Taimikonhoito on investointi tulevaisuuteen!

- Jyrki Ukkonen, metsäasiantuntija

Kuka olet? 

Nimeni on Jyrki Ukkonen ja toimin metsäasiantuntijana Haukivuorella. Olen Pieksämäeltä kotoisin, jossa asustan myös tällä hetkellä. Vapaa-aikani kuluu ulkoilun ja metsätöiden merkeissä.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? 

Urani Mhy:ssä alkoi vuonna 2006, kun aloitin metsäsuunnittelijana silloisen Metsänhoitoyhdistys Järvi-Savon palveluksessa. Vuonna 2007 siirryin metsäasiantuntijan tehtäviin Haukivuoren Metsänhoitoyhdistykseen ja samalla alueella olen toiminut siitä asti.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

Mukavinta työssäni on sen vapaus ja monipuolisuus. Työpäiväni koostuu maastokäynneistä, joko yksin tai maanomistajien kanssa. Lisäksi päivän aikana käyn seuraamassa hakkuu- ja hoitotöiden etenemistä työmailla.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle työn ohella myös mahdollisuutta rauhoittua. Sanonta metsässä mieli lepää, pitää usein kiireen keskellä paikkansa. 

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon? 

Näin syksyllä on hyvä käydä tarkastamassa kuluneen kasvukauden vaikutukset metsässä. Varsinkin taimikoissa kasvun myötä tulleet muutokset voivat olla huomattavia. Nyt onkin hyvä suunnitella ja sopia tulevia taimikonhoidon toimia tulevalle kasvukaudelle.

Soitellaan!

Jyrki Ukkonen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
050 343 5046
jyrki.ukkonen@mhy.fi

Haukivuoren toimisto
Keskustie 54
51600 Haukivuori

Toimialue: Kantala,Tuliniemi, Pohjalahti, Kurkisensaari, Asemankylä, Moilala ja Pitkäaho

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset