Mhy:n tekemä valmis leimikkosuunnitelma on hyvä lähtökohta onnistuneelle puukaupalle!

- Juuso Riittinen, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Olen mäntyharjulaislähtöinen metsäasiantuntija alueenani Mikkelistä Asila, Koskentaipale, Norola, Rahula, Rämälä, Savonlahti ja Vehmaskylä. Harrastan melkoisen monenlaista liikuntaa. Frisbeegolf ja lentopallo ovat edelleen lähellä sydäntä, mutta ykköseksi on noussut boulderointi ja seinäkiipeily, jota käyn treenailemassa kerran, pari viikossa. Enemmänkin tekisin mieli, mutta käsissä ei tahdo riittää nahkaa riittävästi, kun lähemmäs satakiloinen keijukainen yrittää roikkua seinällä pienissä otteissa.

Treenailun lisäksi tykkään kalastaa ja patikoida. Tänä syksynä tuli käytyä pariin otteeseen tuulastamassa ja tätä kirjoittaessa tekisi jo mieli päästä pilkille, mutta jään vahvistumista joutuu vielä hetken odottelemaan - Jos nämä pakkaset jatkuvat niin viimeistään vuoden vaihteen jälkeen pitäisi olla jo ensimmäiset ahvenet jään paremmalla puolella. 

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? 

Pidin valmistumisen jälkeen kesälomaa ja oikeastaan ensimmäisten työhakemusten seurauksena pääsin syksyllä Markku Modigin kiireapulaiseksi metsäsuunnitelmien tekoon. Ja sille tielle olen jäänyt. 

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

Varmaankin tämän alan yleisin vastaus, viihdyn metsässä. Onneksi viihdynkin, koska maastopäiviäkin kertyy vuosittain reilusti.

Normaali työpäivä alkaa aamuisin toimistolla sähköpostien läpikäynnillä ja päivän työkäyntien valmistelulla. Päivästä noin puolet menee yleensä maastossa joko metsäkäynneillä tai työmailla valvontatehtävissä. Iltapäivisin olen pyrkinyt saamaan päivän suunnitelmat valmiiksi hankkeiksi ja lähettämään ne asiakkaille.


Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? 

Mieleen jääneitä metsämuistoja on tietysti monia, mutta ne ovat pääosin rauhallisia luontokokemuksia, elikoiden kohtaamisia tai hienoja maisemia - Niiden vastapainoksi ja hauskaksi sattumaksi mainittakoon eräs kerta, kun olin suunnitelmaa tekemässä ja seuraavalla taimikkokuviolla oli isäntä raivaamassa. Ajattelin käydä jututtamassa, mutta jo viidenkymmenen metrin päästä kuuli, kuinka rankka kiroaminen ja huuto sahan äänen yli kuului, niin katsoin parhaaksi olla häiritsemättä - Kun sanotaan, että metsässä mieli rauhoittuu, niin voi vain kuvitella miten huonolla päällä tuo kyseinen kaveri on ollut ennen raivuulle lähtöään!


Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon? 


Ajankohta juuri nyt on hyvä moniinkin töihin metsässä, maa alkaa hiljalleen jäätyä ja liikkuminen on vielä lumettomuuden ansiosta helppoa. Joulukuusen etsintään ja havupuutaimikoiden raivuuseen ainakin oikein otollista aikaa.

Tämänhetkistä hyvää puumarkkinatilannetta kannattaa hyödyntää puukaupassa. Silloin kun puulla on kysyntää niin harvennusleimikotkin ovat haluttuja kohteita ostajille. Mhy:n tekemä valmis leimikkosuunnitelma on hyvä lähtökohta onnistuneelle kaupalle!

Soittele!

Juuso Riittinen
Metsäasiantuntija  
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta

p. 040 151 0425
juuso.riittinen@mhy.fi

Mikkelin toimisto
Jääkärinkatu 33
50130 Mikkeli

Toimialue: Mikkeli: Asila, Koskentaipale, Norola, Rahula, Rämälä, Savonlahti ja Vehmaskylä

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset