Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien hallinnoima ja tuottaa metsäpalveluita alueensa metsänomistajille
Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkka on metsänomistajan oma organisaatio ja yksityismetsien asiantuntija. Toimimme Virtain, Jämsän Kuoreveden ja Längelmäen, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Oriveden, Ruoveden, Ylöjärven Kurun sekä Tampereen Teiskon ja Aitolahden alueilla.
Mhy Pohjois-Pirkan alue on jaettu kahteen operatiiviseen toiminta-alueeseen: eteläiseen ja pohjoiseen. Aluerajana toimii Näsijärven vesistö Mänttä-Vilppulasta Tampereelle.
Mhy ei pyri tuottamaan voittoa, vaan hyvinvointia sinulle ja metsällesi - siksi olemme luotettava kumppani metsäomaisuutesi hoidossa.
Palvelemme metsänomistajia kaikissa metsän hoitoon ja käyttöön liittyvissä asioissa. Huolehdimme metsän hoitotöiden suunnittelusta, toteuttamisesta sekä puukauppoihin liittyvistä toimenpiteistä.
Olemme kehittäneet palveluja myös niiden metsänomistajien tarpeisiin, jotka asuvat kaukana metsistään.
Avainluvut
4700
Jäsentä
6
Toimistoa
24
Henkilöstöä
15
Metsäasiantuntijaa
248 014 ha
Yksityismetsän pinta-ala
Metsätilan keskikoko
1150000 m3
Keskimääräinen hakkuukertymä
1450000 m3
Puuston vuotuinen kasvu
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMonimuotoinen metsä osa 1: Mitä luonnon monimuotoisuus tarkoittaa metsänomistajalle?
Valtakunnallinen
Metsän monimuotoisuus ei ole vain ympäristön etu – se on myös metsänomistajan turva muuttuvassa ilmastossa. Jokainen voi tehdä jotain, ja vaihtoehtoja löytyy erilaisille metsänomistajille. Tätä monimuotoisuuden palapeliä avataan tarkemmin Monimuotoinen metsä -artikkelisarjassa. Tämä on sarjan ensimmäinen osa.
Puumarkkinakatsaus huhtikuu 2025
Pohjois-Pirkka
Maailmanmarkkinoilla rytisee, mutta puukauppa pitää pintansa. Puumarkkinatilanne on hyvä ja sen on tapana kiihtyä kevättä kohden. Kevät näyttää olevan puukaupan suhteenkin etuajassa. Puukauppaan valmistautumisessa perusasioita on selvittää kysyntätilannetta. Kysyntätilanne on kokonaisuutena hyvä, mutta ei kaikille puutavaralajeille ja kohteille.
Metsänomistajilla on myyntihousut jalassa tänäkin vuonna
Valtakunnallinen
Metsänomistajilla on aikomus myydä puuta tänäkin vuonna, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Metsänomistajista lähes kolmannes aikoo myydä puuta vielä tänä vuonna, joista erityisesti varmasti myyvien osuus vastanneista on seurantahistorian korkein. Puun hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on edelleen noussut.
Puumarkkinakatsaus maaliskuu 2025
Pohjois-Pirkka
Suomalaisella metsäteollisuudella on vahva asema globaaleilla tuotemarkkinoilla. Suomalaisella yksityismetsänomistuksella on taas entistä vahvempi jalansija kotimaisen metsäteollisuuden raaka-ainemarkkinoilla. Puukaupan kvartaali yksittäisillä kuvioilla on 25 vuotta ja silloin kun on tarve toteuttaa puukauppa, on oleellisinta kilpailuttaa puun ostajat ja hyödyntää Metsänhoitoyhdistyksen asiantuntevaa puukauppapalvelua.
Puumarkkinakatsaus helmikuu 2025
Pohjois-Pirkka
Puukauppa on käynyt alkuvuodesta normaalisti. Puukauppaa pitää yllä heikot talvikelit, jotka ovat pakottaneet lisäämään kesäkorjuukelpoisten kohteiden ostoja. Vaikka puuvarannot olivat metsäteollisuudella loppuvuodesta jo korkealla, niin ostot ovat jatkuneet vähintäänkin normaalilla tasollaan. Myös puun hinta on säilynyt korkealla. Alkuvuodesta puukauppa on perinteisesti painottunut sopimuspalveluasiakkaiden ja takuuhintoja hakevien puukauppoihin sekä institutionaalisiin puun myyjiin. Viime vuoden vastaaviin viikkoihin verrattuna puukauppamäärät ovat edelleen kasvaneet.
Puumarkkinakatsaus tammikuu 2025
Pohjois-Pirkka
Puukaupan kasvu kiihtyi loppuvuotta kohden. Talvikorjuuta vaativien kohteiden ostot ovat suurimmaksi osin tehty ja metsänomistajien katse kannattaakin suunnata jo kevääseen. Parhaiden kesä- ja kelirikkokelpoisten kohteiden myyntiä kannattaa aina harkita tarkkaan.
Puumarkkinakatsaus joulukuu 2024
Pohjois-Pirkka
Puumarkkinat ovat käyneet vilkkaana loppuvuodesta ja puun hinnat kertovat puukaupan aktiivisesta tilanteesta. Hyvät kesä- ja kelirikkokelpoiset kohteet tekevät kauppansa nouseviin hintoihin, sillä talouskasvun käynnistyttyä odotetaan myös puun käyttöasteen kasvamista.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan