Nyt on hyvä aika tarkastaa taimikot runsaslumisen talven jäljiltä!

Jussi Simonen, metsäasiantuntija

6.5.2022


Kuka olet?

Olen Jussi Simonen, kesästä 2021 asti olen toiminut metsäasiantuntijana Sulkavan toimipisteellä. Sulkava on ollut kotipaikkakuntani lapsesta saakka, joten pääsin heti työuran alkuvaiheissa toimimaan itselle tutuilla seuduilla. Harrastukseni pyörivät paljolti kestävyysurheilun merkeissä. Aina kun liikenee enemmin vapaa-aikaa, tulee retkeily ohjelmaan vaeltaen sekä meloen.


Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Ensikosketus metsänhoitoyhdistyksellä työskentelyyn tuli kahden kesäharjoittelujakson aikana. Metsätalousinsinööriopintojeni päätyttyä avautui sopivasti metsäasiantuntijan paikka Sulkavalta auki, josta seurasi sujuvasti siirtyminen tutun työnantajan palveluksiin.


Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Mukavinta työssäni on vaihtelevat päivät, joita pystyy pitkälti itse rytmittämään ja suunnittelemaan oman ajankäytön. Työtehtävät jakaantuvat pitkälti maastokäynteihin, toimistotöihin ja metsänomistajien kanssa yhteydenpitoon. Mikään ei ole mukavampaa kuin hienolla kelillä päästä liikkumaan metsän siimeksessä työn ohessa.


Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Yksittäistä tilannetta on vaikea ruveta erottelemaan, joka tulisi ensimmäisenä mieleen. Eniten mieleenpainuvia hetkiä metsässä liikkuessa syntyy, kun malttaa pysähtyä hetkeksi ihastelemaan avautuvia maisemia matkan varrelta. Metsä merkitsee minulle paikkaa rentoutua arjen kiireestä ja hälinästä.


Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kevät on hyvää maastossa liikkumisen aikaa, jolloin kannattaa käydä tutustumassa oman metsätilan kuntoon runsaslumisen talven jäljiltä. Aina ajankohtainen vinkki on ajoittaa tilojen taimikonhoidot sekä ensiharvennukset ajallaan kuntoon, jotka toimivat perustana kasvavalle metsälle ja täten myös tulevaisuuden puukappatuloille.


Ota yhteyttä! Lähdetään yhdessä metsäkäynnille!

Jussi Simonen

Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 040 180 3338
jussi.simonen@mhy.fi

Sulkavan toimisto
Tiiterontie 17
58700 Sulkava

Toimialue: Viljakansaari, Partalansaari

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset