Pidetään yhdessä metsät kasvukunnossa!

- Jukka Immonen, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Olen Jukka Immonen Savonlinnasta. Lähtöisin olen Kerimäeltä, tarkemmin Paasniemen kylältä. Opiskelen metsätalousinsinööriksi Xamk:n Mikkelin kampuksella monimuotoryhmässä. Tarkoitukseni on valmistua 2024 vuoden alussa. Toimipisteeni on Punkaharjulla, jossa toimin Monosen Miran vanhempainvapaan sijaisena.

Olen aiemmalta koulutukseltani kone- ja tuotantotekniikan insinööri. Työnantajan toimitilojen tuhouduttua tulipalossa 2020, tuli hetki miettiä, mitä haluan tehdä isona. Metsäala ja metsät ovat kulkeneet elämässäni tavalla tai toisella aina mukana, joten metsäalan opiskelu tuntui luontevalta ja kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Harrastan mm. kalastusta sekä monenlaista retkeilyä ja lenkkeilyä. Ystäväni houkuttelemana olen muutamana viime talvena opetellut ison ahvenen pilkkimistä Puruveden kirkkaissa vesissä. Pilkkikaiun hommaamisen ansiosta pilkkiharrastus sai kovasti uutta mielenkiintoa. Suurin pilkkiahven on toissa talvena Puruvedeltä saatu 1,5 kg raitapaita.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Viime talvena harjoitteluhaun yhteydessä laitoin hakemuksen Mhy:lle. Haku tärppäsi ja olin menneen kesän Kerimäen toimistolla Savonlinna-Enonkoski tiimissä harjoittelussa. Monosen Miran vanhempainvapaan sijaisuuden tullessa hakuun laitoin hakemuksen, pääsin työhaastatteluun ja tulin valituksi.

Eli aika yksinkertainen ja suoraviivainen polku.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Miten työt ovat lähteneet käyntiin?

Mukavinta metsäalalla ja Mhy:llä työskentelyssä on työn monipuolisuus, ihmisten kanssa sosiaalinen kanssakäyminen, luonnossa liikkuminen ja jokapäiväinen uusien asioiden oppiminen.

Varsinainen metsäasiantuntijan työ on vielä aivan alussa, mutta harjoittelun aikana jokainen päivä oli erilainen. Välillä menin aamulla suoraan maastoon, joku päivä ajoin taimia asiakkaille, seuraava saattoi kulua auditoinneissa/inventoinneissa ja yhtenä istuin toimistotöissä.

Mhy:lle on ollut helppo tulla töihin. Minut on otettu tosi hyvin porukkaan heti alusta. Olen kyllä nauttinut jokaisesta työpäivästä.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Menneen kesän vahvimpia metsäisiä muistoja on kuljeskelu turvemailla ja siellä nenään leijaillut suopursujen lähes huumaava tuoksu.

Tällä hetkellä elannon lisäksi metsä merkitsee minulle monenlaisia harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia.

Huikea pahka löytyi metsän kätköistä tilakäynnin yhteydessä. Kuva: Tuomas Valta 

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsätuhot ja ilmastonmuutos puhuttaa monessa foorumissa. Muistetaan huolehtia metsien hyvinvoinnista ja monimuotoisuudesta. Näitä voidaan edistää oikea-aikaisilla ja oikeanlaisilla hoitotoimilla. Ottakaa reippaasti yhteyttä oman alueen asiantuntijaanne.

Pidetään yhdessä metsät kasvukunnossa!

Jukka Immonen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 044 555 0492
jukka.immonen@mhy.fi

Punkaharjun toimisto
Mäntytie 2
58500 Punkaharju


Toimialue:
Punkaharju; Hiukkajoki, Kulennoinen, Vaahersalo, Vaara,
Kerimäki; Silvola, Simpala, Anttola

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset