Metsäsuunnitelma kannatta tilata nyt!

- Juuso Riittinen, erityisasiantuntija, metsäsuunnittelu

Kuka olet?

Olen mäntyharjulaislähtöinen metsäsuunnittelija alueenani Mikkeli lähiseutuineen. Harrastan melkoisen monenlaista liikuntaa. Frisbeegolf ja lentopallo ovat edelleen lähellä sydäntä, mutta ykköseksi on noussut boulderointi ja seinäkiipeily, jota käyn treenailemassa kerran, pari viikossa. Enemmänkin tekisin mieli, mutta käsissä ei tahdo riittää nahkaa riittävästi, kun lähemmäs satakiloinen keijukainen yrittää roikkua seinällä pienissä otteissa.

Treenailun lisäksi tykkään kalastaa ja patikoida. Tänä syksynä tuli käytyä pariin otteeseen tuulastamassa ja tätä kirjoittaessa tekisi jo mieli päästä pilkille, mutta jään vahvistumista joutuu vielä hetken odottelemaan - Jos nämä pakkaset jatkuvat niin viimeistään vuoden vaihteen jälkeen pitäisi olla jo ensimmäiset ahvenet jään paremmalla puolella. 

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? 

Pidin valmistumisen jälkeen kesälomaa ja oikeastaan ensimmäisten työhakemusten seurauksena pääsin syksyllä Markku Modigin kiireapulaiseksi metsäsuunnitelmien tekoon. Ja sille tielle olen jäänyt. 

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?


Varmaankin tämän alan yleisin vastaus, viihdyn metsässä. Onneksi viihdynkin, koska maastopäiviäkin kertyy vuosittain lähemmäs sata. Tyypillisiä työpäiviä on kahdenlaisia. Vaihtoehto 1. Aamulla metsän laitaan ja siitä kierros kuviotietojen keruuta. Puolilta päivin termari lounas autolla ja toinen kierros iltapäivällä. Toinen tyypillinen työpäivä sisältää toimistotöitä ja kahvin kittaamista. Kovin yksitoikkoisen kuuloista, kun sen näin kirjoittaa.


Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? 

Mieleen jääneitä metsämuistoja on tietysti monia, mutta ne ovat pääosin rauhallisia luontokokemuksia, elikoiden kohtaamisia tai hienoja maisemia - Niiden vastapainoksi ja hauskaksi sattumaksi mainittakoon eräs kerta, kun olin suunnitelmaa tekemässä ja seuraavalla taimikkokuviolla oli isäntä raivaamassa. Ajattelin käydä jututtamassa, mutta jo viidenkymmenen metrin päästä kuuli, kuinka rankka kiroaminen ja huuto sahan äänen yli kuului, niin katsoin parhaaksi olla häiritsemättä - Kun sanotaan, että metsässä mieli rauhoittuu, niin voi vain kuvitella miten huonolla päällä tuo kyseinen kaveri on ollut ennen raivuulle lähtöään!


Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon? 


Ajankohta juuri nyt on hyvä moniinkin töihin metsässä, maa alkaa hiljalleen jäätyä ja liikkuminen on vielä lumettomuuden ansiosta helppoa. Joulukuusen etsintään ja havupuutaimikoiden raivuuseen ainakin oikein otollista aikaa. Oman työtilanteeni kannalta muistutan myös tarkastamaan metsäsuunnitelman tilanteen, päivitys kannattaa tilata hyvissä ajoin talvella, jotta toteutus varmasti ehtii maastokaudelle.

Soittele!

Juuso Riittinen
Erityisasiantuntija, metsäsuunnittelu  
Metsäsuunnitelmien laadinta ja päivitys, metsäarviot

p. 040 151 0425
juuso.riittinen@mhy.fi

Mikkelin toimisto
Jääkärinkatu 33
50130 Mikkeli

Toimialue: Hirvensalmi, Kangasniemi ja Mikkeli

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset