Käärijä

Suomen kuumin artisti Käärijä nousee lavalle päivätapahtuman päätteeksi. Tämä on pakko nähdä ja kokea! Cha cha cha!

Käärijä (Jere Pöyhönen) aloitti musiikin tekemisen jo vuonna 2014. Hän julkaisi musiikkia omakustanteina loppuvuoteen 2017, jolloin Monsp Records julkaisi hänen ensimmäisen tuplasinglensä Koppi tules / Nou roblem. Vaikka Käärijän musiikkia kuunneltiin miljoonia kertojia, suurelle yleisölle hän oli silti täysin tuntematon. Mies on kertonut noina vuosina tehneensä maksimissaan 25 keikkaa vuodessa. Ennen jättimenestystään Käärijältä ehti ilmestyä kaksi albumia Peliä (2018) ja Fantastista (2020).

Helmikuussa 2023 kaikki muuttui totaalisesti. Käärijä osallistui helmikuussa Uuden Musiikin Kilpailuun, jossa haettiin Suomen Euroviisuedustajaa toukokuulle Liverpooliin. Artistin Cha Cha Cha oli jo ennakkosuosikki ennen kisaa ja mies voitti UMK -finaalin ylivoimaisesti. Tässä vaiheessa oli Suomen keikkamarkkinat herätetty ja Käärijän keikkoja ostettiin keväälle ja kesälle hurjia määriä lyhyessä ajassa.

Toukokuussa Euroviisujen semifinaalista Käärijä selvisi finaaliin saaden eniten pisteitä. Finaalissa menestyshuuma jatkui. Hän tuli loppukilpailussa toiseksi, joka on toiseksi paras saavutus suomalaisittain kautta aikojen. Yleisöäänissä Käärijä oli ykkönen, mutta eri maiden raatien äänet siivittivät Ruotsin edustajan Loreenin ykköseksi kappaleella Tattoo.

Ainutlaatuinen finaali kuitenkin suomalaiselle oli. Koskaan ennen ei Euroviisujen loppukilpailun yleisö paikan päällä ole huutanut ääneen Suomelle kannatushuutoja vastaavalla tavalla ja rytmikkäitä Cha Cha Cha- huutoja kuului koko finaalilähetyksen ajan. Ja mikä merkillisintä, kyseinen toinen sija on paras suoritus suomenkielisellä kappaleella kautta aikojen, joka upposi myös eurooppalaisille kuuntelijoille. Cha Cha Cha oli jättihitti ja menestys oli siitä lähtien hurmoksellista. Käärijältä ilmestyi toukokuun alussa kuuden kappaleen Cha Cha Cha Mixtape- EP, joka oli myyntimenestys.

Kesän 2023 aikana Käärijällä oli Suomessa yhteensä 51 keikkaa. Euroviisujen jälkeinen suosio näkyi myös ulkomailla, ja lokakuussa Käärijä teki Euroopan-kiertueen, johon kuului kuusi maata. Kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä. Samoin kävi loppuvuoden Suomen kiertueen keikkojen kanssa.

Syyskuussa 2023 ilmestyi uutta materiaalia. Käärijä julkaisi uuden kappaleen It’s Crazy It’s Party, joka oli tehty yhdessä rap-artisti Tommy Cashin kanssa. Lokakuussa julkaistiin jälleen uusi kappale, Huhhahhei ja joulukuussa julkaistiin Käärijän ja Elastisen yhdessä esittämä kappale Toiset samanlaiset.

Vuoden 2024 Emma-gaalassa illan suurin voittaja oli Käärijä, joka pokkasi kaikkiaan viisi Emma-palkintoa (Vuoden Artisti, Vuoden Biisi, Vuoden Tulokas, Vuoden striimatuin kotimainen biisi ja Vienti-Emma).

Käärijä esiintyy ensimmäistä kertaa Juvalla, Metsä Rokkaan päivätapahtumassa. Mikä parasta, päivätapahtuma on maksuton ja ikärajaton. Keikka alkaa klo.14.00.

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset