Metsäkäynti on hyvä tilaisuus päivittää metsänhoito- ja hakkuutarpeet!

- Mira Mononen, metsäasiantuntija

30.11.2021

Kuka olet?

Olen Mira Mononen. Aloitin metsäasiantuntijantyöt Punkaharjulla Parkkisen Akin siirryttyä organisaatiossamme kiinteistövälitystehtäviin.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Olen juuri valmistunut metsätalousinsinööri, mutta työkokemusta on kuitenkin ennättänyt jo karttua. Metsänhoitoyhdistyksen toiminta on tullut tutuksi kahden harjoittelun ja opintovapaan sijaisuuden myötä. Metsäasiantuntijan tehtäviä hoidin lähes vuoden Savonrannalla ja toimenkuva säilyy aluemuutoksen jälkeen samana. Odotankin innolla että pääsen tutustumaan uusiin metsänomistajiin ja uuteen toimialueeseen Punkaharjulla.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Mukavinta työssäni on monipuolisuus ja vaihtelevat työt, ei ole kahta samanlaista työpäivää! Uutta opittavaa tulee vastaan koko ajan ja se pitääkin mielen virkeänä. Mukavat asiakkaat ja hyvin sujuva yhteistyö tuo aina hymyn huulille. Tuoreena metsäasiantuntijana työkavereiden tuki ja neuvot ovat kultaakin kalliimpia. 

Tykkään liikkua maastossa, mikäs sen mukavampaa kuin kirkkaana pakkasaamuna lähteä leimikkoa suunnittelemaan! Tyypillinen työpäivä sisältää asiakkaiden yhteydenottoja ja maastokäyntejä, iltapäivät kuluvat yleensä toimistolla paperitöiden parissa.  

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen pienestä asti liikkunut isäni perässä metsällä, ne olivat aina tapahtumarikkaita reissuja. Erityisesti mieleen on jäänyt isän neuvot koiran opastamisesta ja riistaeläinten käyttäytymisestä, sekä metsässä liikkumisesta. Ja niistä neuvoista onkin ollut hyötyä myös metsäasiantuntijana.  

Olen pitänyt metsää ja luontoa aiemmin oletusarvona, mutta tietoisuuden lisääntyessä olen huomannut, että se ei kaikille ole mikään itsestään selvyys. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kasvaa ”metsän siimeksessä” ja nyt opintojen myötä olen saanut uuden näkökulman metsistä ja niiden käsittelystä. Tämän työn myötä olen todennut olevani juuri oikealla alalla. 

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Puukauppa on ollut vilkasta tänä vuonna, muistetaan hoitaa myös taimikot kuntoon! Tilakäynnillä onkin hyvä yhdessä keskustella tulevista hakkuista ja hoitotöistä, jotta ne tulee ajoitettua oikein. Nyt on mainio aika liikkua metsässä, ottakaa rohkeasti yhteyttä metsäasiantuntijaanne ja sopikaa metsäkäynnistä! 

Ota yhteyttä!

Mira Mononen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 044 555 0492
mira.mononen@mhy.fi

Punkaharjun toimisto
Mäntytie 2
58500 Punkaharju

Toimialue: Vaara, Hiukkajoki, Kulennoinen, Vaahersalo,
Ruokoniemi, Silvola, Simpala, Anttola


Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2022 © Metsänhoitoyhdistykset