Nyt on hyvä puukaupan tekoaika!

Teuvo Pulliainen, metsäasiantuntija

6.5.2022

Kuka olet?

Hei, olen Teuvo Pulliainen Kangasniemeltä. Tulin metsänhoitoyhdistykselle hommiin melko tarkalleen 36 vuotta sitten. ”Metsäläisenä” metsästystä, kalastusta Puulan selkosilta Lapin ja Norjan lohijoilla ja Jäämerellä harrastavana luonnossa oleminen on selviö, joten metsässä ja luonnossa töissäolo ja vielä hyvässä työporukassa on kuin kotonaan olisi.

Miten päädyit metsänhoitoyhdistykseen?

Valmistuin Metsäopistosta joulukuussa 1985 ja silloin oli aika hyvin metsätoimihenkilöpaikkoja avoinna. Kangasniemellä oli avoinna metsäsuunnittelijan äitiyslomansijaisuus, vuoden pesti, johon hain ja myös pääsin. (Työsuhde alkoi 10.3.1986)

Sen metsäsuunnittelijan pestin jälkeen tulin valituksi silloisella metsänhoidonneuvojan nimikkeellä vakihommiin Kangasniemen mhy:lle ja niitä hommia on sitten riittänyt. Sillä tiellä edelleen ollaan…

Vaikka työnantajan nimi on vaihtunut pariin kertaan, toimialue osittain muuttunut ja laajentunut, toimenkuva on pysynyt suunnilleen samana. Näin jälkikäteen ajateltuna aika on vierähtänyt, kuin ”iltamissa”. Hyvin on viihdytty.

Metsäala työnä

Parasta tässä työssä on asiakkaiden eli metsänomistajien kanssa toimiminen, työn monipuolisuus ja itsenäisyys sekä luonnon läheisyys. Työ on yhteistyötä monien kanssa, metsureiden, koneyrittäjien, muiden metsäalan toimijoiden kanssa. Metsänhoitoyhdistyksellä toimenkuvaan kuuluu kaikki mahdolliset metsään liittyvät asiat, kahta samanlaista työpäivää ei juuri ole vastaan tullut. Työt vielä painottuvat eri lailla vuodenaikojen mukaan, joten vaihtelua riittää.

Paljon on metsäala (työpaikkana) muuttunut vuosikymmenten saatossa, mutta metsän merkitys suomalaisille ei ole ainakaan vähentynyt, päinvastoin. Merkitys on monipuolistunut, mikä välillä asettaa haasteita ja paineitakin metsäalan toimijoille.

Ajankohtaista

Vaikka elämme monella tavalla hankalia aikoja, on koronaa ja muuta hyvin surullista epävakautta lähialueilla, metsäalalla on ollut kohtuullisen hyvä tilanne ja näyttäisi sellaisena jatkuvankin, menossa on ennusteiden mukaan hyvä puukauppavuosi. Puukauppoihin kannattaa valmistautua hyvissä ajoin puunmyyntisuunnitelman tekemisellä, kevät/alku kesä on perinteisesti parasta puukaupan tekoaikaa. Myös metsänhoitotöiden suunnitteluun etukäteen kannattaa paneutua. Metsää kannattaa hoitaa aina.

Valoa kohti mennään! Ollaan yhteyksissä!

Teuvo Pulliainen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 0400 341 507
teuvo.pulliainen@mhy.fi

Kangasniemen toimisto
Otto Mannisen tie 1-3
51200 Kangasniemi

Toimialue: Hokka, Salmenkylä ja kirkonkylän ympäristö, osa Synsiötä, Hautakangas, Istruala, Unnukkala, Laitiala, Puulansalmi

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2022 © Metsänhoitoyhdistykset