Metsätuhojen kanssa kannattaa toimia heti!

Marika Salminen, metsäasiantuntija

27.5.2022


Kuka olet?

Olen Marika Salminen ja aloitin metsäasiantuntijana 21.2.2022 metsänhoitoyhdistys Etelä-Savossa. Toimipaikkana Pieksämäki ja asuinpaikkana Suonenjoki. Viihdyn läheisteni seurassa ja nautin metsässä liikkumisesta myös vapaa-ajalla. Laavut ja kodat ovat parhaita minilomakohteita arjen keskellä.


Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? Minkälaisia odotuksia sinulla on työhösi mhy:llä liittyen?

Olen tehnyt harjoitteluni aikanaan metsänhoitoyhdistyksellä ja tuttavani työskentelee toisessa metsänhoitoyhdistyksissä, joten työnkuvasta oli jo valmiiksi selkeä ja positiivinen kuva. Työn monipuolisuus on vaikuttanut oman mielenkiinnon syttymiseen paljon. Odotan tulevaisuudelta eniten sitä, että pääsen hyödyntämään omaa osaamistani ja sitä kautta olemaan metsänomistajille avuksi mitä moninaisimmissa tilanteissa.


Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työt lähtivät heti alusta pitäen hyvin käyntiin. Nykäsen Jukan kanssa kävimme yhdessä läpi käytännön asiat ja keskeneräiset hankkeet. Sen jälkeen minun olikin helppo jatkaa töitä ja Jukka sai jäädä levollisin mielin itse eläkkeelle! Työssä on ehdottomasti mukavinta se, että työpäivät vaihtelevat ja saa itse suunnitella omaa työtään. On sopivassa suhteessa sekä maasto- että toimistotyöskentelyä. Lisäksi odotan sitä, että saan tavata oman alueeni metsänomistajia ja luoda heidän kanssaan hyvän ja luottamuksellisen suhteen. Työt lähtivät heti hyvin käyntiin.


Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee paljon minulle: se on työni ja vapaa-aikana se on paikka rentoutumiselle. Mukavana metsämuistona voisin mainita erään upean suojeltavan puron, joka kauneudellaan ja yllättävällä sijainnillaan sai hetken seisahtumaan.


Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikoita on näin alkukasvukaudesta syytä seurata tarkkaan, että uudistamiseen käytetyt eurot eivät valuisi hukkaan. Tuhoja taimikoissa voivat aiheuttaa niin luonnonolosuhteet kuin tuhoeläimetkin.

Kesän edetessä puustoa kannattaa myöskin tarkkailla. Esimerkiksi kirjanpainaja voi olla salakavala ja sen esiintymisen voi huomata joskus vasta liian myöhään. Ilmaston lämpenemisen vuoksi kirjanpainajan ennättää tehdä jopa kaksi sukupolvea kasvukauden aikana eli sen kanssa kannattaa olla tarkkana!

Luonto korjaa yleensä pienet virheet, mutta mikäli epäilet isompia ongelmia, ota yhteys omaan metsäasiantuntijaasi. Yhdessä ratkaisu tuhonaiheuttajan selättämiseen kyllä löytyy!


Ota yhteyttä!

Marika Salminen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta

p. 040 181 6063
marika.salminen@mhy.fi

Pieksämäen toimisto
Seunalantie 1
76850 Naarajärvi

Toimialue: Vanaja, Venetmäki, Paltanen, Mataramäki, Vilhula, Kylmämäki, Heikkola

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset