Kuutio-palvelu käyttöön puukaupoissa Mhy Metsä-Lapissa

metsa-lappi

Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi on siirtynyt käyttämään Kuutio-palvelua puukauppojen kilpailutuksessa. 

Kuutio on ensimmäinen kaikille avoin ja tasapuolinen sähköinen puumarkkinapaikka, jota lukuisat puunostajat ja monet valtakirjakauppaa tekevät metsänhoitoyhdistykset nykyisin käyttävät. Myös Mhy Metsä-Lappi kilpailuttaa metsänomistajien valtakirjakaupat Kuution kautta.

- Kuution käyttö markkinapaikkana tekee puukaupasta entistä avoimempaa ja kilpailutuksesta läpinäkyvämpää. Tämä on ennen kaikkea puuta myyvien metsänomistajien mutta myös puun ostajien etu, perustelee Mhy Metsä-Lapin johtaja Annakaisa Heikkonen. Hän kannustaa kaikkia pohjoisen puunostajia ja myös alueen muita metsänhoitoyhdistyksiä aktiiviseen Kuution käyttöön.

- Kuutiosta saadaan metsänomistajien ja ammattilaisten näkökulmasta suurin hyöty irti, kun sen käyttö on kattavaa niin puun välittäjien kuin ostajien piirissä. Metsänhoitoyhdistysten uudessa Leafpoint-metsäjärjestelmässä Kuution käyttö on sujuvaa, mikä puoltaa meillä palvelun käyttöönottoa. Käyttöönotto on toteutettu helmikuun lopulla, Heikkonen kertoo.

Kilpailutukseen sujuvuutta

Kuutio nopeuttaa puukaupassa metsänomistajan tarjouspyynnön käsittelyä sekä ostajien tarjousten vastaanottamista ja vertailua, sillä kaikki tiedot kulkevat tietojärjestelmien kesken helposti rajapintojen kautta. Puunostajat pääsevät kattavasti näkemään kaikki alueen tarjolla olevat leimikot.

- Metsänomistajan kannalta Kuution käyttöönotto on merkittävä askel palveluidemme kehittämisessä. Puukaupan kilpailuttaminen on myös yksi keskeinen työkalu metsänomistajan etujen puolustamisessa, muistuttaa Mhy Metsä-Lapin hallituksen puheenjohtaja Hannu Välikangas.

-Paremmat palvelut ja vaikuttavampi edunvalvonta ovat olleet yhtenä tavoitteena fuusiossa, jossa Mhy Metsä-Lappi muodostui vuoden vaihteessa viiden metsänhoitoyhdistyksen liittyessä yhteen. Mhy Metsä-Lappi haluaa olla rehti ja vastuullinen kumppani puukaupassa myös ostajien suuntaan, linjaa Välikangas.

Kuution omistajina ja palvelun kehittämistyössä ovat mukana sekä ostajat että myyjät. Tämä varmistaa sen, että palvelu tarjoaa jatkossakin hyötyä molemmille osapuolille.

Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi toimii Lapissa Kemijärven, Kittilän, Pelkosenniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Rovaniemen alueilla. Yhdistys tarjoaa yksityismetsänomistajille laaja-alaisia palveluita metsäomaisuuden hoitoon sekä toimii edunvalvonnassa.

Lue lisää:

Ajankohtaista

 1. Lapissa puukauppa jatkunut vireänä lakoista huolimatta

  Lapissa puukauppa jatkunut vireänä lakoista huolimatta

  Metsä-Lappi

  Lue lisää
 2. Lannoituskampanja 2024

  Lannoituskampanja 2024

  Metsä-Lappi

 3. Taimikon hyvän hoidon puolesta -kampanja 2024

  Taimikon hyvän hoidon puolesta -kampanja 2024

  Metsä-Lappi

2024 © Metsänhoitoyhdistykset