BESS

Monipuolinen ja lahjakas Bess tempaa yleisön mukaansa iltaohjelmiston tähtenä. Ram Pam Pam!

BESS (Essi Launimo) ponnahti kansan tietoisuuteen vuonna 2017 hitillään Tempo, jonka ansiosta keikkakalenteri alkoi täyttyä. Debyyttialbumi Bess ilmestyi vuonna 2019, joka striimasi platinaa. Vaikka sen jälkeen hän jatkoi keikkailua ja musisointia, niin vasta 2022 oli todellisen jackpotin aika.

Hän osallistui Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Ram Pam Pam, josta tuli vuoden 2022 ykköshitti. Se oli radioiden soitetuin ja striimatuin kappale. Suomen Euroviisuedustajaksi hän ei päässyt jäätyään kolmanneksi.

Bessin musiikkia voi luonnehtia elektron, housen ja popin sekoitukseksi. Vuonna 2022 ilmestyi vielä hitit Rakastan, en rakasta ja Sammumaton.

Vuoden 2023 Emma-gaalassa Bess voitti neljä palkintoa kategorioista: Vuoden artisti, Vuoden biisi, Vuoden pop ja Vuoden striimatuin kotimainen biisi.

Bessin toinen albumi Kädet ylös julkaistiin huhtikuussa 2023, jota oli myyty jo ennen julkaisua platinalevyn verran. Sieltä nimikappaleen lisäksi hitiksi osoittautui Lähtee käsistä. Albumi debytoi albumilistan viidentenä. Bessin Missio oli kesän 2023 Kesäkumi -biisi. Hän voitti myös vuoden 2023 Masked Singer Suomi -ohjelman Kolibri-hahmollaan. Loppuvuonna BESS levytti Elastisen kanssa hitin Pimee.

Bess on esiintynyt aiemmin Juvalla kerran, vuonna 2022 syyskuussa järjestetyissä Juvan Erämessujen iltajuhlassa Juvan Kaarihallilla.

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset