Taimikot kannattaa hoitaa ajoissa!

- Vesa Laukkanen, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Laukkasen Vesukka, metsäneuvoja, 50-kymppinen Savonlinnan toimiston konkari.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Vuosituhannen vaihteessa ensimmäinen oikea toimihenkilötyöpaikka oli metsäneuvojan työ Mhy Pohjois-Pirkassa, jonka jälkeen olin metsäsuunnittelijana Metsäkeskuksessa. Takaisin kotikonnuille Savonlinnaan tulin metsäneuvojan töihin v. 2002 eli jo reilu 20 vuotta sitten. Silloinen työnantaja oli Savonlinnan Metsänhoitoyhdistys. Käyntikortissa on sen jälkeen ennättänyt lukea Mhy Itä-Savo ja nyt viimeisimpänä Mhy Etelä-Savo.

Mikä on mukavinta työssäsi?

Mukavinta töissä ovat mukavat, tutut asiakkaat ja vaihtelevat työpäivät.

Metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen?

Metsämuisto: karhun kanssa kohtaaminen 2007.

Itsenäisyyspäivän tienoilla olin metsänomistajan kanssa tekemässä leimikkoa Savonlinnan Ikoinniemellä. Kuljimme rauhassa. Jostain alkoi kuulua epämääräistä hurinaa. Äänen alkulähdettä siinä ihmettelimme, kun ihan yllättäen karhu hyökkäsi pesästään suoraan meitä kohti. Ääni oli ollut karhun murinaa, jolla se ilmeisesti yritti varoittaa meitä olla tulematta lähemmäs. Ennätimme heittäytyä maahan ja karhu juoksi ylitsemme. Ihmetellen se jäi parinkymmenen metrin päähän.

Hissukseen metsänomistajan kanssa nousimme ja lähdimme hitaasti kohti autoa. Karhu seurasi meitä koko puolen kilometrin matkan. Kuulimme sen liikkeet ja hengityksen takanamme. Etenimme kohti autoa keskustellen ja ääntä pitäen. Yritimme kulkea mahdollisimman eleettömästi, etteivät karhun saalistusvaistot heräisi. Täytyy kyllä myöntää, että se oli ehkä yksi elämäni pisimpiä matkoja. Kyllä säikäytti isommankin miehen.

Ja tämä kohtaaminen riitti karhun tiimoilta. Se on nyt nähty. Päästäiset ovat riittäneet siitä eteenpäin luontokokemuksiksi!

Ajankohtaista metsässä juuri nyt?

Tällä hetkellä metsäveroilmoitukset ja kevään taimitilausten varmistaminen ovat metsänomistajalle ajankohtaisia toimia.

Vesukan vinkit metsänhoitoon

Käykää katsomassa istutusalueitanne. Tarvittaessa heinätkää ja hoitakaa taimikot hyvään kasvukuntoon. Sijoitettu pääomaa käy kasvamaan eikä mene hukkaan!

Soita!

Vesa Laukkanen
Metsäasiantuntija 
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta

p. 044 555 0485
vesa.laukkanen@mhy.fi

Savonlinnan toimisto
Olavinkatu 23
57130 Savonlinna

Toimialue:
Savonlinna: Moinsalmi, Kosola, Pellossalo, Rantakaartila, Saaristo, Nojanmaa, Haapala

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset