä metsänomistajan aikaa kulu hallinointiin.

Tulovirta tasoittuu
Etelä-Karjalan yhteismetsä jakaa vuosittain ylijäämää osakkailleen. Yksityisellä metsänomistaja voi olla useampikin välivuosi puunmyyntituottojen suhteen, mutta yhteismetsän suurempi pinta-ala takaa tuottoja vuosittain. 

Parempi tuotto
Yhteismetsän osakkaana sinulla on suuruuden edut niin puukaupassa kuin metsänhoitotöissä. Myös yhteismetsän verotus on kevyempää, sillä yhteismetsä maksaa tuloista 26.5 % veroa, kun yksityisen metsänomistajan veroprosentti on 30 % tai 34 %.

Tulo puhtaana käteen
Yhteismetsä vastaa veroista ja veroilmoituksesta. Sinulle tulevasta tulo on siis verovapaata.

Omaisuuden siirtäminen eteenpäin helpottuu
Yhteismetsän osuuksia on helppo siirtää ja jakaa eteenpäin sukupolvenvaihdoksissa.

Metsän ammattilaiset vastaavat metsien hoidosta
Etelä-Karjalan yhteismetsän käytössä ovat metsänhoitoyhdistyksien ammattilaiset niin hakkuu kuin hoitotöissä. Puukaupat kilpailutetaan aina ja vertailussa käytetään Mhy:n Katkontapankkia, jonka perusteella korkeimman tarjouksen tehnyt puunostaja voittaa.

Liittyminen on helppoa ja maksutonta
Yhteismetsä vastaa niistä liittymiseen liittyvistä kuluista, joita ei makseta valtion varoista.

Mikä Etelä-Karjalan yhteismetsä on?

Etelä-Karjalan yhteismetsä on metsänhoitoyhdistysvetoinen yhteismetsä, jonka tarkoitus on kestävän metsätalouden harjoittaminen osakkaidensa hyväksi. Kestävä metsätalous takaa metsien kasvun ja vuosittaiset puukaupat takaavat tulovirran osakkaille. Yhteismetsän puunmyynti ja metsänhoito perustuu yhteismetsälle laadittuun metsänhoidon suositusten mukaiseen metsäsuunnitelmaan. Kasvatamme monipuolista metsää, jossa monimuotoisuus ja luontoarvot on otettu huomioon lakien ja PEFC-sertifikaattien mukaisesti. Osakkaina yhteismetsässä on mm. Mhy Kymenlaakso, Mhy Etelä-Karjala ja MTK Kaakkois-Suomi. 

Miten Etelä-Karjalan yhteismetsään liitytään?

1️⃣ Kaikki lähtee liikkeelle yhteydenotosta. Liittymisessä on varmasti monia askarruttavia kysymyksiä, joten on hyvä olla yhteydessä heti, kun yhteismetsään liittyminen askarruttaa.

2️⃣ Tiloista tehdään tila-arvio, jotta tulevien osuuksien määrä tiedetään liityttäessä. Tässä vaiheessa tehdään viimeistään päätös liittymisestä. Jos tila-arvio johtaa liittymiseen, maksaa yhteismetsä tila-arvion. 

3️⃣ Päätöksen jälkeen tehdään sopimus alueen liittämisestä yhteismetsään osuuksia vastaan.

4️⃣ Sen jälkeen tarvitaan maanmittaustoimitus. Toimituksen kustannuksista vastaa valtio.

Kuka auttaa asiassa eteenpäin?

Ota yhteyttä:

Juhani Simpanen
Etelä-Karjalan yhteismetsän toimitsija
Mhy Etelä-Karjalan metsäasiantuntija

0400 154 885
juhani.simpanen@mhy.fi

tai oheisella yhteydenottolomakkeella!

Etelä-Karjalan yhteismetsä lukuina

  • Pinta-ala

    1000 ha

  • Osakkaat

    22

  • Tilat

    49

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset