Aina on hyvä aika metsäkäynnille!

- Herkko Hämäläinen, metsäasiantuntija

24.3.2022

Kuka olet?

Olen Herkko Hämäläinen ja toimin metsäasiantuntijana Mikkelissä. Olen myös kotoisin Mikkelistä ja vartuin maaseudulla, joten metsä ja luonto ovat olleet aina lähellä. Ensimmäinen puu kaatui 5-vuotiaana ja sillä tiellä ollaan. Harrastuksiin kuuluvat maastohiihto, metsästys, suunnistus ja metsätyöt. Kesälomalla on päästävä Käsivarteen tai Pohjois-Norjaan. Siellä on ilmaa eikä tarvitse katsella puita.

Miten päädyin metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Pieksämäellä Nikkarilassa ja suoritin kaikki harjoitteluni metsänhoitoyhdistyksessä Mikkelissä. Koulun jälkeen hain työpaikkaa yhdistykseltä ja pari viikkoa valmistumisen jälkeen olinkin jo töissä MHY Järvi-Savossa. Työuraa on takana lähes 10-vuotta.

Mukavinta työssä ja normaalin työpäivän sisältö?

Työssä parasta on monipuolisuus ja vapaus suunnitella työpäivien sisältö sekä mahdollisuus liikkua luonnossa. Yleensä lähden aamusta maastoon tai asiakaskäynnille ja iltapäiväksi palaan toimistolle. Välillä on toimistopäiviä ja välillä koko päivä menee reissussa. Päivien sisältö vaihtelee paljon.

Metsäisiä muistoja?

Ei tarvitse mennä kuin muutama kuukausi taaksepäin, kun olin tekemässä leimikkoa. Pakkanen oli aika kirpeä. Etenin suksilla puuterilumessa melko äänettömästi, kun huomasin sivulla liikettä. Hiihdin lähemmäksi ja hirvihän se edessäni seisoskeli. Pääsin suksilla noin kymmeneen metriin, kun hirvi hiljalleen siirtyi kauemmaksi ja jäi seurailemaan, kun jatkoin matkaani. Harvassa ammatissa vastaavaa pääsee kokemaan ja joku puhuisi myös elämysmatkailusta.

Ajankohtaista juuri nyt?

Vaikka lunta on lähes metri, on aika suunnata katse kesään. Mikäli puukauppa on mielessä kannattaa puunmyyntisuunnitelma tehdä hyvissä ajoin. Kevättalvella metsässä on helppo liikkua vaikkapa lumikengillä, jos hanki vähääkään kantaa. Keväällä kiireisimpään aikaan metsäasiantuntijoiden kalenteri on aika täynnä, joten valmiiksi tehdyt suunnitelmat nopeuttavat puunmyyntiä huomattavasti.

Muistakaa myös taimikonhoidot. Jos metsästä jotain otetaan niin sinne pitää myös sijoittaa takaisin. Ajallaan tehty taimikonhoito on kustannustehokas sijoitus tulevaisuuteen.

Soitellaan!

Herkko Hämäläinen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 050 505 1482
herkko.hamalainen@mhy.fi

Mikkelin toimisto
Jääkärinkatu 33
50130 Mikkeli

Toimialue: Paajalankylä, Ihastjärvi, Pajulankylä, Harjumaa, Harjujärvi, Kakriala, Vanhamäki ja osa Kekkolaa

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset