Jäsenlaskutuksesta tiedote

Hyvä jäsen

Olet saanut jäsenmaksun (jos lasku on löytänyt perille). Uudennäköinen lasku on yhdistetty jäsenmaksu, joka koostuu mhy:n ja tuottajajärjestön maksuista plus mtk:n edunvalvontamaksuista. Huolimatta maksulomakkeen ulkoasusta (mtk ja mhy logot), maksat vain sen yhdistyksen jäsenmaksua, jonka jäsen olet.

Samalla laskulla pitäisi olla koottuna jäsenmaksut kaikista saman y-tunnuksen omistuksistasi. Laskujen yhdistymisissä on ilmennyt puutteita ja virheitä, mutta ensituntumalla mhy Soinin laskuissa näitä yhdistymisvirheitä ei ole kovin paljon. Erillisissä laskuissa on turhaan edunvalvontamaksut useampaan kertaan. Mutta jos esimerkiksi puolisoilla on omat y-tunnukset tiloillaan, niitä ei voi yhdistää samalle jäsenmaksulle niin kuin ennen.

Mhy:ssä ei osata vastailla tuottajajärjestön peltohehtaareihin ja eläinyksiköihin, niiden osalta siis yhteydenotto tuottajajärjestöön, jos kysyttävää ja korjattavaa.

Iso miinus laskulomakkeella on erittelyn puuttuminen, erittelystä olisi helposti selvinnyt yhdistyksen (eri yhdistysten) ja edunvalvonnan osuus maksusta. Erittely olisi tehnyt laskusta paljon ymmärrettävämmän. Mhy:t toivoivat laskuerittelyä mutta tämän vuoden laskuista se nyt uupuu. Metsäpuolelta voit katsoa Soinin hehtaarikohtaiset perusteet taulukosta (nettisivulla). Mhy:n käyttämät metsähehtaarit tulevat metsäohjelmistostamme, ja ovat pääsääntöisesti luotettavia. Muuttuneet tilanteet poikkeuksena (mm. ostot, myynnit, luovutukset).

Meillä Soinissa virheitä jäi erityisesti jäsenkorttien nimitietoihin. Tästä suuri anteeksipyyntö! Kenenkään mieltä ei ole tarkoituksella pahoitettu. Tietoja ei otettukaan yritystiedoista, jota on pidetty ajan tasalla vaan henkilökorteista, joita on jemmattu päivittämättä vanhoine tietoineen nurkkarekisterinä tai lisätietoina (”ei niitä mihinkään käytetä”). Nyt korteissa on paljon entisiä isäntiä ja emäntiä, kuolinpesien ja yhtymien (epäaktiivisia) osakkaita, tai muuten maisemasta poistuneita. Osaa vanhentuneista tiedoista yritimme korjata onnistumatta (järjestelmä ei antanut muutoksia tehdä). Jäsennumero kortilla on kuitenkin oikein, ja sen perusteella jäsenedut toimivat. Jos saamme sähköisesti kännykkään ladattavan jäsenkortin, voimme korjata nimivirheitä mahdollisimman pian. 

Hehtaarikohtainen portaikko jäsenmaksuille muuttui valtakunnallisten vaatimusten mukaan. Siksi summat ovat muuttuneet. Mhy Soinin osalta jäsenmaksut eivät yhteissummaltaan nouse viime vuodesta, päinvastoin. Toisen jäsenmaksu on hieman noussut, toisen laskenut.

Jos haluat erota jäsenyydestä, ilmoita kyseiseen yhdistykseen mielellään sähköpostilla tai muuten kirjallisesti (varsinkin jos olet jäsen useassa yhdistyksessä). Valtakunnallinen järjestelmä pukkaa automaattisesti rästilaskuja muistutusmaksun kera, jos jäät odottamaan jäsenyyden loppumista itsestään maksamattomuuden takia.

Maksamalla jäsenmaksun saat jäsenedut käyttöösi. Ihan mukavia etuja siellä on mukana. Ota vastinetta jäsenmaksulle!