Metsäasiantuntijamme Pentti Immonen jää eläkkeelle vuoden lopussa

Pitkän työuran Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan palveluksessa tehnyt metsäasiantuntijamme Pentti Immonen siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviä vuoden vaihteessa.

Pentti muistelee työuraansa:

Ajatuksena oli ainoastaan tulla kesäksi töihin Rautjärven MHY:n palvelukseen, kun kurssikaverini Pentti Joronen soitteli keväällä 1981 kysyäkseen olinko jo etsinyt itselleni työpaikan. Valmistuimme huhtikuussa 1980 Kurun Metsäopistosta ja ”opiskelukiireideni” takia varusmiespalveluskin oli jäänyt suorittamatta.

Siviiliin päästyäni soitto tuli kuin tilauksesta. MHY haki metsäsuunnittelijaa ja kiinni veti! Tuohon aikaan MHY ja Piirimetsälautakunta (nyk. Metsäkeskus) tekivät tiivistä yhteistyötä metsäsuunnittelun parissa ja sainkin erinomaisen työhön opastuksen Piirimetsälautakunnan metsäneuvojalta Heikki Vennolta. Heikki itse tituleerasi itseään Käpy-Heikiksi. Reilun viikon kuljimmekin yhdessä kerrataksemme metsäsuunnittelun alkeita.

Kolmen kuukauden koeajan jälkeen työsuhteeni vakinaistettiin ja suunnittelutyö jatkui. Parin työvuoden jälkeen toimenkuvani vaihtuikin metsänhoidonneuvojaksi. Ajansaatossa tittelini on vaihtunut useamman kerran, alue-esimiehestä metsäasiantuntijaksi toimenkuvan säilyessä pitkälti samana. Toimenkuvan perustahan on asiakkaiden neuvonta ja auttaminen metsäomaisuutensa säilyttämiseksi ja kartuttamiseksi.

Toki toimintaympäristö reilussa neljässäkymmenessä vuodessa on paljolti muuttunut. Asiakaskunta on muuttunut omatoimisista hankintahakkaajista puunsa pystykaupalla myyjiin. 80-luvun alussa moto oli vielä ihmetyksen aihe, nykyisin hankintahakkuulla oleva metsänomistaja on harvinaisuus.

Myös ohjeet metsänhoitoon ovat reilussa neljässäkymmenessä vuodessa ehtineet saada monet päivitykset. Taipaleen alkupäässä harsintahakkuut olivat tuoreessa muistissa ja ne olivat jyrkästi kiellettyjä. Tuoreessa muistissa olivat tarvittaessa metsän hakkuukiellot eli rauhoitukset. Nykyiset harvennusohjeet taipuvat tarvittaessa hyvin monenlaisiin lopputuloksiin. Tuleekin mieleen vanha sanonta ”ympäri käydään ja yhteen tullaan”.

Työskentely pitkälti samalla tutulla alueella on helpottanutkin neuvontatyötä. Usealla tilalla on päästy tekemisiin jo kolmannen sukupolven kanssa. Näin neuvonta onkin ollut entisten toimenpiteiden ja toiveiden kertausta.

On aika lausua parhaimmat kiitokset asiakkailleni mukavasta matkasta metsissänne. Eikä sovi unohtaa mukavaa työyhteisöä talon sisällä. Näiden ansiosta tästä vaelluksesta onkin tullut näin pitkä!

Pentti Immonen

Pentti Immonen ja Riku Ekman

Parikkalassa Pentin alueella jatkaa metsäasiantuntijamme Riku Ekman. Hänet tavoittaa puhelimitse 0400 152 281 sekä sähköpostitse osoitteesta riku.ekman@mhy.fi

Riku Ekman
Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset